Portfolio Farm Furculesti, primul eveniment in camp din 2020 pentru Corteva Agriscience

Portfolio Farm Furculesti primul eveniment in camp din 2020 pentru Corteva AgriscienceCompania Corteva Agriscience a lansat o noua serie de evenimente Portfolio Farm, de aceasta data online. Avand in vedere masurile de siguranta care se impun in urma raspandirii virusului Covid-19, compania nu a dorit sa renunte la evenimentele de prezentare in camp, motiv pentru care acestea au fost mutate in spatiul online si astfel devin disponibile fermierilor interesati sa observe cum se comporta anumiti hibrizi si ce rezultate ofera produsele de protectia plantelor.


Astfel, primul eveniment de acest gen a avut loc la Furculesti, judetul Teleorman, in ferma domnului Cosmin Bacanu, acolo unde de altfel participau an de an fermierii din sudul tarii. Platforma de prezentare, pregatita cu minutiozitate, a cuprins loturi de porumb, floarea-soarelui si grau.

Gazdele evenimentului online au fost si de aceasta data Jean Ionescu – Country Leader Romania&Rep. Moldova, Maria Cirja - Marketing Leader Romania&Rep. Moldova , Liliana Ciulu - Director vanzari Zona 4, Ion Mutafa - Category Marketing Manager Erbicide, Mihai Valentin – Category Marketing Manager Porumb si Soia, Andrei Ciociu – Category Marketing Manager Culturi Oleaginoase si, evident, fermierul Cosmin Bacanu.

Platforma din acest an este formata din loturi semanate cu 19 hibrizi de porumb, brandul Pioneer®, 14 hibrizii de floarea-soarelui Pioneer®, inclusiv hibrizi noi, precum si sole de grau unde au putut fi observate efectele produselor de protectia platelor din portofoliul Corteva.

Portfolio Farm Furculesti eveniment in camp Corteva Agriscience


“De mai bine de 10 ani fermierii din zona Teleormanului veneau aici sa observe platforma Corteva, pentru ca puteau sa vada in vegetatie toti hibrizii Pioneer®, iar in ultimii 3 ani, puteau observa si cultura de grau care beneficia de produse de protectia plantelor din portofoliul companiei. Si in acest an, platforma asteapta vizitatorii, astfel ca daca au drum in zona, ii invitam pe agricultori sa observe culturile. In ceea ce priveste culturile de porumb si floarea-soarelui, terenul a fost arat in toamna, la adancimea de 30-35 cm, dupa care am facut o lucrare cu grapa cu discuri si am lasat in toamna terenul nivelat perfect, pentru a pastra apa in sol. In primavara am trecut cu un combinator superficial, la 5-8 cm, am semanat si am aplicat ingrasaminte complexe localizat la samanta. La porumb am semanat 70.000 de seminte germinabile/hectar, iar erbicidele le-am aplicat conform recomandarilor. La floarea-soarelui am ales sa seman la adancimea de 5-6 cm pentru ca semintele sa beneficieze de apa. De asemenea, am aplicat la floarea-soarelui produsul Tanos®, a mentionat fermierul Cosmin Bacanu.

 

Bacanu Cosmin

Cosmin Bacanu - Fermier comuna Furculesti, judetul Teleorman

 

Loturile de porumb se prezinta in acest moment foarte bine, dovada ca toti cei 19 hibrizi au un start exceptional. Pana in acest moment a fost aplicat erbicidul, in doza de 330 g/ha, pentru a combate toate buruienile dicotiledonate si monocotiledonate anuale si perene. 

Acelasi lucru se poate spune si despre loturile de floarea-soarelui de la Furculesti. Pana in prezent, plantele au beneficiat de o aplicare cu fungicidul Tanos® 50 WG.

“Aplicarea fungicidelor la cultura de floarea-soarelui ar trebui sa fie pentru fiecare fermier o prioritate, nu o optiune. Spun acest lucru pentru ca aceasta cultura are predispozitie la foarte mult boli, cum ar fi mana sau sclerotinia. Din acest motiv, aplicarea a doua fungicide este mai mult decat necesara. Prima aplicare trebuie efectuata in faza de 4-6 frunze, iar al doilea tratament la aparitia butonului floral”, a precizat Liliana Ciulu – Director Vanzari.

 

Liliana Ciulu - Director Vanzari Corteva Agriscience Romania - Zona 4

Liliana Ciulu - Director Vanzari Corteva Agriscience Romania - Zona 4


Platforma de grau a fost impartita in doua loturi. Primul lot a fost erbicidat in toamna cu produsul Bizon™, iar cel de al doilea a fost erbicidat in toamna cu pachetul Pixxaro™ Super. De asemenea, a fost aplicat fungicidul Evolus®, lider in combaterea fainarii. 

“Am incercat la Furculesti sa oferim doua alternative, erbicidarea in toamna cu Bizon™ si in primavara cu Pixxaro™ Super, iar rezultatele pe care le putem vedea acum sunt exceptionale”, a punctat Liliana Ciulu.

Despre erbicidele aplicate detalii a oferit Catgory Marketing Managerul Ion Mutafa: “Bizon™ este acel produs care asigura o cultura curata inca din toamna. Reprezinta cea mai buna varianta pentru combaterea tuturor buruienilor dicotiledonate si a buruienilor graminee. Produsul Bizon™ combate buruieni precum Veronica spp., macul, turita si multe altele care fac mari pagube in culturile de cereale. Cand se aplica? Toamna, in doza de 1 l/ha, incepand de la rasaritul graului, pana la infratit. In parcela de la Furculesti a fost o infestare cu ovascior (Avena Fatua), astfel ca a fost nevoie si de aplicarea produsului Floramix™ pentru a controla si aceasta buruiana. Un alt produs important din portofoliul companiei este Pixxaro™ Super si combate cel mai larg spectru de buruieni dicotiledonate anuale si perene din culturile de cereale. Pachetul contine Pixxaro™ si Frontal® si este destinat utilizarii pe o suprafata de 4 hectare si se poate aplica pana la faza de burduf a cerealelor. Vorbim despre o noua molecula, Arylex™ active, care actioneaza si la temperaturi mai scazute, chiar si la 2-3°C. Combate turita, macul, palamida, ambrozia, loboda si multe altele. Acest produs nu afecteaza rotatia culturilor, pentru ca dupa ce a fost aplicat unei culturi, nu lasa remanente care pot afecta urmatoarea cultura. De asemenea, pentru combaterea afidelor in aceasta platforma a fost administrat produsul Transform™, in doza de 48 g/ha”, a mentionat Ion Mutafa.

 

Ion Mutafa - Category Marketing Manager Erbicide

Ion Mutafa - Category Marketing Manager Erbicide


Chiar daca intalnirea cu agricultorii din zona nu a avut loc ca in alti ani, platforma de la Furculesti este infiintata chiar la drumul principal, iar fermierii se pot opri din drum si pot analiza culturile oricand doresc. Reprezentantii companiei ii asigura pe toti fermierii de intreg suportul de care au nevoie in aceasta perioada, motiv pentru care acest gen de evenimente vor continua si in alte zone din tara. 

  

Noutati

7 din 10 români declară că pun accent pe alimentația sănătoasă, însă doar jumătate citesc frecvent etichetele produselor pe care le cumpără

29-04-2025 Alimentatie sanatoasa

7 din 10 români declară că pun accent pe alimentația sănătoasă, însă doar jumătate citesc frecvent etichetele produselor pe care le cumpără

București, 29 aprilie 2025 – Românii își doresc să mănânce sănătos, însă datele studiului „Educația alimentară în România” realizat de AGRICOLA și iVox arată că există o discrepanță între intenție și practică. Peste 77% dintre respondenți au declarat că prioritizează alimentația sănătoasă în mare și în foarte mare măsură, însă doar 4 din 10 își evaluează calitatea alimentației ca fiind „bună”, iar 5 din 10 o descriu drept „medie”. Mai multe>>

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

29-04-2025 Stiri agricole

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

Cel mai recent raport de progres al Corteva Agriscience privind obiectivele sale de sustenabilitate evidențiază modul în care progresele în inovație și tehnologie determină o productivitate mai mare pentru fermieri, protejând în același timp resursele noastre naturale. Mai multe>>

Activități în desfășurare la APIA

28-04-2025 APIA

Activități în desfășurare la APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează publicul larg cu privire la cele mai importante activități desfășurate în această perioadă:- primirea Cererilor de plată în cadrul Campaniei 2025 până la data de 30 mai;- eliberarea de adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții gestionate în cadrul Campaniei 2025, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Mai multe>>

Românii NU vor pesticide

27-04-2025 Pesticide

Românii NU vor pesticide

În plină campanie electorală, tema sănătății și securității alimentare ia avânt. 89% dintre românii cu drept de vot afirmă că nu vor să consume alimente produse cu pesticide și nu vor ca fermierii români să folosească pesticide interzise în UE Mai multe>>

Fermierii îmbunătățesc productivitatea culturilor împotriva buruienilor prin inovații sustenabile

25-04-2025 Erbicide

Fermierii îmbunătățesc productivitatea culturilor împotriva buruienilor prin inovații sustenabile

Autor: Maria Cîrjă, Marketing Manager, România și Republica MoldovaCu o populație globală estimată să ajungă la aproximativ 10,3 miliarde până în anii 2080¹, agricultura are oportunitatea nu doar de a hrăni o populație în creștere, ci și de a juca un rol vital în promovarea unui viitor mai rezilient. Prin adoptarea unor metode sustenabile și orientate spre viitor, fermierii au puterea de a produce alimente sănătoase și hrănitoare, contribuind în același timp la cultivarea unei planete prospere p... Mai multe>>

Statul român interzice micilor fermieri accesul la „Rabla pentru Tractoare”, eliminând din ghidul oficial al programului anumite categorii de utilaje, mai accesibile. Fermierii români cer explicații și reluarea consultării publice.

25-04-2025 Stiri agricole

Statul român interzice micilor fermieri accesul la „Rabla pentru Tractoare”, eliminând din ghidul oficial al programului anumite categorii de utilaje, mai accesibile. Fermierii români cer explicații și reluarea consultării publice.

Ghidul oficial al programului „Rabla pentru Tractoare”, publicat recent în Monitorul Oficial, a stârnit controverse majore după ce autoritățile au modificat în mod esențial și netransparent definiția eligibilă a „tractorului”, excluzând din program tocmai subcategoriile T1a, T1b, T2a, T2b, T3a  și T3b — adică exact acele vehicule care, potrivit legislației europene, sunt tractoare agricole sau forestiere, mai accesibile pentru fermierii români mici și mijlocii. Mai multe>>

Peste 39,5 milioane euro au ajuns în conturile beneficiarilor din sectorul creșterii ovinelor/caprinelor

25-04-2025 APIA

Peste 39,5 milioane euro au ajuns în conturile beneficiarilor  din sectorul creșterii ovinelor/caprinelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 17 aprilie 2025, efectuează plata sprijinului financiar de urgență în agricultură pentru sectorul de creștere a ovinelor/caprinelor, afectat de fenomene climatice nefavorabile. Mai multe>>

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii măsurilor și intervențiilor gestionate în cadrul Campaniei 2025

25-04-2025 APIA

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii măsurilor și intervențiilor gestionate în cadrul Campaniei 2025

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 17 aprilie 2025, eliberează adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții implementate de APIA, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Sprijin redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilității (CRISS), Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică,  Mai multe>>

Alianța pentru Agricultură și Cooperare salută poziția Parlamentului European privind viitorul buget UE și susținerea unei PAC echitabile și moderne

25-04-2025 Stiri agricole

Alianța pentru Agricultură și Cooperare salută poziția Parlamentului European privind viitorul buget UE și susținerea unei PAC echitabile și moderne

Comisia pentru Bugete a Parlamentului European a adoptat astăzi, cu o majoritate de 23 voturi pentru, raportul referitor la viitorul buget al UE post-2027. Raportul, coordonat de eurodeputații Carla Tavares (S&D, Portugalia) și Siegfried Mureșan (PPE, România), respinge modelul „un plan național per stat membru” propus de Comisia Europeană și reafirmă necesitatea unei abordări echilibrate, flexibile și real adaptate nevoilor statelor membre. Mai multe>>

Impactul inovației: produsele biologice revoluționează agricultura

24-04-2025 Stiri agricole

Impactul inovației: produsele biologice revoluționează agricultura

Author: Andre Negreiros, Liderul Unității Comerciale Europa Centrală și de Est, Corteva Agriscience Natura este ingenioasă, găsind mereu noi și mai bune modalități de a răspunde celor mai mari provocări. Pretutindeni în jurul nostru există exemple prin care natura oferă un avantaj – ajutând plantele să devină mai rezistente, insectele mai adaptabile, iar solurile mai sănătoase. Mai multe>>

Sărbătorile de Paște – Cozonaci cu diverse umpluturi cu până la 16 E-uri și 32 grame de zahăr pentru 100 grame de produs !

18-04-2025 Siguranta alimentara

Sărbătorile de Paște – Cozonaci cu diverse umpluturi cu până la 16 E-uri și 32 grame de zahăr pentru 100 grame de produs !

InfoCons Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip cozonac cu diverse umpluturi identificate pe piața din România pentru Sărbătorile de Paște 2025 .În total InfoCons Protecția Consumatorilor a analizat 23 de produse tip cozonac cu diverse umpluturi  (cozonac cu ciocolată , cozonac cu nucă și cozonac cu rahat ) cu ocazia Sărbătorilor de Paște 2025 , de la următorii producători/distribuitori : Mai multe>>