Corteva Agriscience a organizat un nou eveniment Portfolio Farm la Semlac - Arad

Corteva Agriscience Portfolio Farm Semlac - AradRespectand masurile de siguranta impuse de autoritati, Corteva Agriscience continua seria de evenimente Portfolio Farm in mediul online, iar de aceasta data, reprezentantii companiei s-au adresat fermierilor din vestul tarii, platforma de prezentare fiind situata in localitatea Semlac din judetul Arad. La fel cum se intampla in cazul fiecarui eveniment organizat de Corteva Agriscience, si la Arad platforma de prezentare a fost atent pregatita pentru a putea fi observata eficacitatea produselor aplicate.


Fermierul gazda a fost domnul Ioan Kothai, cel care aplica in ferma produsele de protectia plantelor Corteva Agriscience si seamna hibrizii Pioneer® din 2013 si mereu i-au oferit rezultatele scontate. Lucreaza 280 ha, anul acesta a semanat cereale paioase pe 120 ha, suprafata pe care au fost aplicate produsele Evolus® si Transform™, 60 ha au fost erbicidate cu Bizon™ si 60 ha cu Pixxaro™ Super.

Platforma demonstrativa de la Arad are 4.5 ha, iar scopul pentru care a fost infiintata a fost tocmai acela de a observa indeaproape cum actioneaza produsele de protectia plantelor din portofoliul companiei. Pentru fiecare erbicid a fost infiintata o sola, iar pe intreaga suprafata au fost aplicate fungicidul Evolus® si insecticidul Transform™. Bineinteles, alaturi de aceste sole exista sole martor pentru ca fermierii sa poata observa diferentele care apar in cultura.

Silviu Drinovan – director vanzari Zona 6 si Cosmin Ciobotaru – National Sales Manager CP & SEEDS au fost cei care au luat cuvantul pentru a prezenta principalele avantaje care s-au putut observa in platforma din judetul Arad.

 

“In cadrul platformei de la Semlac au fost aplicate mai multe produse pentru protectia platelor din portofoliul companiei Corteva, printre care Pixxaro™ Super, un produs eficient care combate ambrozia, turita, macul, care stim ca este rezistent la sulfonilureice. Cu ce este diferit acest produs in combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene in cultura de paioase? In primul rand trebuie subliniat faptul ca acest produs poate fi utilizat de la o temperatura de 5°C si poate fi aplicat pana la faza de burduf. In al doilea rand, as vrea sa subliniez o problema cu care ne confruntam in vestul tarii, este vorba despre aparitia ambroziei, pe care acest produs o combate in diferite stadii de vegetatie. De aceea ii indemn pe fermierii din zona sa aplice acest produs si sa respecte doza de administrare recomandata. Asa cum se intampla in cazul platformelor demonstrative si la Semlac au existat doua parcele cu grau, una erbicidata, alta nu, iar diferentele au fost semnificative. 

Tinand cont de diferentele de temperatura inregistrate in acest an, uneori noaptea fiind temperaturi negative care ajung la -5°C, erbicidul a lucrat foarte bine, nu exista concurenta in cultura si nici probleme de fitotoxicitate”, a precizat Silviu Drinovan.

Un al erbicid aplicat la Semlac a fost Bizon™, despre care reprezentantii companiei sustin ca va deveni produsul fanion aplicat in culturile de cereale. Contine 3 substante active extrem de eficiente care asigura un camp curat, fara concurenta.

Corteva Agriscience Portfolio Farm Semlac

 

“Daca ne referim la erbicidul Bizon™ putem spune ca este un erbicid aflat in cel de al treilea an de comercializare, dar despre care cred ca in 2-3 ani va fi cel mai vandut erbicid pentru cultura de cereale. De ce spun acest lucru? Pentru ca fermierii se vor convinge de faptul ca este extrem de eficient in combaterea tuturor buruienilor care apar in toamna, printre care Veroronica spp, o buruiana care data aparuta in cultura consuma rapid elementele nutritive si apa. Are o foarte buna actiune reziduala si ofera protectie foarte indelungata impotriva buruienilor, motiv pentru care de cele mai multe ori nu este nevoie de aplicarea unui alt produs in primavara. Doza de aplicare pe hectar este de 1 litru si ofera o protectie absoluta culturilor de cereale”, a punctat Cosmin Ciobotaru.

Corteva Agriscience Portfolio Farm Semlac - Arad - Cosmin Ciobotaru National Sales Manager copy

 

Acesta a lansat si o provocare fermierilor care nu au incredere in erbicidarea de toamna, o moda mai noua, daca se poate spune asa, in randul fermierilor din tara noastra: primul MET, sau o prima aplicare in cultura cu un tanc al masinii de erbicidat, iar rezultatele pe care le vor obtine cu siguranta nu ii va dezamagi.

Un aspect extrem de important in evolutia culturilor de cereale este aplicarea insecticidelor, iar in acest sens, compania Corteva Agriscience recomanda fermierilor produsul Transform™, care contine o substanta activa noua - sulfoxaflor (Isoclast™ active) si se aplica intr-o doza mica – 48 g/ha.

Transform™ este un alt produs inovativ care si-a demonstrat eficienta si in aceasta platforma iar tinta acestui insecticid este combaterea insectelor care au aparat bucal de intepat si supt.. Stim ca in ultima perioada afidele au devenit o problema serioasa in culturile de cereale si reprezinta un vector de transmitere a virozelor, motiv pentru care culturile trebuie atent monitorizate, iar acolo unde fermierii intalnesc afide, trebuie sa aplice acest produs. De ce spun acest lucru? Pentru ca este un produs sistemic care are actiune de contact, translaminara, si ofera protectie pentru noile cresteri si pe o perioada mai lunga, chiar pana la 15 zile de la aplicare. Deci, insecticidul ofera o protectie de durata si gestioneaza foarte bine aparitia afidelor din cultura, motiv pentru care multi fermieri din vestul tarii au optat pentru aplicarea lui, iar in acest moment sunt foarte multumiti de decizia luata”, a mai declarat directorul zonei 6.

Evolus® este un alt produs binecunoscut de agricultorii din Romania, iar eficienta sa este demonstrata si prin faptul ca stocurile se epuizeaza destul de repede. “Cei mai mari cultivatori de cereale paioase din Romania il aplica de foarte multi ani si chiar daca a lipsit din piata un an, in acest moment pot spune ca au fost tratate cu acest fungicid cca. 200.000 ha si sper ca anul viitor suprafata tratata cu acest produs sa creasca. Contine 3 substante si poate fi aplicat pe toata perioada de vegetatie. Cel mai adesea fermierii il aplica in primul tratament pentru combaterea fainarii, doza de aplicare difera in functie de masa foliara pe care o are lanul in momentul aplicarii, deci poate varia de la 0.75 pana la 1 litru. Modul de actiune asupra culturii i-a convins pe fermieri si daca a fost cazul, acestia l-au aplicat si in cel de al 3-lea tratament pentru boala spicului si pentru fuzarioza la spic“, a specificat Cosmin Ciobotaru.

Concluzionand, Cosmin Ciobotaru le-a oferit si o veste buna tuturor fermierilor, adica o campanie de vanzare avantajoasa: “In urma vizitei pe campurile din judetele Timis si Arad, am constat faptul ca culturile arata mai bine decat cele din sudul si estul tarii. Fermierii s-au aflat in imposibilitatea de a aplica unele produse pentru protectia plantelor, de aceea exista cantitati importante de produse care au fost retrase de la nivelul fermei, iar compania Corteva Agriscience a luat totul inapoi. Motiv pentru care avem in acest moment un stoc important de Pixxaro™ Super. Asadar suntem intr-o campanie de lichidare de stoc, care dupa cum bine stiti presupune reduceri substantiale, dar si termene de plata generoase – 31 iulie 2021“.

  

Noutati

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>

eMAG Garden Shop, un one-stop-shop pentru casa si gradina

18-03-2024 Gradinarit

eMAG Garden Shop, un one-stop-shop pentru casa si gradina

Primavara aduce un nou shop-in-shop pe eMAG, dedicat pasionatilor de gradinarit. Fie ca sunt in cautarea unor accesorii pentru a amenaja un colt verde in apartament sau au inceput deja sa pregateasca gradinile pentru noul sezon, pe eMAG Garden Shop clientii pot gasi peste 160.000 de articole care provin din oferta eMAG si a partenerilor din Marketplace, de la unelte de gradina, mobilier de exterior piscine, gratare, hamace sau leagane. Mai multe>>

Produse biologice inovatoare introduse pe piata din Romania si Republica Moldova

18-03-2024 Eco / Bio

Produse biologice inovatoare introduse pe piata din Romania si Republica Moldova

Fermierii romani si moldoveni au pornit intr-o calatorie pentru a descoperi produse biologice inovatoare, prin participarea la evenimentul educativ organizat de compania internationala Corteva Agriscience de cercetare si dezvoltare in domeniul agricol, care introduce in 2024 aceste inovatii revolutionare in ambele tari. Peste 500 de fermieri si distribuitori din Romania si Republica Moldova s-au alaturat expertilor Corteva pentru a afla despre noile practici sustenabile, care isi au originile di... Mai multe>>

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

18-03-2024 Targuri si expozitii

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

Situata intr-o pozitie de exceptie, aflata la confluenta a trei tari din regiune, Romania, Ungaria si Serbia, intre care s-au consacrat traditional multiple schimburi comerciale, editia din Timisoara a Targului RoEnergy Romania, Timisoara 2023, s-a bucurat de succes. Si in 2024, la RoEnergy vor fi prezente inovatii, furnizori de produse si tehnologii de ultima generatie din domeniile solar/fotvoltaic, energie geotermala, biomasa, biogaz, cogenerare, microhidroenergie, energie eoliana, stocare en... Mai multe>>

Lansarea platformei robotice ROBO-FERMIER

13-03-2024 Pomi fructiferi

Lansarea platformei robotice ROBO-FERMIER

Platforma modulara robotica autonoma Robo Fermier este o solutie autonoma destinata pomicultorilor. Sistemul modular poate fi adaptat pentru executarea unei game largi de lucrari in plantatiile pomicole. Sistemul este conceput special pentru fermele ecologice, dar poate fi folosit si in fermele conventionale. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Directia Generala Dezvoltare Rurala – Autoritate de Management pentru PNDR, a participat la Conferinta de inchidere a proiectului Robo-Fe... Mai multe>>

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

13-03-2024 Targuri si expozitii

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie POLITEHNICA Bucuresti, prin Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, anunta cea de-a patra editie a BioFEST 2024. Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectie a mediului si descoperirilor in domeniul sustenabilitati va avea loc in perioada 28-30 martie 2024, in campusul UNSTPB. BioFEST este mai mult decat un simplu festival, este o punte catre viitor, aducand impreuna cele mai recente tehnologii, practici si solutii din industria... Mai multe>>

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

13-03-2024 Plati APIA

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

Legumicultorii inscrisi pentru ajutorul de minimis de 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar, acordat pentru sustinerea productiei de legume in spatii protejate in perioada de extrasezon, vor primi banii cuveniti in aceasta saptamana. Mai multe>>

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

13-03-2024 Afaceri agricole

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

Grupul SILOBAG, prezent pe piata agricola din Romania din anul 2022 cu brandurile SILOBAG Romania si IulianCantar.eu, a inregistrat o cifra de afaceri de peste un milion de euro in anul 2023, din care mai mult de jumatate reprezinta cantarele produse si vandute in tara. Mai multe>>

Peste 78 milioane lei decontate de MADR pentru consumul de energie electrica cu irigatiile

07-03-2024 Irigatii

Peste 78 milioane lei decontate de MADR pentru consumul de energie electrica cu irigatiile

Pana la data de 6 martie 2024, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare, a platit integral sumele solicitate pentru acoperirea cheltuielilor cu energia electrica aferenta campaniei de irigatii din anul 2023, reprezentand consumul de energie electrica cu pomparea apei pentru irigatii in statiile de punere sub presiune ale fermierilor organizati in OUAI si alti beneficiari, in baza Legii nr. 125/2007, suma totala decontata fiind in valoare de 7... Mai multe>>

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

07-03-2024 Intalniri si conferinte

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

In cadrul EuroGrainExchange 2024 - eveniment exceptional dedicat industriei de cereale din Europa Centrala si de Est, va avea loc masa rotunda cu tema "Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia", in data de 11 Aprilie 2024, ora 11:30, la Radisson Blu Hotel Bucuresti. Printre subiectele abordate se regasesc: Concepul Mare Nostrum. Balcanii / Marea Neagra ca furnizor principal pentru Africa de Nord si Asia de Sud-Est. Tarile adriatice guverneaza afacerile de coaster. ... Mai multe>>