Portfolio Farm Furculesti, primul eveniment in camp din 2020 pentru Corteva Agriscience

Portfolio Farm Furculesti primul eveniment in camp din 2020 pentru Corteva AgriscienceCompania Corteva Agriscience a lansat o noua serie de evenimente Portfolio Farm, de aceasta data online. Avand in vedere masurile de siguranta care se impun in urma raspandirii virusului Covid-19, compania nu a dorit sa renunte la evenimentele de prezentare in camp, motiv pentru care acestea au fost mutate in spatiul online si astfel devin disponibile fermierilor interesati sa observe cum se comporta anumiti hibrizi si ce rezultate ofera produsele de protectia plantelor.


Astfel, primul eveniment de acest gen a avut loc la Furculesti, judetul Teleorman, in ferma domnului Cosmin Bacanu, acolo unde de altfel participau an de an fermierii din sudul tarii. Platforma de prezentare, pregatita cu minutiozitate, a cuprins loturi de porumb, floarea-soarelui si grau.

Gazdele evenimentului online au fost si de aceasta data Jean Ionescu – Country Leader Romania&Rep. Moldova, Maria Cirja - Marketing Leader Romania&Rep. Moldova , Liliana Ciulu - Director vanzari Zona 4, Ion Mutafa - Category Marketing Manager Erbicide, Mihai Valentin – Category Marketing Manager Porumb si Soia, Andrei Ciociu – Category Marketing Manager Culturi Oleaginoase si, evident, fermierul Cosmin Bacanu.

Platforma din acest an este formata din loturi semanate cu 19 hibrizi de porumb, brandul Pioneer®, 14 hibrizii de floarea-soarelui Pioneer®, inclusiv hibrizi noi, precum si sole de grau unde au putut fi observate efectele produselor de protectia platelor din portofoliul Corteva.

Portfolio Farm Furculesti eveniment in camp Corteva Agriscience


“De mai bine de 10 ani fermierii din zona Teleormanului veneau aici sa observe platforma Corteva, pentru ca puteau sa vada in vegetatie toti hibrizii Pioneer®, iar in ultimii 3 ani, puteau observa si cultura de grau care beneficia de produse de protectia plantelor din portofoliul companiei. Si in acest an, platforma asteapta vizitatorii, astfel ca daca au drum in zona, ii invitam pe agricultori sa observe culturile. In ceea ce priveste culturile de porumb si floarea-soarelui, terenul a fost arat in toamna, la adancimea de 30-35 cm, dupa care am facut o lucrare cu grapa cu discuri si am lasat in toamna terenul nivelat perfect, pentru a pastra apa in sol. In primavara am trecut cu un combinator superficial, la 5-8 cm, am semanat si am aplicat ingrasaminte complexe localizat la samanta. La porumb am semanat 70.000 de seminte germinabile/hectar, iar erbicidele le-am aplicat conform recomandarilor. La floarea-soarelui am ales sa seman la adancimea de 5-6 cm pentru ca semintele sa beneficieze de apa. De asemenea, am aplicat la floarea-soarelui produsul Tanos®, a mentionat fermierul Cosmin Bacanu.

 

Bacanu Cosmin

Cosmin Bacanu - Fermier comuna Furculesti, judetul Teleorman

 

Loturile de porumb se prezinta in acest moment foarte bine, dovada ca toti cei 19 hibrizi au un start exceptional. Pana in acest moment a fost aplicat erbicidul, in doza de 330 g/ha, pentru a combate toate buruienile dicotiledonate si monocotiledonate anuale si perene. 

Acelasi lucru se poate spune si despre loturile de floarea-soarelui de la Furculesti. Pana in prezent, plantele au beneficiat de o aplicare cu fungicidul Tanos® 50 WG.

“Aplicarea fungicidelor la cultura de floarea-soarelui ar trebui sa fie pentru fiecare fermier o prioritate, nu o optiune. Spun acest lucru pentru ca aceasta cultura are predispozitie la foarte mult boli, cum ar fi mana sau sclerotinia. Din acest motiv, aplicarea a doua fungicide este mai mult decat necesara. Prima aplicare trebuie efectuata in faza de 4-6 frunze, iar al doilea tratament la aparitia butonului floral”, a precizat Liliana Ciulu – Director Vanzari.

 

Liliana Ciulu - Director Vanzari Corteva Agriscience Romania - Zona 4

Liliana Ciulu - Director Vanzari Corteva Agriscience Romania - Zona 4


Platforma de grau a fost impartita in doua loturi. Primul lot a fost erbicidat in toamna cu produsul Bizon™, iar cel de al doilea a fost erbicidat in toamna cu pachetul Pixxaro™ Super. De asemenea, a fost aplicat fungicidul Evolus®, lider in combaterea fainarii. 

“Am incercat la Furculesti sa oferim doua alternative, erbicidarea in toamna cu Bizon™ si in primavara cu Pixxaro™ Super, iar rezultatele pe care le putem vedea acum sunt exceptionale”, a punctat Liliana Ciulu.

Despre erbicidele aplicate detalii a oferit Catgory Marketing Managerul Ion Mutafa: “Bizon™ este acel produs care asigura o cultura curata inca din toamna. Reprezinta cea mai buna varianta pentru combaterea tuturor buruienilor dicotiledonate si a buruienilor graminee. Produsul Bizon™ combate buruieni precum Veronica spp., macul, turita si multe altele care fac mari pagube in culturile de cereale. Cand se aplica? Toamna, in doza de 1 l/ha, incepand de la rasaritul graului, pana la infratit. In parcela de la Furculesti a fost o infestare cu ovascior (Avena Fatua), astfel ca a fost nevoie si de aplicarea produsului Floramix™ pentru a controla si aceasta buruiana. Un alt produs important din portofoliul companiei este Pixxaro™ Super si combate cel mai larg spectru de buruieni dicotiledonate anuale si perene din culturile de cereale. Pachetul contine Pixxaro™ si Frontal® si este destinat utilizarii pe o suprafata de 4 hectare si se poate aplica pana la faza de burduf a cerealelor. Vorbim despre o noua molecula, Arylex™ active, care actioneaza si la temperaturi mai scazute, chiar si la 2-3°C. Combate turita, macul, palamida, ambrozia, loboda si multe altele. Acest produs nu afecteaza rotatia culturilor, pentru ca dupa ce a fost aplicat unei culturi, nu lasa remanente care pot afecta urmatoarea cultura. De asemenea, pentru combaterea afidelor in aceasta platforma a fost administrat produsul Transform™, in doza de 48 g/ha”, a mentionat Ion Mutafa.

 

Ion Mutafa - Category Marketing Manager Erbicide

Ion Mutafa - Category Marketing Manager Erbicide


Chiar daca intalnirea cu agricultorii din zona nu a avut loc ca in alti ani, platforma de la Furculesti este infiintata chiar la drumul principal, iar fermierii se pot opri din drum si pot analiza culturile oricand doresc. Reprezentantii companiei ii asigura pe toti fermierii de intreg suportul de care au nevoie in aceasta perioada, motiv pentru care acest gen de evenimente vor continua si in alte zone din tara. 

  

Noutati

Miercurea Neagră a Agriculturii Europene

18-07-2025 Stiri agricole

Miercurea Neagră a Agriculturii Europene

Alianța pentru Agricultură și Cooperare la MARȘUL Copa și Cogeca simultan cu prezentarea Bugetului Financiar Multianual al UE 2028-2034. Mai multe>>

Rezistența la scuturarea silicvelor crește productivitatea rapiței pentru fermierii români

15-07-2025 Stiri agricole

Rezistența la scuturarea silicvelor crește productivitatea rapiței pentru fermierii români

Autor: Andrei Ciocoiu, Category Marketing Manager Seeds pentru România și Republica Moldova la Corteva Agriscience  Pe măsură ce agricultura globală evoluează pentru a răspunde nevoilor nutriționale ale unei populații în creștere, accentul se mută tot mai mult către soluții inteligente și reziliente, care ajută fermierii să producă mai mult, reducând în același timp riscurile și pierderile. În acest context, rapița rămâne una dintre cele mai valoroase culturi din România, oferind stabilita... Mai multe>>

Fermierii campioni la rapiță din județul Dolj

14-07-2025 Stiri agricole

Fermierii campioni la rapiță din județul Dolj

După mai mulți ani în care evoluția culturilor de toamnă a fost afectată de condițiile meteorologice, în campania aceasta fermierii din județul Dolj au înregistrat producții ridicate la rapiță. Performanța a fost posibilă datorită hibrizilor de la Corteva, iar fermierii care au mizat pe genetica Pioneer au devenit fermieri campioni. Primul fermier campion din județul Dolj este domnul Alex Dinu, societatea Agro Vir, din localitatea Terpezița, care a obținut o producție de 4.850 kg/ha cu hibridul... Mai multe>>

Viitorul consultanței în agricultură din România va fi axat pe ecologie

14-07-2025 Stiri agricole

Viitorul consultanței în agricultură din România va fi axat pe ecologie

Una dintre concluziile majore ale activităților recente dedicate fermierilor și consultanților din domeniul agriculturii ecologice este că viitorul consultanței agricole în România se va concentra tot mai mult pe ecologie. Această concluzie a reieșit în urma vizitei încrucișate (Cross Visits) organizate la finalul lunii mai de către Asociația Inter-Bio, sub egida proiectului OrganicAdviceNetwork. Evenimentul a reunit fermieri și consultanți atât din România, cât și din alte țări precum Bulgaria,... Mai multe>>

Clubul Fermierilor Români solicită sprijinul MADR în vederea susținerii modificării Regulamentelor europene pentru o Politică Agricolă Comună echitabilă și adaptată realităților actuale

14-07-2025 Stiri agricole

Clubul Fermierilor Români solicită sprijinul MADR în vederea susținerii modificării Regulamentelor europene pentru o Politică Agricolă Comună echitabilă și adaptată realităților actuale

Clubul Fermierilor Români a transmis Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale o serie de propuneri concrete pentru modificarea Regulamentelor (UE) 2021/2115 și 2021/2116, în contextul dezbaterilor europene actuale privind simplificarea și eficientizarea Politicii Agricole Comune (PAC). Mai multe>>

ONIV Caută Soluții Pentru Protejarea Plantațiilor Viticole

14-07-2025 Stiri agricole

ONIV Caută Soluții Pentru Protejarea Plantațiilor Viticole

Organizația Națională Interprofesională Vitivinicolă caută soluții pentru Protejarea Plantațiilor ViticoleAvând în vedere faptul că ministrul agriculturii a decis să suspende activitatea Autorității Naționale Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor (AASNCAP), Organizația Națională Interprofesională Vitivinicolă (ONIV) caută soluții tehnice care să protejeze plantațiile viticole împotriva grindinei și a înghețurilor târzii de primăvară. Din declarațiile domnului ministru Florin Barbu, reie... Mai multe>>

600.000 de elevi, profesori și părinți au învățat despre principiile unei alimentații sănătoase, în cadrul programului educațional Sărbătoarea Gustului, finanțat de Fundația Auchan.

11-07-2025 Alimentatie sanatoasa

600.000 de elevi, profesori și părinți au învățat despre principiile unei alimentații sănătoase, în cadrul programului educațional Sărbătoarea Gustului, finanțat de Fundația Auchan.

S-a încheiat cea de-a 8-a ediție a programului educațional național „Stil de viată sănătos, o alimentație diversificata si o atitudine eco-responsabila” sub deviza „Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă!”, organizat de Asociația Sărbătoarea Gustului și finanțat de Fundația Auchan cu peste 96.000 euro.  Mai multe>>

Corteva Agronomy Days au evidențiat inovația pentru culturi reziliente și productive ale fermierilor români

09-07-2025 Intalniri si conferinte

Corteva Agronomy Days au evidențiat inovația pentru culturi reziliente și productive ale fermierilor români

Inovația, reziliența și productivitatea au fost teme centrale la Corteva Agronomy Days, o serie de evenimente organizate în România de Corteva Agriscience, compania internațională de cercetare și dezvoltare agricolă. Desfășurate în șapte locații din toate regiunile țării, aceste evenimente au reunit peste 3.000 de fermieri care au avut ocazia să interacționeze direct cu experții Corteva pe teren. Mai multe>>

ONIV - Introducerea unei accize pe vinul liniștit în România este considerată o idee nefastă

09-07-2025 Vinuri

ONIV - Introducerea unei accize pe vinul liniștit în România este considerată o idee nefastă

Punct de vedere al Organizației Naționale Interprofesionale Vitivinicole - ONIV - privind întroducerea accizei pe vinul liniștit în România.România este un producător tradițional de vin cu zeci de mii de mici viticultori și crame artizanale, iar întroducerea unei accize ar lovi în special producătorii mici și mijlocii, care au marje reduse și nu pot transfera ușor costul în prețul final. Totodata poate cauza falimente, reducerea suprafețelor cultivate și scăderea diversității viticole. Mai multe>>

SMS CZ lansează o nouă generație de cultivatoare cu discuri purtate: ONTARIO H

07-07-2025 Utilaje agricole

SMS CZ lansează o nouă generație de cultivatoare cu discuri purtate: ONTARIO H

Rokycany, 3 iulie 2025 – Producătorul ceh de utilaje agricole SMS CZ lansează trei noi modele în gama sa de cultivatoare ușoare cu discuri: ONTARIO 400 H, ONTARIO 500 H și ONTARIO 600 H. Acestea completează oferta existentă care include modelul purtat ONTARIO 300 și versiunile tractate ONTARIO 500 și 600, modernizate anterior.Noile utilaje aduc un plus de eficiență și confort operatorului, alături de îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește capacitatea de lucru cu resturi vegetale. Mai multe>>

Corteva Agriscience, premiată la Gala BookLand pentru angajamentul față de educația rurală și implicarea în comunitate

07-07-2025 Invatamant agricol

Corteva Agriscience, premiată la Gala BookLand pentru angajamentul față de educația rurală și implicarea în comunitate

Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, a fost recunoscută pentru contribuția sa la sprijinirea oportunităților educaționale din mediul rural, în cadrul celei de-a doua ediții a Galei BookLand, organizată de Asociația BookLand. Premiul onorează implicarea activă a Corteva în susținerea construcției primului Campus Dual Preuniversitar din mediul rural din România, dezvoltat de Asociația BookLand.  Mai multe>>