Magazine agricole

Etichetele oficiale de pe ambalajele de seminte vor avea si un numar unic de identificare

Etichetele oficiale de pe ambalajele de seminte vor avea un numar de ordine atribuit oficialMADR propune un ordin pentru imbunatatirea securitatii etichetelor oficiale de pe ambalajele de seminte prin includerea unui numar de ordine pe etichetele oficiale ale semintelor. Numarul de ordine va fi aplicat la comercializarea semintelor de plante furajere, cereale, sfecla de zahar/furajera, legume, cartofi perntru seminte, plante oleaginoase si pentru fibre.

Mai multe>>

TVA scazut de 9% pentru lucrari agricole, seminte, ingrasaminte si pesticide

Reducere TVA 9 la suta pentru lucrari agricole seminte ingrasaminte si pesticideO masura importanta adoptata astazi de Guvern consta in aplicarea de la 1 august 2016 a unei cote reduse de TVA de la 20 la 9% pentru livrarea celor mai importante produse utilizate pentru productia agricola, respectiv: ingrasaminte, pesticide, seminte si alte produse agricole destinate insamantarii sau plantarii, precum si pentru prestarile de servicii specifice de tipul celor utilizate in sectorul agricol, cum sunt: arat, semanat, prasit, ierbicidat, recoltat, fertilizat, greblat, balotat etc.

Mai multe>>

Erbicid.ro, site-ul care ofera solutii eficiente pentru a combate gandacii de Colorado la cartof

Erbicid-ro combatere gandaci de Colorado la cartofIn prezent, cartoful este una dintre cele mai raspandite legume din lume. De-a lungul timpului, tehnologia de cultivare a cartofului s-a diversificat, iar fermieriii au descoperit noi metode de combatere a bolilor si daunatorilor la cartofi. In prezent, orice cultivator stie ca pentru combaterea gandacului de Colorado, se pot folosi insecticide, precum Actara sau Imidacloprid, doua produse sigure, propuse de magazinul online Erbicid.ro, care de ani de zile este o sursa de incredere pentru agricultori din intreaga tara.

Mai multe>>

BeePower anunta recolta de miere de rapita 2016

Recolta de miere de rapita 2016 BeePowerLuna mai a fost una esentiala pentru productia unuia dintre cele mai bune sortimente disponibile in portofoliul producatorului de miere BeePower, mierea de rapita. Culesul de rapita reprezinta un eveniment important in anul apicol deoarece marcheaza aparitia primelor rezultate ale muncii apicultorului de intretinere a stupului peste iarna. Culesul la rapita este un element pozitiv atat pentru productia de miere, cat si pentru polenizarea plantei, albinele fiind principalul polenizator. Acestea grabesc, stabilizeaza polenizare si impiedica patrunderea de polen strain in acest proces.

Mai multe>>

Insecticide Actara si Mospilan de cea mai buna calitate, de la erbicid.ro

Insecticide Actara si Mospilan pentru legume pomi fructiferi si vita-de-vieIngrijirea unei culturi nu este deloc usoara si tratamentele de care are nevoie orice planta pentru a creste sanatos trebuie aplicate in mod profesionist si cu grija. Printre problemele care apar la culturile agricole, dar si la plantatiile de pomi, se numara insectele care pot distruge complet planta si chiar fructele sau legumele crescute. Pentru a evita acest lucru, trebuie folosite insecticide de calitate, care sa protejeze impotriva daunatorilor.

Mai multe>>

Acordarea vizei pe anul 2016 pentru operatorii economici care desfasoara activitati fitosanitare

Viza 2016 - operatori economici - magazine fitosanitaeIn vederea acordarii vizei pe anul 2016, operatorii economici autorizati care desfasoara activitati fitosanitare vor prezenta la oficiile fitosanitare judetene eventualele modificari in documentatia depusa la autorizare, precum si urmatoarele documente, in functie de domeniul de activitate (fitofarmacii, depozite fitofarmaceutice, utilizatori PPP clasificate T+/T, prestatori de servicii cu PPP):

Mai multe>>

Diversifood - Dezvoltarea diversitatii si cresterea productivitatii in agricultura ecologica

Diversifood - Diversitate soiurilor de plante pentru agricultura ecologica"Diversitatea sporeste rezistenta si productivitatea sistemelor biologice. Acest principiu se aplica nu numai la nivelul productiei primare, ci si la nivel de marketing si implicit la o alimentatie sanatoasa", a declarat Véronique Chable, coordonatorul proiectului DIVERSIFOOD. Proiectul finantat prin Orizont2020 isi propune studierea speciilor de plante uitate sau ignorate care ar putea fi mai larg folosite si care pot spori gama si calitatea culturilor si produselor, contribuind la o agricultura ecologica si durabila.

Mai multe>>

Ustensile necesare sezonului rece de la Gradinarul Gospodar, totul de la o freza de zapada profesionala pana la o drujba de taiat lemne

Scule si echipamente de iarna freza de zapadaSezonul rece bate la usa, asa ca orice gospodar trebuie sa fie pregatit din timp. Magazinul Gradinarul Gospodar ofera o serie de produse perfecte pentru orice activitate gospodareasca, pornind de la curatatul zapezii intr-un mod profesional, folosind o freza de zapada, pana la taiatul lemnelor, cu ajutorul unei drujbe Villager.

Mai multe>>

Agroland Piese - un nou concept de magazin pentru agricultura

Agroland magazin cu piese si accesorii pentru masini si utilaje agricoleAstazi, 1 octombrie, a fost inaugurat la Giarmata – Timis magazinul AGROLAND PIESE, un nou concept de magazin in care se comercializeaza piese de schimb, accesorii si consumabile pentru agricultura.

Mai multe>>

Atestatul de producator: Cum isi pot valorifica produsele micii producatori

atestat de producator - tot ce trebuie sa stiNoua legislatie stabileste ca agricultorii persoane fizice care vand produse agricole proprii vor avea nevoie de un atestat de producator, care va inlocui actualul certificat de producator, iar pe langa acesta va fi necesar si un carnet de comercializare, care va putea fi asimilat unui chitantier. Descoperiti in continuare cum se obtin obtin aceste noi documente si cum trebuie utilizate de catre producatorii agricoli.

Mai multe>>

S-au deschis noile magazine rurale Profi Loco

magazin rural Profi LocoUnsprezece magazine se deschid astazi sub brandul LOCO marcand intrarea pe piata a noului concept PROFI pentru zonele rurale. Noutatea adusa de aceste magazine consta in adaptarea sortimentatiei la nevoile locuitorilor zonei in care functioneaza. Oferta LOCO de aproximativ 2500 de produse cuprinde o serie de unelte si scule, butoaie, articole de gradina (furtun, galeata, sfoara), textile, menaj si sticlarie.

Mai multe>>

Recomandarile Hornbach: Cum sa transformi o gradina intr-o oaza de relaxare

Amenajarea Gradinii cu HornbachPetrecerea timpului in gradina nu trebuie sa ia sfarsit odata cu apusul soarelui. Pentru sezonul de vara, Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit, propune o serie de produse cu ajutorul carora se poate crea o atmosfera relaxanta in propria gradina, mai ales in timpul verii.

Mai multe>>

Campanie impotriva semintelor contrafacute!

seminte contrafacute necertificateIn aceasta primavara, Asociatia profesionala „Alianta Industriei Semintelor din Romania”, in colaborare cu Compartimentul de Consultanta, Extensie si Formare Profesionala al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a intreprins o ampla campanie la nivelul tarii, pentru contracararea fraudelor privind samanta contrafacuta, necertificata.

Mai multe>>

Peste 10 tone de substante pentru protectia plantelor confiscate de politisti

Pesticide confiscatePolitistii specializati in arme, explozivi si substante periculoase au constatat peste 200 de infractiuni, au aplicat peste 100 de sanctiuni contraventionale si au indisponibilizat 4.376 de kilograme si 6.540 de litri de substante toxice folosite pentru protectia plantelor, in urma unei actiuni desfasurate de Politia Romana, la nivel national.

Mai multe>>

Distributia si vanzarea produselor Glissando in toata tara se bazeaza pe ASiS ERP

Distributie si vanzare pesticide ingrasaminte seminte GlissandoGlissando, companie de top in vanzarea si distributia de pesticide, ingrasaminte si seminte, a ales ASiS ERP pentru a-si gestiona activitatile de vanzare si distributie. Cu o cifra de afaceri de peste 22 milioane de EUR, Glissando detine in prezent 12 depozite regionale si 40 de magazine proprii, la nivel national. Glissando utiliza pana acum o solutie informatica dezvoltata in-house, dar, datorita dezvoltarii companiei, solutia nu a mai corespuns necesitatilor crescute, motiv pentru care a decis sa aleaga o solutie integrata ERP consacrata deja in piata.

Mai multe>>

Produsele alimentare ecologice, verificate de ANPC

Verificare produse alimentare ecologiceAutoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a desfasurat recent o actiune de control privind modul in care se respecta prevederile legale la comercializarea si etichetarea produselor alimentare ecologice. La aproape jumatate din cei 308 operatori economici controlati au fost constatate abateri de la prevederile legale, in vigoare. A fost verificata o cantitate de circa 27 tone produse alimentare ecologice, din care 3 tone (~11%) nu se incadrau in prevederile legale privind protectia consumatorilor.

Mai multe>>

Supermarketul care se intoarce la ferma

img2756 600Roche Bros a deschis la sfarsitul lunii aprilie 2015 noul sau magazin pilot in Downtown Crossing Boston (SUA).

Mai multe>>

Productii ridicate la soiul de ovaz EFFEKTIV

ovazverdeEFFEKTIV este un soi de ovaz ce are o capacitate de productie de peste 5 tone/ha.

Mai multe>>

Comercializarea florilor, plantelor de apartament si de gradina

Comercializarea florilor plantelor de apartament si de gradinaPrevederile legale privind protectia consumatorilor la comercializarea florilor, plantelor de apartament si de gradina, ornamentelor florale si a altor materiale destinate intretinerii acestora (pamant de flori, produse pentru ingrijirea plantelor, ingrasaminte etc).

Mai multe>>

Conditii pentru sacrificarea mieilor sau iezilor

sacrificarea mieilor si iezilorLegislatia actuala prevede ca sacrificarea mieilor sau iezilor, cu exceptia celor sacrificati pentru consum in gospodarie, sa se poata realiza numai in abatoarele autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea ovinelor sau caprinelor, care dispun de echipamente si facilitati speciale pentru sacrificarea acestor animale, cu respectarea bunastarii animalelor, sau in centre de taiere temporare care vor fi autorizate sa functioneze pe o perioada determinata, sub controlul medicului veterinar repartizat.

Mai multe>>

Orzoaica de primavara pentru bere SIGNORA

orzSignora este un soi de orzoaica de primavara pentru bere ce are o capacitate exceptionala de productie.

Mai multe>>

Carrefour Romania continua programul de parteneriate cu producatorii romani de legume-fructe

Carrefour producatori legume-fructeParte a axei strategice de dezvoltare a economiei locale, Carrefour Romania continua programul de parteneriate cu producatorii romani de legume si fructe.  In perioada 19-25 martie, in intervalul 8:00-22:00, producatorii locali sunt asteptati la standurile speciale amplasate la intrarea hipermarketurilor Carrefour din toata tara pentru a afla direct de la specialistii Carrefour cum pot deveni furnizori ai lantului de magazine.

Mai multe>>

Ecoruralis: Seminte traditionale distribuite gratuit taranilor si gradinarilor

Seminte traditionale gratuite EcoRuralisSemintele vechi traditionale, vechea germoplasma a populatiilor locale romanesti, formate sub influenta selectiei naturale, sunt o mostenire foarte pretioasa, o avutie pe cale de disparitie. Asociatia Eco Ruralis a lansat cu acest prilej Catalogul de Seminte Traditionale editia a III-a prin care distribuie gratuit taranilor si gradinarilor 108 varietati de seminte traditionale. Rosii, ardei, castraveti, porumb, galbenele, dovleci, loboda, marar, salata, flori facelia, echinaceea, carcuimarese, vinete, dovlecei, fasole, busuioc, cimbru, morcovi, patrunjel, telina, stevie si leustean.

Mai multe>>

O multime de soiuri noi de legume disponibile prin SemintePlante.ro

seminte-plante1Primul loc atunci cand cautati cele mai bune soiuri de legume este SemintePlante.ro

Mai multe>>

Fitofarmacii Rodbun

2014-07-14In 2012, Rodbun a creat Fitofarmacia. O retea nationala de peste 50 de magazine.

Mai multe>>

Infiintarea Autoritatii Nationale Fitosanitare

Autoritatea Nationala FitosanitaraAutoritatea Nationala Fitosanitara este autoritatea competenta de reglementare si control in domeniul fitosanitar, respectiv, al organizarii si functionarii sistemelor de protectie a plantelor, de omologare, comercializare, utilizare, si control al calitatii produselor de protectie a plantelor, al reziduurilor de pesticide in plante si produse vegetale precum si al utilizarii durabile a pesticidelor.

Mai multe>>

Castiga de 2 ori: cumpara seminte din timp

Seminte de legume - cumpara seminte din timpProducatorii agricoli sunt intr-o stare euforica acum, toamna, cand roadele muncii lor de-a lungul anului se concretizeaza in fructele pamantului, care, daca sunt bine intretinute, iar, la final, culese cu grija, aduc profit maxim, uneori incasarile depasind asteptarile.

Mai multe>>

Comertul cu produse de protectia plantelor verificat la nivel national de Politia Romana

IGPR-produse protectia plantelor201 persoane sunt cercetate de politisti pentru savarsirea de infractiuni la regimul produselor de protectie a plantelor, iar peste 1,3 tone si aproape 7.000 de litri de produse de protectie a plantelor au fost indisponibilizate in urma unei actiuni de control la 1.894 de agenti economici, coordonate de Directia Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul I.G.P.R.

Mai multe>>

Utilizarea produselor contrafacute de protectia plantelor si riscurile acestora

5070743417 c31d8f9e43 o2cAgricultorii trebuie sa stie ca utilizarea de produse contrafacute de protectia plantelor comporta un risc major pentru sanatatea operatorului si utilizatorului de pesticide, putand cauza pierderi partiale  sau uneori distrugerea totala a culturii tratate, lasand solul inutilizabil pentru ani de zile, cu reziduuri necunoscute in recoltele produse ulterior tratamentului cu produse contrafacute.

Mai multe>>

Idei de afaceri – un hangar transformat in mall al fermierilor

SHED-Jensen-Architects-2 resizeMembrii asociatiei fermierilor de pe Coasta de Nord a Californiei, SUA, se intalnesc lunar la Shed Healdsburg, pentru a discuta aspecte relevante pentru comunitatea agricola locala.

Mai multe>>

Intalnirea fermierilor din PRO AGRO cu procesatorii, utilizatorii, certificatorii si furnizorii de seminte din Donau Soja

Pro Agro-Donau SojaAsociatia Donau Soja continua actiunile dedicate fermierilor din Romania prin organizarea unei sesiuni de informare in parteneriat cu Federatia Nationala PRO AGRO.

Mai multe>>

Lantul de magazine 'cora Romania' are propriul site de gastronomie

corachef resize'cora Romania' a lansat pe 20 noiembrie, propriul site de gastronomie. Directorul general al cora Romania, Philippe Lejeune, un mare pasionat de gastronomie a gatit in direct pentru jurnalisti alaturi de Cristi Gheorghe, unul dintre bucatarii de la cora.

Mai multe>>

Promotiile lunii noiembrie la SemintePlante.ro

Promotie SemintePlante roSemintePlante.ro va prezinta promotiile lunii noiembrie la insecticide, erbicide si seminte.

Mai multe>>

Brise a dat startul campaniei agricole 2013-2014

BriseIntr-o atmosfera autentica de sarbatoare campeneasca alaturi de cei peste 1.700 fermieri invitati, Brise a sarbatorit incheierea recoltatului culturilor paioase si a deschis noul sezon 2013 –2014 alaturi de principalii furnizori si fermieri!

Mai multe>>

Noua aplicatie SemintePlante.ro

seminte plante ro-noua aplicatieSC CERES UNION SRL a lansat o noua aplicatie, un design nou, cu viteza de incarcare mai buna, pentru o mai buna utilizare a aplicatiei de catre fermierii clienti ai seminteplante.ro. Paleta de produse a fost diversificata prin introducerea unor game noi de seminte de legume (Pop Vriend - Olanda), ingrasaminte (Kristallon - Yara) si seminte de plante furajere.

Mai multe>>

Fiskars-shop.ro - Noul magazin online cu unelte de gradinarit si bucatarie Fiskars

Fiskars 1SC CERES UNION SRL a lansat site-ul www.fiskars-shop.ro, website ce se ocupa cu comertul online al uneltelor profesionale de gradinarit si unelte de bucatarie, exclusiv din gama Fiskars. In acest sens Fiskars-shop.ro a lansat de curand si un concurs pe pagina de Facebook.

Mai multe>>

Noutati

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

11-01-2017 Asociatii agricole

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania (A.C.E.B.O.P.) si-a definitivat prioritatile pentru primul trimestru al anului 2017, in cadrul unei reuniuni a Consiliului Director. Mai multe>>

Lansare concurs de grant-uri pentru liceele agricole

16-12-2016 Invatamant agricol

Lansare concurs de grant-uri pentru liceele agricole

Fundatia Civitas pentru Societatea Civila - Filiala Cluj-Napoca, in cadrul programului Liceele Agricole - “Hub”- uri Locale pentru Dezvoltarea Fermelor Mici si Mijlocii (denumit in continuare Programul), finantat de Romanian-American Foundation si implementat in parteneriat cu: World Vision Romania, JuniorAchievement Romania, Centrul pentru Educatie Economica si Dezvoltare din Romania si Centrul Roman pentru Politici Europene, lanseaza un concurs de grant-uri dedicate liceelor participante la Program. Mai multe>>

Producerea si comercializarea alimentelor specifice Sarbatorilor de Iarna

07-12-2016 Siguranta alimentara

Producerea si comercializarea alimentelor specifice Sarbatorilor de Iarna

Cu ocazia Sarbatorilor de Iarna si a diferitelor manifestari traditionale organizate la nivel de localitati, se produc si se comercializeaza cantitati apreciabile de produse alimentare de origine animala si vegetala, iar valorificarea acestora, in alte conditii decat cele prevazute de normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor in vigoare, poate constitui un pericol pentru sanatatea publica. Mai multe>>

Curs de pomicultura in perioada ianuarie-aprilie

05-12-2016 Asociatii agricole

Curs de pomicultura in perioada ianuarie-aprilie

Avand in vedere interesul manifestat, Fundatia Civitas, impreuna cu Asociatia Székelygyümölcs organizeaza un nou curs de Pomicultura in perioada ianuarie-aprilie. Mai multe>>

ANSVSA: Recomandari pentru producatori si consumatori in perioada Sarbatorilor de Iarna

29-11-2016 Siguranta alimentara

ANSVSA: Recomandari pentru producatori si consumatori in perioada Sarbatorilor de Iarna

In apropierea sarbatorilor de iarna cand, in mod traditional, creste consumul de produse alimentare, A.N.S.V.S.A. recomanda cetatenilor sa cumpere produse alimentare numai din unitati sau spatii autorizate sanitar veterinar. Pentru evitarea posibilelor toxiinfectii alimentare si evitarea posibilei infestari cu parazitul Trichinella spp., Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor recomanda: Mai multe>>

Amenzi de 872.000 lei pentru nerespectarea a prevederilor referitoare la lapte si produse lactate

25-11-2016 Siguranta alimentara

Amenzi de 872.000 lei pentru nerespectarea a prevederilor referitoare la lapte si produse lactate

In perioada 10 - 21.10.2016 Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a desfasurat o actiune de control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale referitoare la comercializarea, conformitatea, modul de etichetare, prezentare si publicitate a laptelui de consum, a produselor lactate, laptelui conservat, partial sau integral deshidratat, a laptelui pentru cafea. Mai multe>>

Kaufland sprijina producatorii romani sa obtina cele mai inalte standarde internationale de calitate

24-11-2016 Certificare si atestare

Kaufland sprijina producatorii romani sa obtina cele mai inalte standarde internationale de calitate

Kaufland Romania anunta inceperea primului program national care sprijina producatorii locali de legume-fructe sa obtina cea mai prestigioasa certificare internationala de calitate si siguranta alimentara, GLOBAL G.A.P. (Good Agricultural Practices). Aceasta le permite agricultorilor inclusiv exportul produselor romanesti oriunde in lume. Programul se adreseaza tuturor producatorilor romani de fructe si legume parteneri ai Kaufland Romania si va demara efectiv in ianuarie 2017. Mai multe>>

Specialistii agricoli din Romania sunt invitati sa lucreze in China

17-11-2016 Institutii agricole

Specialistii agricoli din Romania sunt invitati sa lucreze in China

Sambata, 12.11.2016, presedintele ASAS, prof. Gheorghe Sin a primit vizita unei delegatii din cadrul Departamentului de Resurse Umane si Securitate Sociala din Provincia Hebei, formata din 5 inalti functionari publici. Membrii delegatiei chineze si-au manifestat interesul pentru ca un numar cat mai mare de specialisti din Romania sa vina sa lucreze in China, pe durate de cel putin 90 de zile sau pe lunga durata. Mai multe>>

Agrostar va deschide doua birouri in Italia pentru a sprijini romanii care lucreaza in agricultura

15-11-2016 Asociatii agricole

Agrostar va deschide doua birouri in Italia pentru a sprijini romanii care lucreaza in agricultura

Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe Agrostar urmeaza sa deschida doua birouri in Italia pentru a veni in sprijinul romanilor care lucreaza in agricultura in aceasta tara. Mai multe>>

USAMV Cluj Napoca inaugureaza Institutul de Cercetari Horticole Avansate al Transilvaniei

27-10-2016 Invatamant agricol

USAMV Cluj Napoca inaugureaza Institutul de Cercetari Horticole Avansate al Transilvaniei

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca inaugureaza luni, 31 octombrie 2016, Institutul de Cercetari Horticole Avansate al Transilvaniei, cu o suprafata desfasurata de 9.732,70 mp, fiind cel mai mare institut de acest profil din tara. Structura sa cuprinde laboratoare de cercetare, birouri de cercetatare, o sala de conferinte, biblioteca si baza de date, un centru de valorificare a cercetarii, precum si sere interioare pentru cercetare aplicata. Mai multe>>

Ce trebuie sa stiti despre acizii grasi trans

25-10-2016 Siguranta alimentara

Ce trebuie sa stiti despre acizii grasi trans

Fast-food, produse de panificatie, mese semi-preparate, chips-uri, margarina... toate acestea pot contine acizi grasi trans, un tip de acizi grasi nesaturati care, daca sunt consumati des, sunt asociati cu obezitatea, diabetul zaharat, infertilitatea, boli cardiovasculare sau Alzheimer. Parlamentul European voteaza in aceasta saptamana o rezolutie prin care cere limitarea acestor grasimi produse in mod artificial. Mai multe>>