Corteva Agriscience a organizat un nou eveniment Portfolio Farm la Semlac - Arad

Corteva Agriscience Portfolio Farm Semlac - AradRespectand masurile de siguranta impuse de autoritati, Corteva Agriscience continua seria de evenimente Portfolio Farm in mediul online, iar de aceasta data, reprezentantii companiei s-au adresat fermierilor din vestul tarii, platforma de prezentare fiind situata in localitatea Semlac din judetul Arad. La fel cum se intampla in cazul fiecarui eveniment organizat de Corteva Agriscience, si la Arad platforma de prezentare a fost atent pregatita pentru a putea fi observata eficacitatea produselor aplicate.


Fermierul gazda a fost domnul Ioan Kothai, cel care aplica in ferma produsele de protectia plantelor Corteva Agriscience si seamna hibrizii Pioneer® din 2013 si mereu i-au oferit rezultatele scontate. Lucreaza 280 ha, anul acesta a semanat cereale paioase pe 120 ha, suprafata pe care au fost aplicate produsele Evolus® si Transform™, 60 ha au fost erbicidate cu Bizon™ si 60 ha cu Pixxaro™ Super.

Platforma demonstrativa de la Arad are 4.5 ha, iar scopul pentru care a fost infiintata a fost tocmai acela de a observa indeaproape cum actioneaza produsele de protectia plantelor din portofoliul companiei. Pentru fiecare erbicid a fost infiintata o sola, iar pe intreaga suprafata au fost aplicate fungicidul Evolus® si insecticidul Transform™. Bineinteles, alaturi de aceste sole exista sole martor pentru ca fermierii sa poata observa diferentele care apar in cultura.

Silviu Drinovan – director vanzari Zona 6 si Cosmin Ciobotaru – National Sales Manager CP & SEEDS au fost cei care au luat cuvantul pentru a prezenta principalele avantaje care s-au putut observa in platforma din judetul Arad.

 

“In cadrul platformei de la Semlac au fost aplicate mai multe produse pentru protectia platelor din portofoliul companiei Corteva, printre care Pixxaro™ Super, un produs eficient care combate ambrozia, turita, macul, care stim ca este rezistent la sulfonilureice. Cu ce este diferit acest produs in combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene in cultura de paioase? In primul rand trebuie subliniat faptul ca acest produs poate fi utilizat de la o temperatura de 5°C si poate fi aplicat pana la faza de burduf. In al doilea rand, as vrea sa subliniez o problema cu care ne confruntam in vestul tarii, este vorba despre aparitia ambroziei, pe care acest produs o combate in diferite stadii de vegetatie. De aceea ii indemn pe fermierii din zona sa aplice acest produs si sa respecte doza de administrare recomandata. Asa cum se intampla in cazul platformelor demonstrative si la Semlac au existat doua parcele cu grau, una erbicidata, alta nu, iar diferentele au fost semnificative. 

Tinand cont de diferentele de temperatura inregistrate in acest an, uneori noaptea fiind temperaturi negative care ajung la -5°C, erbicidul a lucrat foarte bine, nu exista concurenta in cultura si nici probleme de fitotoxicitate”, a precizat Silviu Drinovan.

Un al erbicid aplicat la Semlac a fost Bizon™, despre care reprezentantii companiei sustin ca va deveni produsul fanion aplicat in culturile de cereale. Contine 3 substante active extrem de eficiente care asigura un camp curat, fara concurenta.

Corteva Agriscience Portfolio Farm Semlac

 

“Daca ne referim la erbicidul Bizon™ putem spune ca este un erbicid aflat in cel de al treilea an de comercializare, dar despre care cred ca in 2-3 ani va fi cel mai vandut erbicid pentru cultura de cereale. De ce spun acest lucru? Pentru ca fermierii se vor convinge de faptul ca este extrem de eficient in combaterea tuturor buruienilor care apar in toamna, printre care Veroronica spp, o buruiana care data aparuta in cultura consuma rapid elementele nutritive si apa. Are o foarte buna actiune reziduala si ofera protectie foarte indelungata impotriva buruienilor, motiv pentru care de cele mai multe ori nu este nevoie de aplicarea unui alt produs in primavara. Doza de aplicare pe hectar este de 1 litru si ofera o protectie absoluta culturilor de cereale”, a punctat Cosmin Ciobotaru.

Corteva Agriscience Portfolio Farm Semlac - Arad - Cosmin Ciobotaru National Sales Manager copy

 

Acesta a lansat si o provocare fermierilor care nu au incredere in erbicidarea de toamna, o moda mai noua, daca se poate spune asa, in randul fermierilor din tara noastra: primul MET, sau o prima aplicare in cultura cu un tanc al masinii de erbicidat, iar rezultatele pe care le vor obtine cu siguranta nu ii va dezamagi.

Un aspect extrem de important in evolutia culturilor de cereale este aplicarea insecticidelor, iar in acest sens, compania Corteva Agriscience recomanda fermierilor produsul Transform™, care contine o substanta activa noua - sulfoxaflor (Isoclast™ active) si se aplica intr-o doza mica – 48 g/ha.

Transform™ este un alt produs inovativ care si-a demonstrat eficienta si in aceasta platforma iar tinta acestui insecticid este combaterea insectelor care au aparat bucal de intepat si supt.. Stim ca in ultima perioada afidele au devenit o problema serioasa in culturile de cereale si reprezinta un vector de transmitere a virozelor, motiv pentru care culturile trebuie atent monitorizate, iar acolo unde fermierii intalnesc afide, trebuie sa aplice acest produs. De ce spun acest lucru? Pentru ca este un produs sistemic care are actiune de contact, translaminara, si ofera protectie pentru noile cresteri si pe o perioada mai lunga, chiar pana la 15 zile de la aplicare. Deci, insecticidul ofera o protectie de durata si gestioneaza foarte bine aparitia afidelor din cultura, motiv pentru care multi fermieri din vestul tarii au optat pentru aplicarea lui, iar in acest moment sunt foarte multumiti de decizia luata”, a mai declarat directorul zonei 6.

Evolus® este un alt produs binecunoscut de agricultorii din Romania, iar eficienta sa este demonstrata si prin faptul ca stocurile se epuizeaza destul de repede. “Cei mai mari cultivatori de cereale paioase din Romania il aplica de foarte multi ani si chiar daca a lipsit din piata un an, in acest moment pot spune ca au fost tratate cu acest fungicid cca. 200.000 ha si sper ca anul viitor suprafata tratata cu acest produs sa creasca. Contine 3 substante si poate fi aplicat pe toata perioada de vegetatie. Cel mai adesea fermierii il aplica in primul tratament pentru combaterea fainarii, doza de aplicare difera in functie de masa foliara pe care o are lanul in momentul aplicarii, deci poate varia de la 0.75 pana la 1 litru. Modul de actiune asupra culturii i-a convins pe fermieri si daca a fost cazul, acestia l-au aplicat si in cel de al 3-lea tratament pentru boala spicului si pentru fuzarioza la spic“, a specificat Cosmin Ciobotaru.

Concluzionand, Cosmin Ciobotaru le-a oferit si o veste buna tuturor fermierilor, adica o campanie de vanzare avantajoasa: “In urma vizitei pe campurile din judetele Timis si Arad, am constat faptul ca culturile arata mai bine decat cele din sudul si estul tarii. Fermierii s-au aflat in imposibilitatea de a aplica unele produse pentru protectia plantelor, de aceea exista cantitati importante de produse care au fost retrase de la nivelul fermei, iar compania Corteva Agriscience a luat totul inapoi. Motiv pentru care avem in acest moment un stoc important de Pixxaro™ Super. Asadar suntem intr-o campanie de lichidare de stoc, care dupa cum bine stiti presupune reduceri substantiale, dar si termene de plata generoase – 31 iulie 2021“.

  

Noutati

7 din 10 români declară că pun accent pe alimentația sănătoasă, însă doar jumătate citesc frecvent etichetele produselor pe care le cumpără

29-04-2025 Alimentatie sanatoasa

7 din 10 români declară că pun accent pe alimentația sănătoasă, însă doar jumătate citesc frecvent etichetele produselor pe care le cumpără

București, 29 aprilie 2025 – Românii își doresc să mănânce sănătos, însă datele studiului „Educația alimentară în România” realizat de AGRICOLA și iVox arată că există o discrepanță între intenție și practică. Peste 77% dintre respondenți au declarat că prioritizează alimentația sănătoasă în mare și în foarte mare măsură, însă doar 4 din 10 își evaluează calitatea alimentației ca fiind „bună”, iar 5 din 10 o descriu drept „medie”. Mai multe>>

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

29-04-2025 Stiri agricole

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

Cel mai recent raport de progres al Corteva Agriscience privind obiectivele sale de sustenabilitate evidențiază modul în care progresele în inovație și tehnologie determină o productivitate mai mare pentru fermieri, protejând în același timp resursele noastre naturale. Mai multe>>

Activități în desfășurare la APIA

28-04-2025 APIA

Activități în desfășurare la APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează publicul larg cu privire la cele mai importante activități desfășurate în această perioadă:- primirea Cererilor de plată în cadrul Campaniei 2025 până la data de 30 mai;- eliberarea de adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții gestionate în cadrul Campaniei 2025, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Mai multe>>

Românii NU vor pesticide

27-04-2025 Pesticide

Românii NU vor pesticide

În plină campanie electorală, tema sănătății și securității alimentare ia avânt. 89% dintre românii cu drept de vot afirmă că nu vor să consume alimente produse cu pesticide și nu vor ca fermierii români să folosească pesticide interzise în UE Mai multe>>

Fermierii îmbunătățesc productivitatea culturilor împotriva buruienilor prin inovații sustenabile

25-04-2025 Erbicide

Fermierii îmbunătățesc productivitatea culturilor împotriva buruienilor prin inovații sustenabile

Autor: Maria Cîrjă, Marketing Manager, România și Republica MoldovaCu o populație globală estimată să ajungă la aproximativ 10,3 miliarde până în anii 2080¹, agricultura are oportunitatea nu doar de a hrăni o populație în creștere, ci și de a juca un rol vital în promovarea unui viitor mai rezilient. Prin adoptarea unor metode sustenabile și orientate spre viitor, fermierii au puterea de a produce alimente sănătoase și hrănitoare, contribuind în același timp la cultivarea unei planete prospere p... Mai multe>>

Statul român interzice micilor fermieri accesul la „Rabla pentru Tractoare”, eliminând din ghidul oficial al programului anumite categorii de utilaje, mai accesibile. Fermierii români cer explicații și reluarea consultării publice.

25-04-2025 Stiri agricole

Statul român interzice micilor fermieri accesul la „Rabla pentru Tractoare”, eliminând din ghidul oficial al programului anumite categorii de utilaje, mai accesibile. Fermierii români cer explicații și reluarea consultării publice.

Ghidul oficial al programului „Rabla pentru Tractoare”, publicat recent în Monitorul Oficial, a stârnit controverse majore după ce autoritățile au modificat în mod esențial și netransparent definiția eligibilă a „tractorului”, excluzând din program tocmai subcategoriile T1a, T1b, T2a, T2b, T3a  și T3b — adică exact acele vehicule care, potrivit legislației europene, sunt tractoare agricole sau forestiere, mai accesibile pentru fermierii români mici și mijlocii. Mai multe>>

Peste 39,5 milioane euro au ajuns în conturile beneficiarilor din sectorul creșterii ovinelor/caprinelor

25-04-2025 APIA

Peste 39,5 milioane euro au ajuns în conturile beneficiarilor  din sectorul creșterii ovinelor/caprinelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 17 aprilie 2025, efectuează plata sprijinului financiar de urgență în agricultură pentru sectorul de creștere a ovinelor/caprinelor, afectat de fenomene climatice nefavorabile. Mai multe>>

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii măsurilor și intervențiilor gestionate în cadrul Campaniei 2025

25-04-2025 APIA

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii măsurilor și intervențiilor gestionate în cadrul Campaniei 2025

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 17 aprilie 2025, eliberează adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții implementate de APIA, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Sprijin redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilității (CRISS), Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică,  Mai multe>>

Alianța pentru Agricultură și Cooperare salută poziția Parlamentului European privind viitorul buget UE și susținerea unei PAC echitabile și moderne

25-04-2025 Stiri agricole

Alianța pentru Agricultură și Cooperare salută poziția Parlamentului European privind viitorul buget UE și susținerea unei PAC echitabile și moderne

Comisia pentru Bugete a Parlamentului European a adoptat astăzi, cu o majoritate de 23 voturi pentru, raportul referitor la viitorul buget al UE post-2027. Raportul, coordonat de eurodeputații Carla Tavares (S&D, Portugalia) și Siegfried Mureșan (PPE, România), respinge modelul „un plan național per stat membru” propus de Comisia Europeană și reafirmă necesitatea unei abordări echilibrate, flexibile și real adaptate nevoilor statelor membre. Mai multe>>

Impactul inovației: produsele biologice revoluționează agricultura

24-04-2025 Stiri agricole

Impactul inovației: produsele biologice revoluționează agricultura

Author: Andre Negreiros, Liderul Unității Comerciale Europa Centrală și de Est, Corteva Agriscience Natura este ingenioasă, găsind mereu noi și mai bune modalități de a răspunde celor mai mari provocări. Pretutindeni în jurul nostru există exemple prin care natura oferă un avantaj – ajutând plantele să devină mai rezistente, insectele mai adaptabile, iar solurile mai sănătoase. Mai multe>>

Sărbătorile de Paște – Cozonaci cu diverse umpluturi cu până la 16 E-uri și 32 grame de zahăr pentru 100 grame de produs !

18-04-2025 Siguranta alimentara

Sărbătorile de Paște – Cozonaci cu diverse umpluturi cu până la 16 E-uri și 32 grame de zahăr pentru 100 grame de produs !

InfoCons Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip cozonac cu diverse umpluturi identificate pe piața din România pentru Sărbătorile de Paște 2025 .În total InfoCons Protecția Consumatorilor a analizat 23 de produse tip cozonac cu diverse umpluturi  (cozonac cu ciocolată , cozonac cu nucă și cozonac cu rahat ) cu ocazia Sărbătorilor de Paște 2025 , de la următorii producători/distribuitori : Mai multe>>