Bivoli / Bivolite

21 Martie 2024 – termenul limita pentru cererile de ajutor de 100 euro/cap la bovine de carne si bubaline

21 Martie 2024  termenul limita al cererilor de ajutor pentru bovine de carne si bubalineAPIA reaminteste potentialilor beneficiari ca pana la data de 21.03.2024 inclusiv, se depun cereri de solicitare aferente schemei de ajutor de stat pentru sustinerea activitatii crescatorilor din sectorul bovinelor de carne si al bubalinelor, pentru pierderile aferente perioadei 1 octombrie 2022 - 31 martie 2023, in contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei impotriva Ucrainei.

Mai multe>>

Se depun cererile pentru ajutorul destinat crescatorilor de bovine de carne, bubaline, pasari si porcine

Se depun cererile pentru ajutorul destinat crescatorilor de bovine de carne bubaline pasari si porcineAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca primeste cereri de solicitare aferente schemei de ajutor de stat pentru sustinerea activitatii crescatorilor din sectorul bovinelor de carne, bubalinelor, suin si avicol in contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei impotriva Ucrainei.

Mai multe>>

Ajutor pentru crescatorii de porci, pasari, bovine de carne si bivolite afectati de conflictul din Ucraina

Subventie sub forma de ajutor de stat pentru sustinerea activitatii crescatorilor din sectorul suin avicol bovine de carne si bivoliteAstazi Guvernul a aprobat instituirea unor scheme de ajutor de stat pentru sustinerea activitatii crescatorilor de porci, pasari, bovine de carne si bivolite, in contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei impotriva Ucrainei.

Mai multe>>

Observatorul Laptelui va monitoriza piata laptelui si a produselor lactate din Romania

Observatorul laptelui prima structura care va monitoriza piata laptelui si a produselor lactateLa nivelul MADR va functiona „Observatorul laptelui si al produselor lactate”, structura ce are ca obiective colectarea, prelucrarea si centralizarea datelor si a informatiilor referitoare la piata laptelui si a produselor lactate, respectiv cele cu privire la exploatatiile de vaci de lapte, bivolite, oi si capre, efectivele de animale, cantitatile de lapte, pretul laptelui crud materie prima, al laptelui comercializat si al produselor lactate, precum si al costurilor de productie.

Mai multe>>

Astazi incepe autorizarea la plata pentru sprijinul cuplat in sectorul zootehnic. Cat primesc femierii pe cap/Kg?

Au fost aprobate cuantumurile pentru sprijinul cuplat in sectorul zootehnic - SCZ pentru anul de cerere 2020Au fost stabilite cuantumurile aferente Sprijinului cuplat in sectorul zootehnic - SCZ (bivolite de lapte, taurine din rase de carne, vaci de lapte, viermi de matase), pentru anul de cerere 2020. De luni, 21 decembrie 2020, va incepe autorizarea la plata pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul zootehnic. Reamintim ca valoarea totala a plafoanelor aprobate este de 114.156.810 euro, echivalentul a 556.229.056,7 lei.

Mai multe>>

S-au aprobat plafoanele alocate sprijinului cuplat in sectorul zootehnic

S-au aprobat plafoanele alocate sprijinului cuplat in sectorul zootehnic pentru anul 2020In sedinta de Guvern din data de 17 decembrie 2020 a fost adoptata Hotararea pentru aprobarea plafoanelor alocate schemelor de sprijin cuplat in sectorul zootehnic, precum si pentru stabilirea cuantumului acestora, privind anul de cerere 2020. Numarul estimat de beneficiari vizat de prezentul act normativ este de 18.845, iar sprijinul va fi acordat pentru un efectiv de circa 343.122 capete din care: 261.702 vaci de lapte, 70.942 taurine din rase de carne si 10.478 bivolite.

Mai multe>>

Bivolii prezinta caracteristici deosebite pentru crescatori de bovine

Cresterea bivolilorDin genul Bubalus fac parte bivolii, specie cu importanta mai mica decat speciile din subgenul Bos taurus, insa cu caracteristici specifice. Bivolii se intalnesc atat sub forma salbatica cat si domestica.

Mai multe>>

Se recalculeaza cuantumul pe cap de animal la Bovine. Aflati cati euro/cap se platesc in 2018

Plati APIA subventii bovine - Se recalculeaza cuantumul pe cap de animalIn perioada 12-16 martie 2018, APIA a reanalizat datele extrase din sistem si astfel a rezultat ca exista efectiv mai mare de capete care ar trebui luat in calcul, in vederea incadrarii in plafonul financiar alocat Romaniei. Astfel, s-a impus o recalculare a cuantumului stabilit initial pe cap de animal, pentru sprijinul cuplat si ajutoarele nationale tranzitorii la bovine.

Mai multe>>

Platile in sectorul zootehnic | Noutati 2018 - bovine, ovine, caprine, porcine si ecvidee

Plati APIA in sectorul zootehnic 2018 - Bovine bivolite ovine caprine porcine ecvideeAflati care sunt noutatile aduse de Campania 2018 platilor pentru bovine, ovine, caprine, porcine si ecvidee, respectiv pentru Ajutoarele Nationale Tranzitorii in Zootehnie (ANTZ), Sprijinul cuplat in sectorul zootehnic (SCZ) si Sprijinul pentru cresterea animalelor de ferma din rase locale in pericol de abandon.

Mai multe>>

Se realizeaza platile in sectorul zootehnic: Aflati care sunt sumele pentru fiecare categorie de animale

Se realizeaza platile in sectorul zootehnic - Aflati care sunt plafoanele si cuantumurile pentru bivolite bovine si taurineIncepand cu data de 16.11.2017, se demareaza autorizarea la plata a femierilor care au solicitat, in cadrul Campaniei 2017, sprijin cuplat (SCZ) in sectorul zootehnic, informeaza Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). Plafoanele si cuantumurile sunt prezentate in tabelul mai jos:

Mai multe>>

S-au propus plafoanele si cuantumul sprijinului cuplat in zootehnie pentru 2017. Platile incep din 16 noiembrie

S-au propus plafoanele si cuantumul sprijinului cuplat pentru bovine bivolite si viermi de matase in 2017 - Platile avansului incep din 16 noiembrieMADR a propus o hotarare pentru aprobarea plafoanelor alocate schemelor de sprijin cuplat, in sectorul zootehnic (vaci/bivolite de lapte, taurine de carne si viermi de matase), precum si pentru stabilirea cuantumului acestora, pentru anul de cerere 2017. Incepand cu data de 16 noiembrie 2017, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura poate acorda plati in avans in cadrul acestor scheme de plati directe.

Mai multe>>

S-a demarat autorizarea la plata a solicitarilor pentru ANTZ si sprijin cuplat in zootehnie pe 2016

Subventii bovine ovine si caprine - S-a demarat autorizarea la plata a solicitarilor pentru ANTZ si sprijin cuplat in zootehnie pe 2016Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca a demarat autorizarea la plata a femierilor care au solicitat, in cadrul Campaniei 2016, ajutoare nationale tranzitorii (ANTZ) si sprijin cuplat (SCZ) in sectorul zootehnic.

Mai multe>>

Subventii Animale: S-a aprobat plafonul si cuantumul ajutoarelor ANT si sprijinului cuplat in zootehnie

Plafonul si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie - vaci, taurine, bivolite, ovine si caprineGuvernul a aprobat astazi, printr-o Hotarare, plafoanele alocate ajutoarelor nationale tranzitorii si schemelor de sprijin cuplat, in sectorul zootehnic si a stabilit cuantumul acestora pentru anul de plata 2016. Acestea sunt mecanisme de sustinere a producatorilor agricoli care se aplica in perioada 2015-2020.

Mai multe>>

Sprijinul pentru rase locale in pericol de abandon - Campania 2017

subventii pentru rase locale in pericol de abandon Campania 2017 - rase de vaci bivoli capre oi porci si caiPlata compensatorie realizata prin Pachetul 8 din Masura 10 - Agro-mediu si clima reprezinta un sprijin pentru cresterea animalelor de ferma din rase locale in pericol de abandon. Beneficiarii acestor plati sunt fermierii care detin animale femele de reproductie de rasa pura locala in pericol de abandon de Taurine, Bubaline, Ovine, Caprine, Ecvidee si Porcine prevazute in PNDR, inscrise in Registrele genealogice ale raselor – sectiunea principala – condus de asociatii acreditate de Agentia Nationala pentru Zootehnie – ANZ.

Mai multe>>

S-au propus plafoanele si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie

Plafon si cuantum ajutoare nationale tranzitorii si scheme de sprijin cuplat la bovine ovine si caprine 2016-2017Plafoanele si cuantumul platilor pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul zootehnic se stabilesc anual prin hotarare a Guvernului. Pentru cererile depuse in anul 2016 ale ajutoarelor nationale tranzitorii pentru speciile bovine si ovine/caprine, suma propusa este de 189.609.057 euro, iar pentru schemele de sprijin cuplat s-a propus plafonul de 121.924.674 euro, sume distribuite astfel:

Mai multe>>

Documentele necesare pentru obtinerea ajutorului de achizitionare a bovinelor de rasa

Documentele necesare pentru subventia de achizitionare a bovinelor de rasaIn Monitorul Oficial nr. 808 din 13 octombrie 2016, a fost publicata Hotararea de Guvern nr. 723/2016, privind aprobarea schemei “Ajutor de minimis pentru achizitionarea de catre producatorii agricoli de juninci din rase specializate de taurine, juninci din specia bubaline si/sau tauri de reproductie din rase de carne”. Pentru obtinerea ajutorului de minimis, beneficiarii care indeplinesc criteriile de eligibilitate intocmesc cereri si le depun la Directia pentru Agricultura Judeteana, insotite de urmatoarele documente:

Mai multe>>

APIA efectueaza plata diferentei pentru sprijinul cuplat la bovine

APIA efectueaza plata diferentei pentru sprijinul cuplat la bovine - bivolite de lapte taurine de carne si vaci de lapteAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca astazi, 14 octombrie, efectueaza plata diferentei rezultate ca urmare a stabilirii noilor cuantumuri pentru sprijinul cuplat in sectorul zootehnic, specia bovine, categoriile bivolite de lapte, taurine din rase de carne si metisii acestora si vaci de lapte – Campania 2015.

Mai multe>>

Ajutor de minimis pentru crescatorii de bovine/bubaline pentru achizitia de juninci si tauri de rasa

Subventii crescatori de bovine-bubaline pentru achizitia de juninci si tauri de rasaIn sedinta Guvernului din 5 octombrie 2016 a fost aprobata, printr-o Hotarare, schema 'Ajutor de minimis pentru achizitionarea de catre producatorii agricoli de juninci din rase specializate de taurine, juninci din specia bubaline si/sau tauri de reproductie din rase de carne'. Valoarea totala a schemei este de 18.150.000 lei si se asigura integral de la bugetul de stat.

Mai multe>>

MADR propune un ajutor de minimis pentru achizitionarea de bovine din rase specializate

Subventii pentru achizitionarea de bovine din rase specializateMinisterul agriculturii a propus spre dezbatere publica acordarea unui ajutor de minimis prin care se urmareste eficientizarea activitatii sectorului de crestere a bovinelor prin reorientarea exploatarii acestora prin achizitia de rase specializate pentru productia de carne si lapte.

Mai multe>>

Efort sustinut din partea APIA pentru plata subventiilor catre fermieri

Efort sustinut din partea APIA pentru plata subventiilor catre fermieri crescatori de animale - bovine, ovine si caprineAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca functionarii APIA lucreaza si in zilele de 13 -15 august pentru autorizarea platilor catre fermieri. In perioada 12 - 14 August au fost autorizati la plata un numar de 2841 fermieri (ANT si SCZ) cu suma totala de 18.165.675,78 euro, din care:

Mai multe>>

A inceput autorizarea platilor pentru sprijinul cuplat la vaci si bivolite de lapte. Care este stadiul platilor in zootehnie?

Plati APIA subventii zootehnie - sprijin cuplat SCZ - fermieri si crescatori de bovine bivolite ovine caprineAPIA informeaza ca incepand de astazi, s-a demarat autorizarea platilor si pentru schemele de sprijin SCZ 7.22 (Sprijinul cuplat in sector zootehnic, vaci de lapte) si SCZ 7.23 (Sprijinul cuplat cuplat in sector zootehnic, specia bivolite de lapte). De asemenea, APIA precizeaza ca pana acum au fost platite in conturile fermierilor, crescatori de bovine/ovine/caprine, urmatoarele sume:

Mai multe>>

Guvernul adopta sumele alocate ANT si sprijinului cuplat la bovine, ovine si caprine pentru 2015

Ajutoare nationale tranzitorii si sprijin cuplat - subventii bovine ovine caprine si viermi de matase 2015Guvernul Romaniei a adoptat astazi Hotararea privind pentru aprobarea plafoanelor alocate ajutoarelor nationale tranzitorii pentru speciile bovine si ovine/caprine si schemelor de sprijin cuplat acordate crescatorilor de animale din speciile bovine, ovine, caprine, viermi de matase, precum si stabilirea cuantumului acestora, pentru anul de plata 2015.

Mai multe>>

Info util: Sprijinul cuplat acordat crescatorilor de bovine

Subventii vaci - Sprijin cuplat bovineInformatii utile despre sprijinul cuplat in sectorul zootehnic acordat crescatorilor de bovine (bivolite de lapte, taurine din rase de carne, vaci de lapte): beneficiarii, conditiile de acordare, documentele generale/specifice necesare pentru solicitarea sprijinului si informatii privind depunerea cererii de plata.

Mai multe>>

Documentele necesare cererilor de plata pentru zootehnie 2015

Documente subventii zootehnie bovine ovine caprineIn cadrul depunerii cererilor de plata pentru zootehnie 2015 sunt necesare atat documente generale, cat si o serie de documente specifice pentru Ajutoarele Nationale Tranzitorii - ANT (bovine de lapte/carne, ovine si caprine) si pentru Sprijinul Cuplat in Sectorul Zootehnic - SCZ (ovine/caprine, taurine si metisi din rase de carne, vaci si bivolite de lapte).

Mai multe>>

Culturile si speciile de animale pentru care fermierii vor primi sprijin suplimentar

Subventii suplimentare culturi si animaleGuvernul a stabilit printr-o Hotarare, sectoarele, culturile si speciile de animale pentru care se acorda sprijin cuplat in perioada 2015-2020. Sprijinul cuplat este o plata directa care se acorda fermierilor pentru unele sectoare, culturi si specii de animale afectate de anumite dificultati si care sunt considerate importante pentru Romania, din motive economice, sociale si de mediu.

Mai multe>>

Sprijinul voluntar cuplat in zootehnie si conditiile de eligibilitate

Sprijinul voluntar cuplat in zootehnieSprijinul voluntar cuplat in zootehnie se acorda pentru vaca de lapte, vaca de carne, bivol, oi, capre si viermi de matase. Comisia Europeana a facut comentarii doar pentru oile romanilor, fiindca este un sector care se afla in ascensiune, nu in regres. Pentru ca acest sprijin se acorda doar sectoarelor in declin, pentru a-l stopa, nu pentru a creste productia si nici efectivele de animale.

Mai multe>>

Conditii mizere si metode brutale aplicate in fermele de bivoli si bivolite din Italia

ferme de bivolite ItaliaO investigatie care a durat peste 2 ani, realizata de Organizatia internationala de protectie a animalelor Vier Pfoten, dezvaluie metodele brutale si ilegale prin care sunt omorati viteii de bivol masculi, precum si conditiile mizere in care bivolitele si bivolii adulti sunt tinuti in fermele din Italia.

Mai multe>>

Se efectueaza lucrarile de bonitare, clasare si autorizare a reproducatorilor masculi utilizati la monta naturala autorizata

Bonitare  monta naturala autorizataIn baza reglementarilor in vigoare privind cresterea si ameliorarea genetica a animalelor, in perioada 15 mai - 20 iunie 2014, se vor efectua lucrarile de bonitare, clasare si autorizare a reproducatorilor masculi utilizati la monta naturala autorizata. Procedura este necesara mai ales crescatorilor care solicita sprijin financiar pentru produsii obtinuti.

Mai multe>>

84 de mii de crescatori de vaci din zonele defavorizate primesc subventiile pe 2013

vaci-300x201 resizeAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca astazi, 08.04.2014, efectueaza plata aferenta ajutorului specific acordat producatorilor de lapte si carne de vita din zonele defavorizate, pentru anul de cerere 2013, in suma totala de 132.365.650,01 lei (29.665.094 euro) cu sursa de finantare FEGA (Fondul European pentru Garantare in Agricultura).

Mai multe>>

Compozitia laptelui

raw-milk2Laptele crud este definit ca produsul de secretie al glandei mamare, a uneia sau mai multor vaci, oi, capre sau bivolite, neincalzit la temperaturi de peste 40 °C sau supus unui tratament cu un efect echivalent.

Mai multe>>

Despre avantajele cresterii bivolilor

Avantajele cresterii bivolilorBovinele fac parte din clasa Mammalia, subfamilia Bovinae. In subfamilia Bovinae sunt doua genuri: Bos si Bubalus. Genul Bos cuprinde subgenul Bos taurus, subgenul Bibos, subgenul Bison ,subgenul Poephagus. Din genul Bubalus fac parte bivolii, specie cu importanta economica mai mica decat speciile din subgenul Bos taurus.

Mai multe>>

Centrul de Vizitare al Fermei de Bivoli Pecica

18 resizeIn data de 29 octombrie 2013, a fost inaugurat Centrul de Vizitare al Fermei de Bivoli Pecica.

Mai multe>>

O noua sesiune de depunere a cererilor pentru producatorii de lapte si carne de vita din zonele defavorizate

1Bovina-rosieProducatorii de lapte si carne de vita, persoane fizice si juridice, din zonele defavorizate din judetul Arad, care nu au depus cereri pentru solicitarea ajutorului specific in perioada 06 august – 21 septembrie 2012 mai pot depune cerere pentru solicitarea acestui ajutor specific in perioada 29 octombrie – 09 noiembrie 201.

Mai multe>>

S-a inaugurat ferma de bivoli din orasul Pecica

Ferma de bivoli din orasul Pecica, judetul Arad are un grajd rustic acoperit cu stuf si respecta toate standardele sanitar- veterinare.

Mai multe>>

Urda de bivolita Ricotta di Bufala Campana DOP

 

Ricotta di Bufala Campana” este un produs lactat proaspat, din Italia, obtinut prin coagularea termica a proteinelor din zerul de lapte de bivolita, materie prima rezultata in urma productiei de mozzarella de bivolita.

Mai multe>>

Rase de bovine aflate in conservare genetica

In Romania, la specia bovina, se afla in conservare genetica rasele Bivolul Romanesc si Sura de stepa.

Mai multe>>

Ferma de bubaline

Bivolii, cunoscuti in terminologia de specialitate bubaline, isi gasesc stramosi comuni cu celelalte forme de bovine. Importanta bubalinelor, trebuie interpretata prin valoarea economica a acestora, raportata la zona de formare si de raspandire, la posibilitatile de extindere si de valorificare a unor teritorii in care taurinele nu se pot adapta si nu asigura productii corespunzatoare.

.

Mai multe>>

Noutati

'Cel mai priceput fermier in domeniul pasunatului!' - concurs national cu premii lansat de USAMV Cluj-Napoca

25-01-2024 Pajisti pasuni fanete

'Cel mai priceput fermier in domeniul pasunatului!' - concurs national cu premii lansat de USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca anunta lansarea unui concurs inedit, cu premii consistente, destinat fermierilor romani care integreaza pasunatul in cresterea animalelor (vaci, oi, capre, cai etc). Concursul are loc in cadrul Proiectului Grazing4Agroecology (G4AE), in care USAMV Cluj-Napoca reprezinta Romania, si in parteneriat cu UBM Feed Romania, fabrica de furaje din comuna Sanpaul (jud. Mures). Mai multe>>

Afla care sunt cele 6 etape din ciclul de viata al unei vaci

15-01-2024 Bovine

Afla care sunt cele 6 etape din ciclul de viata al unei vaci

Ciclul de viață al unei vaci este un proces fascinant și esențial în agricultura modernă. De la naștere până la maturitate și producția de lapte sau carne, fiecare etapă joacă un rol crucial în dezvoltarea și contribuția vacii la industria agricolă. În acest articol, vom explora cele 6 etape ale ciclului de viață al unei vaci, oferind o imagine cuprinzătoare a evoluției acestui animal de fermă. Mai multe>>

”Angus la gratar, tombola cu dar” – campania care te premiaza cu carne de vita Angus locala, pentru un an intreg!

27-07-2023 Bovine

”Angus la gratar, tombola cu dar” – campania care te premiaza cu carne de vita Angus locala, pentru un an intreg!

Peste 90% dintre romani consuma carne cel putin o data pe saptamana, iar in aceasta perioada, cel mai popular mod de a o gati este, bineinteles, la gratar. In acest context, Premium Angus va invita sa va bucurati de experienta unica a gratarului cu carne premium, produsa in tara noastra, intr-un sistem complet integrat, si sa profitati de oportunitatea de a castiga premii inedite. Cu fiecare moment petrecut la gratar, creati amintiri de neuitat si savurati adevaratul gust al carnii de vita. Mai multe>>

Proiectul Grazing4AgroEcology - solutii inovative pentru sistemele agricole bazate pe pasunat

07-03-2023 Pajisti pasuni fanete

Proiectul Grazing4AgroEcology - solutii inovative pentru sistemele agricole bazate pe pasunat

USAMV Cluj-Napoca reprezinta Romania, in calitate de partener, in cadrul Proiectului Grazing4AgroEcology (G4AE), care sustine fermierii prin promovarea unor solutii inovative, prin care sistemele agricole bazate pe pasunat sa devina viabile din punct de vedere economic, iar obiectivul principal este acela de a produce alimente mai sanatoase si cu un impact mai scazut asupra mediului. Mai multe>>

Carmen Avram: Romania are cel mai scump lapte din Europa, iar fermierii disperati isi sacrifica vacile

10-11-2022 Bovine

Carmen Avram: Romania are cel mai scump lapte din Europa, iar fermierii disperati isi sacrifica vacile

Criza energetica si penuria de furaje au adus sectorul laptelui din Romania in pragul falimentului. Paradoxul Romaniei e ca, desi, la lapte, are cea mai mare crestere de pret la raft din Uniunea Europeana - 64% - crescatorii de vaci primesc cel mai mic pret pe lapte din toata UE. Adica, 3 lei pe litru, in conditiile in care la raft laptele a ajuns si la 12 lei. Mai multe>>

Finalizarea lucrarilor de modernizare la ferma Apold si achizitia a 400 de vaci

15-10-2022 Bovine

Finalizarea lucrarilor de modernizare la ferma Apold si achizitia a 400 de vaci

DN AGRAR Group, cea mai mare ferma zootehnica integrata din Romania, cu productie de lapte de vaca si productie vegetala, a finalizat lucrarile de modernizare a salilor de muls la Ferma Apold. Investitia a constat in constructia unei noi sali de muls, la standarde internationale, care a fost finalizata in luna iunie si a fost finantata printr-un imprumut bancar, precum si renovarea salii de muls curente, a carei valoare de renovare s-a ridicat la suma de 100.000 euro si a fost finantata integral... Mai multe>>

Carnea de vita din rasa Sura de stepa, livrata direct de la Ferma de Biodiversitate Cobor

19-09-2022 Bovine

Carnea de vita din rasa Sura de stepa, livrata direct de la Ferma de Biodiversitate Cobor

Transilvania devine reper pe harta carnii de vita, prin introducerea pe piata a Surei de stepa. Ferma de Biodiversitate Cobor si-a deschis portile pentru o degustare de preparate din carne de Sura de stepa, urmand sa puna pe piata acest produs in luna octombrie. Numarul vitelor din aceasta rasa in pericol de disparitie nu este mai mare de 500 in Romania, iar la Cobor sunt aproximativ 100. Mai multe>>

Acetonemia (acetonurie) la vacile de lapte

15-07-2022 Bovine

Acetonemia (acetonurie) la vacile de lapte

Un metabolism in buna stare de functionare este important pentru toate mamiferele. La vacile de lapte cu productivitate mare el este si mai important, deoarece cantitatile zilnice de lapte produse sunt foarte ridicate si afecteaza nu numai nivelul substantelor minerale din organism (febra laptelui, de exemplu), ci mai ales metabolismul carbohidratilor. Mai multe>>

FARM-A-THON: Cum ne ajuta tehnologiile digitale sa eficientizam fermele de vaci?

18-04-2022 Bovine

FARM-A-THON: Cum ne ajuta tehnologiile digitale sa eficientizam fermele de vaci?

In data de 7 aprilie 2022, Asociatia Crescatorilor de Vaci – Baltata Romaneasca, Tip Simmental (ACVBR SIM) alaturi de Centrul de Inovare Digitala „Futures of Innovation Technologies” (CID FIT), coordonat de Iceberg Plus (ICE), au organizat evenimentul „FARM-A-THON: Cum ne ajuta tehnologiile digitale sa ne eficientizam fermele de vaci?”, parte din proiectul Smart Agri Hubs finantat prin Programul Orizont 2020 pentru Cercetare si Inovare al Comisiei Europene. Mai multe>>

Jurnalul unei vaci | Fertilitatea vacilor de lapte

31-03-2022 Bovine

Jurnalul unei vaci | Fertilitatea vacilor de lapte

Fertilitatea este unul dintre factorii majori care afecteaza eficienta oricarui efectiv de ferma. Poate reprezenta unul dintre costurile majore de productie si reprezinta, de asemenea, un domeniu in care se pot face imbunatatiri semnificative. Mai multe>>

Jurnalul unei vaci | Reproductia

17-03-2022 Bovine

Jurnalul unei vaci | Reproductia

Incepand de azi vom prezenta aspectele pe care atat cei care detin bovine in gospodarii dar si cei care au ferme ar trebui sa le ia in considerare. Vaca a reprezentat mereu pentru noi romanii un animal care ne-a fost alaturi la greu. Oferind tot ce aveam nevoie, a inceput sa dispara pe masura ce supermarket-ul a castigat teren in Romania. Mai multe>>