Management agricol

Leadershipul în marketing al Corteva în România, onorat la Gala Capital de Excelență în Management

Maria Cirja Marketing Manager Corteva Agriscience Gala Capital 400x300Maria Cîrjă, Marketing Manager România și Republica Moldova la Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, a fost desemnată „Cel mai bun Director de Marketing din România” la Gala de Excelență în Management organizată de revista Capital.
Evenimentul celebrează realizările remarcabile ale liderilor de afaceri din întreaga țară, care conduc proiecte cu impact în domenii cheie precum marketing, vânzări, resurse umane și altele.

Mai multe>>

Cum gestionează fermierii români practicile de management al apei în agricultură

practici de management al apei in agriculturaAgricultura se confruntă cu provocări tot mai mari din cauza schimbărilor climatice, inclusiv creșterea temperaturilor, precipitațiile imprevizibile și evenimentele meteorologice extreme, precum seceta și valurile de căldură. Fermierii trebuie să integreze practici sustenabile de gestionare a apei în sistemele lor agricole pentru a aborda aceste probleme, asigurând astfel atât productivitatea, cât și protecția mediului.

Mai multe>>

Femeile fermier din România sunt invitate să participe la programul de granturi educaționale TalentA, fondat de Corteva Agriscience

talenta female in agriculture corteva agriscienceCorteva Agriscience, compania internațională de cercetare și dezvoltare în domeniul agriculturii, anunță lansarea celei de-a cincea ediții a programului său de granturi educaționale TalentA 2024. Această inițiativă are scopul de a îmbunătăți abilitățile profesionale ale femeilor inovatoare din mediul rural, printr-o formare specializată în managementul afacerilor și agricultură, oferindu-le, de asemenea, șansa de a concura pentru finanțări în valoare de 15.000 USD, oferite de Corteva Agriscience pentru dezvoltarea afacerilor și sprijinirea comunităților.

Mai multe>>

EWA Bootcamp deschide înscrierile pentru antreprenoarele din domeniul agrifood

EWA Bootcamp 2024Impact Hub Bucharest împreună cu Raiffeisen Bank România organizează EWA Bootcamp, un workshop de două zile dedicat proiectelor dezvoltate de antreprenoare din domeniul agrifood. Înscrierile se derulează între 17 iulie – 16 septembrie 2024 și se adresează femeilor care au o idee de business sau un startup funcțional cu o vechime mai mică de doi ani. În acest an, EWA Bootcamp se va desfășura în trei orașe din România, respectiv București (23-24 septembrie), Cluj-Napoca (7-8 octombrie) și Iași (21 – 22 octombrie).  

Mai multe>>

Cultivarea succesului pentru fermieri cu solutii digitale in agricultura

Cultivarea succesului pentru fermieri - solutii digitale in agriculturaDigitalizarea, o tendinta din ce in ce mai prevalenta in agricultura, implica utilizarea tehnologiilor precise si bazate pe date pentru a ajuta fermierii sa ia decizii in timp real. Inteligenta artificiala, datele analitice, senzorii si alte tehnologii au potentialul de a imbunatati productiile, de a optimiza eficienta apei si a inputurilor si de a promova sustenabilitatea in cultivarea pamantului cu scopul de a asigura securitatea alimentara pentru o populatie in crestere la nivel global.

Mai multe>>

Agribusiness Masterclass – o initiativa unica in industria agro autohtona

S-a lansat primul masterclass digital care ajuta fermierii sa inteleaga tendintele si sa vada in perspectiva globalaAGRIColumn impreuna cu Godmother anunta lansarea ”Agribusiness Masterclass”. Acesta exploreaza, printre altele, dinamica comertului global cu produse agricole, ajutand astfel fermierii sa isi largeasca orizontul de cunoastere si sa isi ajusteze deciziile despre marfa lor si pretul obtinut in raport cu tendintele globale in piata de agribusiness. Cursurile exploreaza fundamentele principalelor marfuri, grau, porumb, seminte de floarea soarelui, rapita si soia, tensiunile intre stocuri, comportamente de piata, presiunea de recolta, compozitia burselor, s.a.m.d.

Mai multe>>

Progresul agriculturii digitale in Romania cu ajutorul stiintei Inteligentei Artificiale

Progresul agriculturii digitale in Romania cu ajutorul stiintei Inteligentei ArtificialeFactori precum schimbarile climatice, cresterea populatiei si preocuparile legate de securitatea alimentara conduc industria agricola sa caute abordari inovatoare pentru a proteja si imbunatati productivitatea culturilor. Datorita acestor conditii actuale, agricultura moderna castiga teren prin integrarea sinergiei dintre inteligenta artificiala (IA) si sectorul agricol.

Mai multe>>

'Ghid pentru Digitalizarea Agriculturii' - recomandari practice pentru a creste eficienta fermelor

Tinerii fermieri din Agrinnovator lanseaza primul Ghid pentru digitalizarea agriculturii din Sud-Estul EuropeiJoi, 7 decembrie, a avut loc la Bucuresti conferinta de presa in cadrul careia a fost lansat primul Ghid pentru Digitalizarea Agriculturii din Romania si prima initiativa de acest gen din Sud-Estul Europei. Ghidul Digitalizarii a fost elaborat cu scopul de a asista fermierii romani in initierea procesului de digitalizare in fermele proprii, fiind un instrument practic menit sa furnizeze cunostintele esentiale pentru intelegerea modului in care tehnologia digitala imbunatateste activitatea agricola si creste eficienta fermelor.

Mai multe>>

De la Agricultură Tradițională la Agricultură de Precizie cu Farm Planner

Agricultura de Precizie in fermele de animale cu Farm PlannerÎn contextul actual, agricultura tradițională se confruntă cu provocări majore, precum utilizarea ineficientă a resurselor și dificultăți în luarea deciziilor din cauza supra abundenței de informații adesea neaplicabile specificului fiecărei ferme. Această situație poate duce la decizii greșite și la lipsa unei evidențe clare a productivității, afectând atât veniturile fermei, cât și bunăstarea animalelor.

Mai multe>>

”Antreprenor in Agricultura 4.0” editia a III-a, un program de perfectionare manageriala organizat de Clubul Fermierilor Romani

Antreprenor in Agricultura 4-0 editia a III-a un program de perfectionare manageriala organizat de Clubul Fermierilor RomaniClubul Fermierilor Romani lanseaza seria a III-a a programului de perfectionare manageriala “Antreprenor in Agricultura 4.0”, care vizeaza cresterea performantei si competitivitatii fermierilor din Romania prin transformarea propriei afaceri intr-un model de business sustenabil. Crearea unui plan de dezvoltare sustenabila a propriei afaceri agricole, cu impact imediat in cresterea performantei si alinierea la tendintele actuale prin includerea digitalizarii si a reglementarilor de mediu, reprezinta obiectivele principale ale programului „Antreprenor in Agricultura 4.0”.

Mai multe>>

Proiectul BIOservicES va dezvolta practici imbunatatite de management al solului. Printre parteneri se numara si Romania

Legatura dintre biodiversitatea solului functiile si serviciile ecosistemelor in diferite utilizari ale solului - BIOservicES un nou proiect Horizon Europe anunta debutulProiectul „BIOservicES - Crearea legaturilor intre biodiversitatea solului si serviciile si functiile ecosistemice in diferite utilizari ale solului: de la identificarea factorilor, presiunilor si rezilientei la schimbarile climatice pana la evaluarea economica a acestora”, condus de Universitatea Politehnica din Cartagena si coordonat de Raul Zornoza, profesor la aceeasi institutie, anunta debutul. Cu un buget de 7 milioane de euro obtinut prin programul Horizon Europe, proiectul va reuni 22 de parteneri din peste 11 tari, pentru o perioada de 60 de luni.

Mai multe>>

Agricover lanseaza versiunea 2.0 a platformei de agricultura digitala CROP360

Versiunea 2-0 a platformei de agricultura digitala CROP360Agricover, liderul pietei de agribusiness din Romania, anunta lansarea variantei 2.0 a platformei specializate de agricultura digitala CROP360 la 2 ani de la lansarea initiala. CROP360 este o platforma digitala care foloseste tehnologii globale performante de ultima ora oferite prin parteneriate cu Microsoft si ESRI pentru a facilita atat imbunatatirea eficientei fermei, cat si alinierea la cerintele noii politici agricole a Uniunii Europene.

Mai multe>>

Agricultura regenerativa: transformarea productiei alimentare prin solutii digitale

Agricultura regenerativa - transformarea productiei alimentare prin solutii digitaleAgricultura regenerativa reprezinta o alternativa promitatoare care abordeaza cerintele alimentare globale fara a compromite capacitatea planetei de a furniza hrana in anii viitori. Practicile regenerative ofera o solutie durabila pentru fermieri, implicand lucrul solului cu minimizarea eroziunii si a pierderilor de nutrienti, precum si adaptarea la diverse soiuri si specii de culturi in functie de schimbarile conditiilor de mediu.

Mai multe>>

Inteligență Artificială pentru o agricultură de precizie într-o fermă zootehnică

Farm Planner  - Inteligenta Artificiala pentru o agricultura de precizie intr-o ferma zootehnicaPentru gestionarea eficientă a unei ferme în zootehnie, ai nevoie de un șef/manager de fermă, care coordonează activitățile zilnice ale fermei, gestionează bunăstarea animalelor, supraveghează resursele și implementează protocoale asigurându-se de buna funcționare a fermei.

Mai multe>>

S-a lansat a V-a serie a programului ”Tineri Lideri pentru Agricultura”

S-a lansat a V-a serie a programului Tineri Lideri pentru AgriculturaClubul Fermierilor Romani lanseaza a 5-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Programul si-a castigat recunoasterea in randul fermierilor, fiind primul program major care vine cu o abordare integrata privind Succesiunea – Competitivitatea – Leadership-ul tinerilor in comunitatea rurala. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles.

Mai multe>>

74 de femei din Romania si Republica Moldova au finalizat TalentA 2023, programul inovativ de educatie al Corteva Agriscience

TalentA 2023 Romania - 74 de femei din Romania si Republica Moldova au finalizat TalentA 2023 programul inovativ de educatie al Corteva AgriscienceCu ocazia Zilei Internationale a Femeilor din Mediul Rural, sarbatorita pe 15 octombrie, Corteva Agriscience anunta incheierea celei de-a patra editii a programului educational TalentA 2023 cu un atelier practic pentru femeile-fermier. 64 de femei din Romania si 10 femei din Republica Moldova au participat activ la procesul de invatare si dezvoltarea de proiecte pentru a-si sustine comunitatile si afacerile, iar cele mai bune propuneri vor fi premiate de Corteva Agriscience cu granturi la sfarsitul lunii octombrie.

Mai multe>>

Utilizarea eficienta a unui sistem ERP in agricultura

Utilizarea eficienta a unui sistem ERP in agriculturaUtilizarea unui sistem ERP in agricultura poate aduce numeroase beneficii. Pentru ca include module personalizate care usureaza organizarea activitatii si sprijina toate departamentele de productie agricola, inclusiv pe cele de distributie si transport ale recoltelor, acesta este preferat de cei ce doresc sa investeasca inteligent.

Mai multe>>

Au inceput inscrierile in programul MBAG, destinat tinerilor fermieri

Au inceput inscrierile in programul MBAG destinat tinerilor fermieriRaiffeisen Bank Romania continua sa sustina MBAG, programul de management si business in agricultura dedicat tinerilor fermieri, ajuns la cea de-a patra editie. In cadrul acestui proiect, fermierii romani invata de la cele mai importante companii din domeniu cum sa isi administreze ferma, astfel incat sa devina un business atat profitabil, cat si sustenabil.

Mai multe>>

Agricultura, constructiile, industria alimentara si IT – domeniile care vor ramane fara facilitati fiscale, din toamna

Index salarial - Cat castiga angajatii din agricultura constructii industria alimentara si IT  domeniile care vor ramane fara facilitati fiscale din toamnaAgricultura, constructiile, industria alimentara si IT-ul sunt domeniile care, din aceasta toamna, vor pierde facilitatile fiscale pe care le aveau pentru remunerarea angajatilor, precum scutirea de la plata impozitului pe venit, reducerea CAS ori exceptarea de la plata contributiilor pentru sanatate.

Mai multe>>

60 de doamne fermier din Romania si 10 din Republica Moldova vor studia managementul afacerilor si tehnologii agricole in cadrul Programului TalentA-2023

60 de doamne fermier din Romania si 10 din Republica Moldova vor studia managementul afacerilor si tehnologii agricole in cadrul Programului TalentA-2023 dezvoltat de compania Corteva AgriscienceCompania agricola internationala Corteva Agriscience anunta finalizarea selectiei participantelor la inovatorul program educational de finantare TalentA-2023, dedicat dezvoltarii si sustinerii femeilor talentate care lucreaza in agricultura in mediul rural, pentru a contribui la imbunatatirea securitatii alimentare a societatii, in cadrul eforturilor de sustenabilitate corporativa.

Mai multe>>

Programul TalentA-2023: doamnele fermier pot aplica pana pe 31 mai 2023

Corteva Agricience anunta prelungirea perioadei de inscriere in Programul TalentA-2023Corteva Agriscience a anuntat prelungirea inscrierii in programulul TalentA 2023, un program educational gratuit pentru dezvoltarea competentelor profesionale in managementul afacerilor si agricultura, dedicat femeilor inovatoare din mediul rural. Se pot alatura programului doamnele si domnisoarele ce activeaza in agricultura pentru a putea participa gratuit la cursuri in domeniul agribusiness si vor concura la final pentru fonduri cu o valoare totala de 15.000$ oferite de Corteva Agriscience Romania.

Mai multe>>

Clubul Fermierilor Romani lanseaza cea de-a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

Clubul Fermierilor Romani lanseaza cea de-a V-a serie a programului Tineri Lideri pentru AgriculturaClubul Fermierilor Romani anunta lansarea inscrierilor pentru cea de-a V-a editie a programului „Tineri Lideri pentru Agricultura”, care isi propune sa pregateasca tinerii fermieri sa asigure succesiunea afacerilor agricole, sa devina lideri in propriile afaceri si in comunitatea lor, dar si sa participe activ la buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile nationale si europene.

Mai multe>>

Field Service Management (FSM) - solutia de asistenta tehnica pentru fermierii romani, lansata de IPSO Agricultura si Capgemini

solutie pentru a ajuta fermierii romani in disponibilitatea echipamentelor vitale - Capgemini a implementat cu succes o solutie de management al serviciilor de teren pentru IPSO Agricultura pentru a facilita mentenanta echipamentelor agricoleCapgemini si IPSO Agricultura, lider in domeniul utilajelor agricole din Romania, au anuntat ieri implementarea cu succes a unei solutii de management al serviciilor de teren (Field Service Management - FSM) pentru a sustine asistenta tehnica pentru fermierii romani. Solutia versatila si scalabila permite IPSO Agricultura sa isi adapteze serviciile nevoilor clientilor sai, sa optimizeze si sa imbunatateasca serviciile de asistenta tehnica fara a intrerupe activitatile zilnice.

Mai multe>>

40 de manageri de cooperative din Romania, Grecia, Estonia si Franta isi perfectioneaza abilitatile in cadrul unui proiect Erasmus

Debutul celei de-a doua mobilitati fizice din cadrul proiectului Erasmus - Bune practici de guvernanta in cadrul cooperativelor agricole - GGPACAstazi, 13.03.2023, in localitatea Tartu din Estonia, a inceput cea de a doua mobilitate a proiectului Erasmus+ “Bune practici de guvernanta in cadrul cooperativelor agricole - GGPAC", proiect nr. 2021-1-RO01KA220-VET-000025577. In cadrul acestui program participa 40 de manageri de cooperative din Romania, Grecia, Estonia si Franta.

Mai multe>>

Femeile fermier din Romania se pot alatura programului de pregatire profesionala TalentA-2023 organizat de Corteva Agriscience

Femeile fermier din Romania se pot alatura programului de pregatire profesionala TalentA-2023 organizat de Corteva AgriscienceIn data de 10 martie 2023, pentru a celebra Luna Istoriei Femeilor, Corteva Agriscience a anuntat lansarea oficiala a programului TalentA 2023. Aflat la a patra editie in Romania, TalentA este un program educational gratuit pentru dezvoltarea competentelor profesionale in managementul afacerilor si agricultura, dedicat femeilor inovatoare din mediul rural.

Mai multe>>

Programul Antreprenor in Agricultura 4.0 a ajuns la a doua serie de absolventi

Programul Antreprenor in Agricultura 4-0 a ajuns la a doua serie de absolventiClubul Fermierilor Romani a organizat pe data de 17 februarie festivitatea de absolvire a celei de-a doua serii de cursanti ai programului de perfectionare manageriala Antreprenor in Agricultura 4.0. Participantii au urmat cursuri multidisciplinare timp de 21 zile, in perioada noiembrie 2022 - februarie 2023, in care au aprofundat modalitatea de a-si mentine si dezvolta propriile afaceri agricole, prin utilizarea tehnologiilor de ultima generatie, prin diversificarea activitatilor existente si prin abordarea liniilor de finantare disponibile la nivel national si european.

Mai multe>>

Mihaela Monica Vasile, cu peste 18 ani de experienta in agricultura, este noul Market Lead Agreena Romania

Monica Mihaela Vasile - Market Lead Agreena RomaniaAgreena, cea mai importanta companie de certificare a carbonului din sol, anunta consolidarea echipei de management prin numirea Mihaelei Monica Vasile in functia de Market Lead Romania. Compania este activa in 14 tari si isi propune sa vina mai aproape de fermierii locali pentru a construi si dezvolta relatii stabile si autentice, devenind o entitate de suport in tranzitia acestora catre agricultura regenerativa.

Mai multe>>

Tineri lideri fermieri romani premiati la Bruxelles

Tineri lideri fermieri romani premiati la BruxellesO echipa de tineri fermieri romani a castigat pe 7 decembrie 2022 premiul pentru cel mai bun proiect digital in cadrul Congresului European al Tinerilor Fermieri de la Bruxelles. In cadrul Congresului, 16 echipe de tineri fermieri din toata Uniunea Europeana au prezentat proiecte care vizeaza imbunatatirea practicilor si tehnologiilor aplicate in agricultura, care pun accentul pe utilizarea responsabila a resurselor de mediu, folosind solutii digitale si aplicatii de management integrat al fermelor, pentru respectarea cerintelor Pactului Ecologic European, strategiei Biodiversitate si Farm to Fork.

Mai multe>>

”Antreprenor in Agricultura 4.0” editia a II-a, un program de perfectionare manageriala derulat de Clubul Fermierilor Romani

Antreprenor in Agricultura 4-0 editia a II-a un program de perfectionare manageriala derulat de Clubul Fermierilor RomaniClubul Fermierilor Romani lanseaza seria a II-a a programului “Antreprenor in Agricultura 4.0”, care vizeaza perfectionarea manageriala a administratorilor fermelor din Romania, pentru transformarea propriei afaceri intr-un model de business sustenabil. Clubul Fermierilor Romani organizeaza programul ”Antreprenor in Agricultura 4.0” pentru a alinia tendintele actuale care vizeaza includerea digitalizarii si a reglementarilor de mediu, precum Pactul Ecologic European, Strategia pentru Biodiversitate si Farm to Fork, la nivelul fermelor europene competitive.

Mai multe>>

Managerii cooperativelor agricole din UNCSV au finalizat prima etapa din cadrul proiectului Erasmus

Managerii cooperativelor agricole din UNCSV au finalizat prima etapa din cadrul proiectului ErasmusIn perioada 21 - 26 noiembrie 2022 a avut loc prima mobilitate fizica din cadrul proiectului Erasmus+ ”Bune practici de guvernanta in cadrul cooperativelor agricole – GGPAC”, la care au participat 35 de manageri de cooperative din Romania, Grecia si Estonia. In aceasta perioada, managerii cooperativelor prezenti in prima etapa a proiectului au fost gazduiti de Constantine Iliopoulos si Irini Theodorakopoulou in cadrul Institutul de Cercetare in Economie Agricola (AGRERI) din Atena si in al cooperativelor/fermelor de succes din orasul Larissa, situate in zona centrala a Greciei.

Mai multe>>

Programul 'Specialist in Informatica Agricola' lansat de tinerii fermieri din Agrinnovator

Specialist in Informatica Agricola este propunerea tinerilor fermieri din Agrinnovator pentru agricultura performantaMiercuri, 23 noiembrie, a avut loc la Bucuresti conferinta de presa in cadrul careia a fost lansata prima propunere de politica publica formulata de tinerii fermieri din grupul de lucru (think tank) Agrinnovator. Programul Specialist in Informatica Agricola (Farm Technology Officer) are menirea de a forma capitalul uman specializat care sa accelereze adoptarea tehnologiilor moderne ce vor defini agricultura de maine, sustenabila dar si performanta.

Mai multe>>

Programele educationale ajuta femeile fermier sa imbunatateasca productia de alimente

Programele educationale ajuta femeile fermier sa imbunatateasca productia de alimenteProgramele educationale concepute special pentru femeile fermier pot reduce discriminarea de gen in agricultura, au auzit ascultatorii in timpul sesiunii „Diversitate si incluziune” al evenimentului anual al European Institute for Food Innovation and Technology, EIT Food Annual Event, eveniment ce a avut loc la Bruxelles in octombrie 2022 si a reunit aproape 800 de experti din sistemul alimentar. Participantii la eveniment au aflat despre programul TalentA, un program creat si implementat de compania internationala de cercetare agricola Corteva Agriscience, acesta fiind unul dintre cele mai bune exemple de eforturi in aceasta directie.

Mai multe>>

A inceput cea de a IV-a serie a programului ”Tineri Lideri pentru Agricultura”

Programul Tineri Lideri pentru Agricultura 2022 are inscrisi 105 tineri fermieri dornici sa-si dezvolte afacerile agricoleClubul Fermierilor Romani lanseaza seria a IV-a a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”, care pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles.

Mai multe>>

Corteva Agriscience a acordat 15.000$ pentru dezvoltarea afacerii femeilor fermiere in cadrul programului TalentA 2022

Corteva Agriscience a acordat 15000 dolari pentru dezvoltarea afacerii femeilor fermiere in cadrul programului TalentA 2022Compania internationala de cercetare si dezvoltare agricola, Corteva Agriscience, a anuntat castigatorii concursului de proiecte de agricultura pentru femei din cadrul programului de granturi educationale TalentA-2022. Corteva a oferit trei granturi in valoare totala de 15 000$ pentru a sprijini dezvoltarea afacerilor fermelor administrate de romance. Aflat la cea de-a treia editie in Romania, TalenA este un program gratuit de dezvoltare a competentelor profesionale in managementul afacerilor si agricultura dedicat femeilor inovatoare din mediul rural.

Mai multe>>

Programul TalentA Romania dedicat femeilor fermier din mediul rural pregateste anuntarea proiectelor castigatoare

Corteva Agriscience pregateste anuntarea proiectelor castigatoare ale programului TalentA 2022Aflata deja la cea de a treia editie in Romania, programul TalentA, un program gratuit de educatie, mentorat si granturi ce vizeaza femeile fermier din mediul rural, a gazduit anul acesta peste 40 de participante. Acestea au participat la o serie de cursuri gratuite de dezvoltare a competentelor, cursuri ce le-au oferit posibilitatea de a intelege, invata si practica conceptele, procesele si instrumentele necesare in dezvoltarea unei afaceri in agribusiness.

Mai multe>>

Nextcelerator, acceleratorul digital create de Agricover, Microsoft si SeedBlink si-a desemnat castigatorii

Nextcelerator acceleratorul digital create de Agricover Microsoft si SeedBlink si-a desemnat castigatoriiUllmanna, un start-up Agritech din Republica Ceha, Verdefood, un marketplace romanesc si Proofminder, o platforma maghiara de inteligenta artificiala pentru agricultura de precizie sunt castigatorii primei editii a Nextcelerator, programul de accelerare in domeniul agritech derulat de Agricover, SeedBlink si Microsoft. Programul a cuprins sesiuni de mentorat pentru a diagnostica lacunele si oportunitatile de dezvoltare a start-up-urilor, pentru ca ulterior sa primeasca sprijin adecvat sub forma de training, planificare de afaceri, mentorat si invatare, precum si introducere in specificul agriculturii.

Mai multe>>

Gestionarea activitatilor din ferma: tehnologiile moderne care iti vin in ajutor

Cum se imbina agricultura si tehnologia in folosul fermierilorPotentialul de dezvoltare al unei afaceri din domeniul agricol sau zootehnic este in continuare, in Romania, unul imens. Cu toate acestea, gestionarea tuturor activitatilor dintr-o ferma necesita o abordare completa si eficienta la fiecare pas. Pentru a veni in sprijinul agricultorilor s-au dezvoltat, permanent, solutii care sa ii ajute sa obtina afaceri mai profitabile, in timp ce le asigura suportul necesar pentru practicarea unei agriculturi performante si durabile.

Mai multe>>

Optimizarea fertilizarii prin digitalizare!

Optimizarea fertilizarii prin digitalizareOptimizarea cantitatilor de ingrasaminte aplicate culturilor agricole este un subiect de actualitate pentru fermieri in conditiile in care preturile acestora este in continua crestere.

Mai multe>>

GreenFields Academy - Program gratuit de educatie si networking in domeniul agriculturii sustenabile

Fermierii romani au acces gratuit la un program special de educatie si networking in domeniul agriculturii sustenabileAu inceput inscrierile in cadrul celei de-a doua editii a GreenFields Academy, program dedicat agriculturii regenerative si conservative. Pe parcursul acestuia, fermierii romani vor afla informatii, vor avea acces la bune practici, vor aplica tehnologii inovatoare si vor schimba experiente alaturi de profesionisti locali si internationali ai companiilor si asociatiilor din industrie si alaturi de unele dintre cele mai performante ferme din Romania.

Mai multe>>

La noi, cooperativele agricole detin o cota de piata de 2%, fata de 50% in Franta sau 83% in Olanda. Cum facem sa fie competitive?

Avem mai multe cooperative decat CAP-uri in 1989 - Fundatia Civitas pentru Societatea Civila solicita implicarea autoritatilor si a societatii civile in sprijinul dezvoltarii unui corp de manageri pentru cooperativele agricoleFundatia Civitas pentru Societatea Civila Cluj solicita implicarea autoritatilor si a societatii civile in procesul de dezvoltare a unui corp de manageri pentru cooperativele agricole. In cadrul conferintei „Cooperativa agricola in 2022. Unde suntem, unde putem ajunge?”, au fost prezentate rezultatele proiectului CoopNet 2.0, nevoile actuale ale structurilor asociative, ce masuri de sprijin pot accesa fermierii, directiile de dezvoltare a retelei cooperativelor CoopNet si perspectiva autoritatilor cu privire la cooperative.

Mai multe>>

1000 de fermieri utilizeaza platforma de agricultura digitala Crop360

1000 de fermieri utilizeaza platforma de agricultura digitala Crop360Agricover - liderul pietei de agribusiness din Romania, anunta atingerea pragului de 1000 de fermieri utilizatori ai platformei de agricultura digitala Crop 360 lansata de companie la sfarsitul anului trecut. Aceasta reprezinta cea mai rapida rata de adoptare a tehnologiei digitale in fermele din Romania. Suprafata exploatata de fermierii utilizatori depaseste 250.000 de hectare.

Mai multe>>

Au inceput inscrierile la cea de-a doua editie a programului “Antreprenor in Agricultura 4.0”

50 de fermieri antreprenori din toata tara sunt asteptati sa participe la a doua editie a programului Antreprenor in Agricultura 4-0 - Programul se adreseaza fermierilor cu minimum 5 ani de experienta manageriala la nivelul fermeiClubul Fermierilor Romani lanseaza inscrierile in cea de-a doua editie a programului de perfectionare manageriala “Antreprenor in Agricultura 4.0”, adresat fermierilor antreprenori cu o experienta de minimum 5 ani in administrarea afacerii, precum si absolventilor programului  “Tineri Lideri pentru Agricultura”, interesati sa cunoasca si sa aplice noi modele de afaceri, capabile sa asigure rezilienta si competitivitatea fermelor pe care le detin.

Mai multe>>

UNCSV | Prioritatea 0 pentru cooperativele agricole din Romania: Instruirea si Perfectionarea Managerilor

UNCSV - Prioritatea 0 pentru cooperativele agricole din Romania - Instruirea si Perfectionarea ManagerilorUniunea de Ramura Nationala a Cooperativelor din Sector Vegetal - U.N.C.S.V. continua dezvoltarea cooperativelor din Romania si va coordona un amplu proiect la nivel european pentru perfectionarea managerilor de cooperative. Aceasta este o noua etapa fireasca in evolutia mediului asociativ romanesc pentru a atinge standardele de performanta similare celor din Europa, iar obiectivul prioritar al U.N.C.S.V. este educarea, informarea si perfectionarea continua a Presedintelui, membrilor consiliului de administratie, a angajatilor si a membrilor cooperatori.

Mai multe>>

FARM-A-THON: Cum ne ajuta tehnologiile digitale sa eficientizam fermele de vaci?

FARM-A-THON - tehnologii digitale pentru fermele de vaciIn data de 7 aprilie 2022, Asociatia Crescatorilor de Vaci – Baltata Romaneasca, Tip Simmental (ACVBR SIM) alaturi de Centrul de Inovare Digitala „Futures of Innovation Technologies” (CID FIT), coordonat de Iceberg Plus (ICE), au organizat evenimentul „FARM-A-THON: Cum ne ajuta tehnologiile digitale sa ne eficientizam fermele de vaci?”, parte din proiectul Smart Agri Hubs finantat prin Programul Orizont 2020 pentru Cercetare si Inovare al Comisiei Europene.

Mai multe>>

Timac Agro Romania sustine transformarea fermierilor din manageri de ferma, in Agrostrategi

Timac Agro Romania sustine transformarea fermierilor din manageri de ferma in AgrostrategiAgricultura este una dintre ramurile economiei romanesti cu o contributie de aproape 10% in ultimul trimestru al anului 2021 la PIB-ul Romaniei, potrivit datelor Institutului National de Statistica. Lucrul acesta dovedeste ca agricultura este un domeniu strategic si ca fermierii trebuie sa fie din ce in ce mai competitivi pentru a sustine domeniul si a asigura hrana pentru romani.

Mai multe>>

Digitalizarea in agricultura cu toate implicatiile si avantajele ei

Digitalizarea in agricultura cu toate implicatiile si avantajele eiDatorita evolutiei tehnologice, digitalizarea se utilizeaza si in alte domenii fata de cele implicate in procesele de productie si in servicii. Printre acestea se afla agricultura. Fermierii pot beneficia de inovatii care sa le usureze munca si sa le sporeasca eficienta. Iti prezentam in continuare ce implica agricultura digitala si care sunt avantajele acesteia.

Mai multe>>

Noutati

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

29-04-2025 Stiri agricole

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

Cel mai recent raport de progres al Corteva Agriscience privind obiectivele sale de sustenabilitate evidențiază modul în care progresele în inovație și tehnologie determină o productivitate mai mare pentru fermieri, protejând în același timp resursele noastre naturale. Mai multe>>

Activități în desfășurare la APIA

28-04-2025 APIA

Activități în desfășurare la APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează publicul larg cu privire la cele mai importante activități desfășurate în această perioadă:- primirea Cererilor de plată în cadrul Campaniei 2025 până la data de 30 mai;- eliberarea de adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții gestionate în cadrul Campaniei 2025, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Mai multe>>

Statul român interzice micilor fermieri accesul la „Rabla pentru Tractoare”, eliminând din ghidul oficial al programului anumite categorii de utilaje, mai accesibile. Fermierii români cer explicații și reluarea consultării publice.

25-04-2025 Stiri agricole

Statul român interzice micilor fermieri accesul la „Rabla pentru Tractoare”, eliminând din ghidul oficial al programului anumite categorii de utilaje, mai accesibile. Fermierii români cer explicații și reluarea consultării publice.

Ghidul oficial al programului „Rabla pentru Tractoare”, publicat recent în Monitorul Oficial, a stârnit controverse majore după ce autoritățile au modificat în mod esențial și netransparent definiția eligibilă a „tractorului”, excluzând din program tocmai subcategoriile T1a, T1b, T2a, T2b, T3a  și T3b — adică exact acele vehicule care, potrivit legislației europene, sunt tractoare agricole sau forestiere, mai accesibile pentru fermierii români mici și mijlocii. Mai multe>>

Peste 39,5 milioane euro au ajuns în conturile beneficiarilor din sectorul creșterii ovinelor/caprinelor

25-04-2025 APIA

Peste 39,5 milioane euro au ajuns în conturile beneficiarilor  din sectorul creșterii ovinelor/caprinelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 17 aprilie 2025, efectuează plata sprijinului financiar de urgență în agricultură pentru sectorul de creștere a ovinelor/caprinelor, afectat de fenomene climatice nefavorabile. Mai multe>>

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii măsurilor și intervențiilor gestionate în cadrul Campaniei 2025

25-04-2025 APIA

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii măsurilor și intervențiilor gestionate în cadrul Campaniei 2025

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 17 aprilie 2025, eliberează adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții implementate de APIA, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Sprijin redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilității (CRISS), Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică,  Mai multe>>

Alianța pentru Agricultură și Cooperare salută poziția Parlamentului European privind viitorul buget UE și susținerea unei PAC echitabile și moderne

25-04-2025 Stiri agricole

Alianța pentru Agricultură și Cooperare salută poziția Parlamentului European privind viitorul buget UE și susținerea unei PAC echitabile și moderne

Comisia pentru Bugete a Parlamentului European a adoptat astăzi, cu o majoritate de 23 voturi pentru, raportul referitor la viitorul buget al UE post-2027. Raportul, coordonat de eurodeputații Carla Tavares (S&D, Portugalia) și Siegfried Mureșan (PPE, România), respinge modelul „un plan național per stat membru” propus de Comisia Europeană și reafirmă necesitatea unei abordări echilibrate, flexibile și real adaptate nevoilor statelor membre. Mai multe>>

Impactul inovației: produsele biologice revoluționează agricultura

24-04-2025 Stiri agricole

Impactul inovației: produsele biologice revoluționează agricultura

Author: Andre Negreiros, Liderul Unității Comerciale Europa Centrală și de Est, Corteva Agriscience Natura este ingenioasă, găsind mereu noi și mai bune modalități de a răspunde celor mai mari provocări. Pretutindeni în jurul nostru există exemple prin care natura oferă un avantaj – ajutând plantele să devină mai rezistente, insectele mai adaptabile, iar solurile mai sănătoase. Mai multe>>

Sărbătorile de Paște – Cozonaci cu diverse umpluturi cu până la 16 E-uri și 32 grame de zahăr pentru 100 grame de produs !

18-04-2025 Siguranta alimentara

Sărbătorile de Paște – Cozonaci cu diverse umpluturi cu până la 16 E-uri și 32 grame de zahăr pentru 100 grame de produs !

InfoCons Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip cozonac cu diverse umpluturi identificate pe piața din România pentru Sărbătorile de Paște 2025 .În total InfoCons Protecția Consumatorilor a analizat 23 de produse tip cozonac cu diverse umpluturi  (cozonac cu ciocolată , cozonac cu nucă și cozonac cu rahat ) cu ocazia Sărbătorilor de Paște 2025 , de la următorii producători/distribuitori : Mai multe>>

IAA între mit și realitate: cum funcționează combaterea grindinei și cum ajută economia României

18-04-2025 Stiri agricole

IAA între mit și realitate: cum funcționează combaterea grindinei și cum ajută economia României

Pentru a aduce claritate asupra modului în care funcționează sistemul antigrindină și de creștere a precipitațiilor în România, IAA – Intervenții Active în Atmosferă, aduce în prim-plan informații documentate. Cu o experiență de peste 30 de ani, IAA este o societate privată românească care desfășoară o activitate strategică, susținând fermierii, protejând culturile și contribuind direct la securitatea alimentară a țării Mai multe>>

Criza degradării solurilor contribuie la dublarea migrației globale, avertizează un nou raport

18-04-2025 Stiri agricole

Criza degradării solurilor contribuie la dublarea migrației globale, avertizează un nou raport

Se estimează că până la sfârșitul secolului migrația globală se va dubla, în mare parte din cauza crizelor devastatoare și interconectate reprezentate de degradarea solului, schimbările climatice și insecuritatea alimentară, conform unui nou raport publicat astăzi de mișcarea Salvează Solul. Mai multe>>

Tarfin sprijină fermierii români prin finanțare accesibilă și soluții inovative. Numărul celor care au apelat la finanțare a crescut cu aproape 60% în ultimul an

17-04-2025 Credite agricultura

Tarfin sprijină fermierii români prin finanțare accesibilă și soluții inovative. Numărul celor care au apelat la finanțare a crescut cu aproape 60% în ultimul an

Tarfin, liderul regional în domeniul finanțărilor în agricultură, continuă să aducă soluții inovative pentru fermierii din toate colțurile țării, asigurându-se că aceștia au acces la finanțare rapidă, flexibilă și digitală. În acest sezon, compania își reafirmă angajamentul de a sprijini fermierii din România și de a asigura sustenabilitatea producției agricole. . Mai multe>>

Leadershipul în marketing al Corteva în România, onorat la Gala Capital de Excelență în Management

17-04-2025 Marketing agroalimentar

Leadershipul în marketing al Corteva în România, onorat la Gala Capital de Excelență în Management

Maria Cîrjă, Marketing Manager România și Republica Moldova la Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, a fost desemnată „Cel mai bun Director de Marketing din România” la Gala de Excelență în Management organizată de revista Capital.Evenimentul celebrează realizările remarcabile ale liderilor de afaceri din întreaga țară, care conduc proiecte cu impact în domenii cheie precum marketing, vânzări, resurse umane și altele. Mai multe>>