Reteaua Bio Austria

austria2.jpgAlimentele organice, mult mai sanatoase;

Produse biologice gustoase si de inalta calitate;

Sarbatorile de tip Bio;

Cumpararea produselor bio;

Reteaua BIO Austria;








Alimentele organice sunt si mai sanatoase

Doar in sistemul de agricultura ecologica se poate determina cu adevarat valoarea oamenilor, animalelor, plantelor si economiile. Produsele bio ne permite sa ne bucuram pentru sanatatea consumatorilor si a mediului inconjurator.

Agricultorii trateaza biologic animalele cu multa dragoste si ofera animalelor foarte mult spatiu pentru nevoile lor de viata. Puii, porcii doresc sa aibe un loc pentru scurmat, iar viteii si bovinele tinere au nevoie de spatiu pentru a sari si zburda in voie.

Animalelor le place sa simta soarele pe piele lor dar si dusurile de ploaie. Aceasta forma de bunastare a vietii, este asigura prin tehnologia de crestere in sistem Bio si care ofera animalelor foarte multa sanatate.

Produsele organice din carne sunt garantate, deoarece sunt libere de rezidurile de antibiotice!

Dupa o jumatate de secol de cercetare in tehnologia Bio, sa ajuns la concluzia ca animale au nevoie de mult spatiu pentru a se simtii bine si pentru a fii sanatoase.

Rezultatul cercetarilor austriaci, in cresterea bio a animalelor, a fost publicat sub forma unor linii directoare. Asociatia "Bio Austria" are un rol cheie in aceast dezvoltare.


austria1.jpg

Produse biologice gustoase si de inalta calitate.

Un mediu sanatos, sustinut de catre agricultura ecologica necesita foarte multa atentie si angajament. Utilizarea de tehnologii bio, asigura reusita agricultorilor in afaceri.

Agricultorii depun multa pasiune si efort pentru a utiliza toate resursele organice locale, pentru a asigura sanatate pamantului, plantelor, animalelor si oamenilor.

Fermierii organici au un motiv de ingrijorare fata de sanatate amediului ambiant. De aceea vor sa experimenteze din nou acest sistem de agricultura care asigura frumusete si vitalitatea mediului inconjurator, si care trebuie pastrat si consolidat, pentru generatiile urmatoare.

Asociatia Bio Austria, a creat un brad pentru produsele organice, si pentru activitatea biologica a agricultorilor si fermierilor asociatiei. Membrii asociatiei furnizeaza materii prime si produse alimentare biologice, care sunt valorificate prin partenerii asociatiei: BILLA; MERCUR; NATUR PUR; NATUR ACTIV, etc.

Sunt valorificate, in primul rand, produsele biologice obtinute in fermele din apropierea acestor supermaketuri. Produsele biologice, sanatoase si gustoase, sunt de asemenea disponibile, daca sunt procurate direct de la fermieri. Asociatia ofera posibilitatea de contact personal cu agricultorul din regiunea solicita. Consumatorii pot sa se convinga la fata locului cu privire la calitatea produselor biologice oferite.

Consumatorii au la indemana urmatoarele adrese pentru informare:

BIO baza de date de agricultorii AUSTRIA ;

Baza de date a BIO AUSTRIA ;

BIO baza de date a Austriei (bioinfo) ;

Baza de date a Ministerului de viata





Sarbatorile de tip Bio

austria3.jpg

Drumetiile prin paduri si lunci, in mijlocul naturii, va tine departe de stressul vietii zilnice. Trebuie sa va faceti timp si pentru odihna si recreere. Trebuie sa aveti deschidere pentru frumusetea peisajului. Sa admirati fluturii si ascultati pasarile cantatoare. Sa fiti captivati de delicatele peisaje din lunci, in timpul verii, in culorile de toamna sau in frumusetile iernii. Sa descoperiti rasaritul de soare. Sa traiti experienta mersului prin apa, cu picioarele goale. Sa te bucuri de splendoarea naturii dupa o ploaie de vara, sau sa stai la umbra unui copac batran, intr-o zi caniculara. Si dupa o drumetie in mijlocul naturii sa te bucuri de painea proaspata, scoasa din cuptor, sau de lactatele prelucrate inferma. Sau de fructele, mierea si ouale proaspete de la micul dejun.

Sa admiri deaproape animalele din gospodarie: pisicile, puii, vacile de pe pasune, caii din Centru de echitatie, oile sau caprele. Este o mare bucurie pentru copii si adulti sa se joace cu animalele din ferma.


Cum poti cumpara produsele alimentare organice

austria4.jpg

Exista reglementari legale clare si stricte de control, care garanteaza faptul ca numai produsele etichetate sunt, de fapt biologic.

Fiecare produs biologic trebuie sa contina un cod de detectare, atribuit de catre Ministerul Agriculturii si Alimentatiei.

AT-W-02-0165-bio-3L (exemplu 1)

  • AT = indica faptul ca organismul de control are sediul in Austria;
  • W = W indică starea = Viena, N = Austria de Jos, O = Austria de Sus, etc;
  • 02 = este numarul alimentar acordat de catre autoritatea de supraveghere;
  • Bio = este un produs biologic;
  • 0165 = este numarul de Bio-Bio - operatiunea de cultura Verband-Austria;
  • 3 = este codul de ferma ecologica (in acest caz Austria de Jos);
  • L = Agricultura

Acest cod ofera garantii de securitate si de depistare a fiecarui agricultor.Coduri asemanatore primesc si comerciantii si procesatori de produse bio.


fermaerich.jpg



Reteaua BIO Austria

"Bio AUSTRIA" - este organizatia de fermieri organici din Austria. In spatele BIO Austria sunt 14.000 agricultori si fermieri organici.

Asociatia are un personal 100 de specialisti cu experienta de decenii in productie, prelucrare, comercializare si consiliere. Specialisti cu un grad grad inalt de competenta.

BIO Austria colaboreaza cu: comertul; industria alimentara; politicienii; economia; stiinta; Mass-Media.

BIO AUSTRIA se vede ca o comunitate de valori preocupata de: ecologie; bunastarea animalelor; piata, preturi, valorificare; cultivarea produselor organice in fermele familiare; cercetare si inovatie.

Alegand alimentele organice, agricultorii austrieci contribuie la mentinerea unui mediu de viata cu un sol fertil, o apa curata si aer ozonat.

Bio Austria va recomada sa va bucurati de alimentele organice ale agricultorilor din Austria.

Noutati

Inovând împreună cu natura: Un nou capitol în ameliorarea plantelor

13-05-2025 Cercetare agricola

Inovând împreună cu natura: Un nou capitol în ameliorarea plantelor

Privind la progresul tehnologic rapid din lume, observăm că impactul inovației asupra dezvoltării nu depinde doar de idei îndrăznețe, ci și de aplicarea lor în rezolvarea problemelor reale. Puține sectoare ilustrează acest lucru mai bine decât agricultura. Producția de alimente se confruntă cu o presiune tot mai mare din cauza schimbărilor climatice, resurselor naturale limitate și a creșterii populației globale. Mai multe>>

”Green Campus”, eveniment găzduit de USAMV Cluj-Napoca (Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii) pentru sute de liceeni

08-05-2025 Invatamant agricol

”Green Campus”, eveniment găzduit de USAMV Cluj-Napoca (Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii) pentru sute de liceeni

Campusul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca își deschide porțile sâmbătă, 10 mai 2025, pentru sute de liceeni pasionați de științele vieții. ”Green Campus 2025 - Facultatea e mai cool decât credeai!” este evenimentul dedicat în fiecare an tinerilor care nu cunosc încă programele atractive de studii de licență ale Facultății de Zootehnie și Biotehnologii: Zootehnie; Biotehnologii; Comportamentul și bunăstarea animalelor. Mai multe>>

Sărbătorile de Paște – Cozonaci cu diverse umpluturi cu până la 16 E-uri și 32 grame de zahăr pentru 100 grame de produs !

18-04-2025 Siguranta alimentara

Sărbătorile de Paște – Cozonaci cu diverse umpluturi cu până la 16 E-uri și 32 grame de zahăr pentru 100 grame de produs !

InfoCons Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip cozonac cu diverse umpluturi identificate pe piața din România pentru Sărbătorile de Paște 2025 .În total InfoCons Protecția Consumatorilor a analizat 23 de produse tip cozonac cu diverse umpluturi  (cozonac cu ciocolată , cozonac cu nucă și cozonac cu rahat ) cu ocazia Sărbătorilor de Paște 2025 , de la următorii producători/distribuitori : Mai multe>>

Sfaturi pentru economisirea cheltuielilor și facturilor medicale

01-10-2024 Informatii utile

Sfaturi pentru economisirea cheltuielilor și facturilor medicale

Sănătatea dumneavoastră și a familiei dumneavoastră este o prioritate urgentă. Fără ea, tu și cei dragi nu vă veți putea bucura de nicio altă binecuvântare materială în viață. Cu toate acestea, o sănătate solidă poate fi costisitoare, mai ales în această zi în care costurile medicale cresc anual. Mai multe>>

Fermierul Sandor Darabont a preluat mandatul de Președinte al Clubului Fermierilor Români

17-07-2024 Asociatii agricole

Fermierul Sandor Darabont a preluat mandatul de Președinte al Clubului Fermierilor Români

Începând cu 1 iulie 2024, Sandor Darabont a preluat funcția de Președinte al Clubului Fermierilor Români pentru o perioadă de șase luni, în cadrul mecanismului președinției rotative instituit de asociație în 2021. Mecanismul președinției rotative urmărește punerea în prim-plan a unor teme de interes major pentru agricultura din România, dar și a unor probleme strategice specifice regiunii din care provine președintele. Mai multe>>

Cultivăm educația. Parteneriat de succes pentru generațiile viitoare

08-07-2024 Invatamant agricol

Cultivăm educația. Parteneriat de succes pentru generațiile viitoare

Agreena, compania daneză în creștere, ce face pionierat în tranziția spre agricultura regenerativă, a încheiat cu succes un proiect de educare a noilor generații, în parteneriat cu WorldSkills România. Aproape 9000 de elevi și peste 200 de profesori au beneficiat de cunoștințele despre importanța prezervării biodiversității în domeniul agro și nu numai. Opiniile rezultate în urma programului arată cât de mult s-au dezvoltat atât cunoștințele teoretice și practice, cât și capacitățile importante precum munca în echipă sau abilitățile de comunicare. Mai multe>>

Proiectul AgriSchool Plus dezvolta abilitatile antreprenoriale ale elevilor din liceele agricole

21-02-2024 Invatamant agricol

Proiectul AgriSchool Plus dezvolta abilitatile antreprenoriale ale elevilor din liceele agricole

Junior Achievement (JA) Romania si Romanian-American Foundation (RAF) continua parteneriatul pentru Educatia antreprenoriala in liceele agricole din Romania. Proiectul AgriSchool Plus se deruleaza in perioada 2024-2026 si are ca scop pregatirea elevilor din liceele agricole pentru reusita profesionala, prin educatie antreprenoriala practica si cooperarea cu mediul de afaceri local. Mai multe>>

Fermierul Vonica Maniu preia mandatul de presedinte al Clubului Fermierilor Romani

12-01-2024 Asociatii agricole

Fermierul Vonica Maniu preia mandatul de presedinte al Clubului Fermierilor Romani

Incepand cu 1 ianuarie 2024, dl. Vonica Maniu, fermier care realizeaza performanta in cultivarea cerealelor si oleaginoaselor intr-o zona puternic afectata de seceta, in jud. Constanta, precum si o afacere in sectorul ovin preluata de la inaintasii dansului din Poiana Sibiului, a preluat functia de presedinte al Clubului Fermierilor Romani pentru o perioada de 6 luni, pana la data de 30 iunie 2024. Mai multe>>

Oportunitatile noilor tehnici genomice (NGTs)

07-12-2023 Cercetare agricola

Oportunitatile noilor tehnici genomice (NGTs)

Noile tehnici genomice (NGTs) pot sprijini crearea unor sisteme agricole europene mai durabile si reziliente, conform declaratiei Teresei Babuscio, Seful Departamentului pentru Afaceri Guvernamentale si Industriale EMEA, la Corteva Agriscience, o companie internationala de cercetare si dezvoltare agricola care ofera fermierilor din intreaga lume solutii integrate pentru provocarile viitoare. Mai multe>>

Peelhy, start-up-ul romanesc care dezvolta bio-stickere pentru decontaminarea fructelor si legumelor, printre castigatorii BASF Innovation Hub 2023

30-11-2023 Siguranta alimentara

Peelhy, start-up-ul romanesc care dezvolta bio-stickere pentru decontaminarea fructelor si legumelor, printre castigatorii BASF Innovation Hub 2023

Start-up-ul romanesc Peelhy a castigat faza regionala a competitiei BASF Innovation Hub pentru un viitor sustenabil, organizata pentru Europa Centrala si de Sud-Est. Fondatorul Peelhy, Marius Pasculea, dezvolta o idee de decontaminare a fructelor si legumelor proaspete cu coaja comestibila, folosind un bio-sticker antimicrobian care se dizolva prin spalare. Mai multe>>

Cinci cadre didactice de la USAMV Cluj-Napoca, incluse in Top World Ranking of Scientists 2%

24-10-2023 Invatamant agricol

Cinci cadre didactice de la USAMV Cluj-Napoca, incluse in Top World Ranking of Scientists 2%

Cinci cadre didactice de la Universitatea de Stiinta Agricola si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca au fost incluse in Top World Ranking of Scientists 2%, potrivit clasamentului dat publicitatii de Universitatea Stanford (California, SUA), impreuna cu Editura Elsevier si cu organizatia de cercetare stiintifica SciTech Strategies. Mai multe>>