Cresterea caprelor

Pregatirea si ingrijirea animalelor pentru perioada de iarna

Actiuni privind asigurarea statusului de sanatate a normelor de protectie si bunastare la animale in perioada de iarnaApropierea anotimpului de iarna si totodata trecerea treptata a unor specii de animale (bovine, ovine, caprine si cabaline) la sistemul de crestere si exploatare in stabulatie permanenta, impune crescatorilor de animale si pasari, sa intreprinda si sa realizeze din timp o serie de actiuni si lucrari prin care sa se protejeze starea fiziologica si de sanatate a efectivelor care sunt crescute in exploatatiile comerciale sau in exploatatiile nonprofesionale din gospodariile populatiei.

Mai multe>>

Avantajele cresterii caprelor

Avantajele cresterii caprelorDintre toate rumegatoarele care se cresc la noi in tara, capra a fost plasata pe unul dintre ultimele locuri in sfera interesului zootehnic. Considerata prin traditie "vaca saracului", acestei specii nu i s-a acordat niciodata importanta cuvenita. In tarile din vestul Europei, precum si in tari precum SUA si Australia cresterea caprelor este considerata de mult timp o ocupatie profitabila.

Mai multe>>

Recomandari pentru protejarea animalelor in conditii grele de iarna

Protejarea animalelor in conditii grele de iarnaPe fondul avertizarilor meteorologice de fenomene severe (temperaturi deosebit de scazute, vant puternic si caderi masive de zapada),  Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor - ANSVSA recomanda crescatorilor de animale, transportatorilor de animale vii si administratiilor locale urmatoarele masuri:

Mai multe>>

Cresterea caprelor - o solutie foarte rentabila pentru fermieri

Cresterea caprelor - o solutie foarte rentabila pentru fermieriCapra a fost si inca mai este considerata, de unii crescatori, un animal stricator, greu de stapanit. Intr-adevar, in conditiile cresterii fara o supraveghere atenta, caprele pot provoca stricaciuni in plantatii si livezi; totusi, cresterea lor prezinta importanta economica deosebita pentru unele zone, datorita valorii produselor pe care le dau si unor particularitati biologice.

Mai multe>>

Hranirea si adaparea caprelor

Hranirea si adaparea caprelorLasand la o parte numerosele criterii de administrare a hranei, putem afirma ca hrana de baza a caprelor este alcatuita din furaje fibroase 2/4, siloz 1/4, stiuleti de porumb1/4. Periodica in hrana trebuie sa adaugam graminee, orz, ovaz, leguminoase (mazare, tarate). Iarna caprele consuma furajele obisnuite: paie, coceni, pleava si mai ales frunzare, concentrate, sfecla, mazare. Caprele adulte consuma aproximativ 8-10 kg de masa verde pe zi. Obligatoriu in hrana lor trebuie sa adaugam concentrate cum ar fi: ovaz, tarate, turte, mazare.

Mai multe>>

Platile pentru cresterea animalelor din rase locale in pericol de abandon | conditii, cerinte, documente

Platile pentru cresterea animalelor de ferma din rase locale in pericol de abandon - Pachetul 8 din Masura 10 - PNDR 2020Rasele de animale autohtone au un potential de productie scazut, dar se remarca prin grad mare de adaptare la conditiile de exploatare in sistem extensiv si semi-intensiv, precum si prin rezistenta mare la boli. Pachetul 8 din Masura 10 de agro-mediu si clima are scopul scopul de a incuraja cresterea animalelor din rase locale cu risc de abandon, prin sustinerea crescatori de animale din aceste rase.

Mai multe>>

Tehnologia de intretinere si ameliorare a caprinelor

Tehnologia de intretinere si ameliorare a caprinelorCaprele se pot intretine atat in sistem extensiv, cat si in sistem intensiv, in functie de rasa, conditii de hranire, intretinere si de obiectivele urmarite. In cadrul sistemului extensiv, caprele isi procura singure necesarul de hrana pentru existenta si productie. Exploatarea intensiva insa obliga aplicarea sistemului de intretinere in adapost sau combinat, la pasune si adapost, ceea ce presupune asigurarea unor conditii imbunatatite de hranire, ingrijire si adapostire.

Mai multe>>

Reproductia la capre si maturitatea sexuala a caprinelor

Reproductia la capre - maturitatea sexuala si monta la caprineCei mai multi crescatori se ghideaza dupa varsta si greutatea corporala. Cel mai bun barometru este greutatea corporala. Pentru a considera ca un animal este pregatit pentru monta, acesta trebuie sa atinga 70% din greutatea adultului. Spre exemplu, chiar daca o femela din rasa Carpatina a implinit varsta de 8-9 luni, daca are o greutate de peste 30 kg, atunci ea poate fi data la monta, chiar daca in mod obisnuit la caprine prima imperechere are loc la 18 luni. Se castiga astfel un an in exploatarea animalului.

Mai multe>>

S-a dat startul marcarii prin tatuare a ovinelor si caprinelor

Marcare prin tatuare ovine si caprineIncepand cu data de 07.06.2018, s-a dat startul marcarii prin tatuare, aceasta ca metoda suplimentara de identificare a ovinelor/caprinelor cuprinse in controlul oficial, conform Ordinului nr. 1045/2018 al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale pentru modificarea si completarea Normelor de apreciere a ovinelor si caprinelor de reproductie, aprobate prin Ordinul ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 22/2006.

Mai multe>>

Romania, pe locul 4 in UE la ovine si caprine. Scad insa efectivele de bovine si porcine

Efectivele de animale - Romania este pe locul 4 in UE la ovine si caprine - Scad insa efectivele de bovine porcine si pasari Romania ocupa locul patru la numarul total de ovine si caprine in randul Statelor Uniunii Europene. In ultimii 11 ani efectivele de ovine si caprine au inregistrat cresteri constante, atingand in anul 2017 un nivel de 11485,1 mii capete, respectiv cu 36,6% mai mult fata de anul 2006. Insa, in aceasta perioada, efectivele de bovine si de porcine au scazut cu 31%, respectiv 35%.

Mai multe>>

La o ferma ecologica caprele au gasit cel mai bun aliat pentru a scapa de parazitii nedoriti

Ferma ecologica - cresterea in comun a caprelor si a gainilor ouatoareParazitii la caprine sunt foarte obisnuiti, insa acestia pot avea efecte negative asupra animalelor, uneori acestia devenind o problema grava. Un agricultor ecologic din Italia a gasit o cale naturala de reducere a efectului acestora - aducerea gainilor ouatoare pentru a trai alaturi de caprine. Aceste gaini pastreaza parazitii la distanta prin consumarea larvelor de insecte!

Mai multe>>

Rase de capre

Rase de capre romanesti si din strainatate - Carpatina - Alba de Banat - Saanen - Alpina FrancezaCea mai buna rasa de capra este aceea care serveste nevoilor si dorintelor noastre, de aceea nu putem vorbi despre ''cea mai buna rasa de capre''. Unele rase sunt dorite pentru anumite productii (carne, lapte, mixte, lana etc). Deci putem vorbi de o clasificare a raselor dupa anumite criterii cum ar fi zona de raspandire, productiile obtinute si gradul de ameliorare.

Mai multe>>

Valorificarea caprelor

Valorificarea cresterii caprelor pentru lapte, carne, blana si pufObiectivul cresterii caprinelor din vremuri stravechi si pana astazi este productia de lapte si piei si apoi productia de iezi pentru carne. Caprele prezinta pentru om o sursa de hrana ieftina si nepoluanta, cu valoare biologica ridicata.

Mai multe>>

Metode de crestere a iezilor

Cresterea caprinelor - Metode de crestere a iezilorPrincipalele metode de crestere a iezilor sunt metoda naturala, recomandata crescatorilor mici si metoda artificiala, practicata in sistemele de intretinere si crestere intensiva a caprinelor.

Mai multe>>

Sprijinul pentru rase locale in pericol de abandon - Campania 2017

subventii pentru rase locale in pericol de abandon Campania 2017 - rase de vaci bivoli capre oi porci si caiPlata compensatorie realizata prin Pachetul 8 din Masura 10 - Agro-mediu si clima reprezinta un sprijin pentru cresterea animalelor de ferma din rase locale in pericol de abandon. Beneficiarii acestor plati sunt fermierii care detin animale femele de reproductie de rasa pura locala in pericol de abandon de Taurine, Bubaline, Ovine, Caprine, Ecvidee si Porcine prevazute in PNDR, inscrise in Registrele genealogice ale raselor – sectiunea principala – condus de asociatii acreditate de Agentia Nationala pentru Zootehnie – ANZ.

Mai multe>>

Documentele necesare pentru ajutorul de achizitie al berbecilor/tapilor din rase specializate

Documente necesare ajutor de achizitie al berbecilor-tapilor din rase specializatePentru obtinerea ajutorului de minimis pentru achizitionarea de catre producatorii agricoli de berbeci/tapi de reproductie din rase specializate, beneficiarii care indeplinesc criteriile de eligibilitate intocmesc cereri si le depun la Directia pentru Agricultura Judetena, insotite de urmatoarele documente:

Mai multe>>

Ajutorul de minimis pentru achizitionarea de berbeci/tapi de reproductie din rase specializate

Ajutor de minimis achizitionare berbeci-tapi de reproductie din rase specializateIn sedinta Guvernului din 31 august 2016 a fost aprobata o Hotarare prin care se instituie o schema de ajutor de minimis in valoare totala de 24 de milioane de lei pentru eficientizarea activitatii sectorului zootehnic, respectiv pentru achizitionarea de berbeci/tapi de reproductie din rase specializate.

Mai multe>>

Instrumentul FAO de analiza a amprentei de carbon din fermele de animale

FAO - instrument interactiv de analiza a a amprentei de carbon in fermele de animaleInstrumentul FAO ajuta crescatorii de animale sa-si imbunatateasca productivitatea si sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera. Noua metoda interactiva lansata de FAO permite fermierilor, factorilor de decizie din politica si oamenilor de stiinta sa calculeze productia de carne, lapte si oua precum si emisiile de gaze cu efect de sera generate de catre fermele de animale pentru a face acest sector mai productiv si mai putin daunator pentru clima.

Mai multe>>

Cresterea si intretinerea caprelor in sistem extensiv

Cresterea si intretinerea caprelor in sistem extensiv pentru micii fermieri si fermieri montaniAceasta modalitate de crestere este de obicei adoptata de micii crescatori de la sate. Mai multe gospodarii isi aduna caprele intr-o turma, numarul lor variind intre 50-200 capete.

Mai multe>>

Incep lucrarile de bonitare 2016

Lucrari de bonitare bovine ovine caprine cabaline 2016Agentia Nationala pentru Zootehnie anunta ca in perioada 13 aprilie – 20 mai 2016 se vor efectua lucrarile de bonitare, clasare si autorizare a reproducatorilor masculi utilizati la monta naturala autorizata. Avand in vedere importanta deosebita a actiunii de bonitare la bovine, ovine, caprine si cabaline, s-au dispus masurile necesare pentru constituirea comisiilor de bonitare si realizarea in bune conditii a acestora.

Mai multe>>

Medicii veterinari efectueaza inspectii in exploatatiile cu animale din gospodariile populatiei

Inspectii la animalele din gospodariile populatieiProgramul actiunilor obligatorii de supraveghere, prevenire, control si eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protectia animalelor si protectia mediului, de identificare si inregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor si caprinelor pentru anul 2016, cuprinde si actiuni privind inspectia animalelor din fiecare exploatatie nonprofesionala care se realizeaza in cursul lunii aprilie de catre medicii veterinari de libera practica imputerniciti.

Mai multe>>

Gestatia si fatarea la capre

Gestatia si fatarea la caprineGestatia la capre dureaza aproximativ 150 zile. Durata este influentata de rasa, sexul produsilor, varsta mamei si nivelul de intretinere. Numarul minim de zile de gestatie este de 145 de zile, iar numarul maxim este de 158 zile. Caprele care poarta gemeni si cele ce nasc femele vor fata mai devreme.

Mai multe>>

Concluziile dezbaterii privind implementarea programelor de ameliorare din zootehnie

Implementarea programelor de ameliorare din zootehnie la bovine ovine si caprineIn data 14.03.2016, a avut loc la sediul I.B.N.A. Balotesti, o intalnire de lucru organizata de Agentia Nationala pentru Zootehnie „Prof. Dr. G. K. Constantinescu”, care a avut ca tema elaborarea pe baze stiintifice a programelor de ameliorare din zootehnie la nivel national si implementarea acestora. La aceasta intalnire au participat cadre didactice din mediul universitar de specialitate, reprezentanti ai asociatiilor acreditate pentru conducerea registrelor genealogice in Romania pentru speciile bovine ovine si caprine, conducerea si specialisti ai A.N.Z.

Mai multe>>

Asociatii acreditate pentru registrul genealogic si controlul productiei la ovine si caprine, in 2015

Asociatii acreditate pentru ovine si caprineAsociatiile acreditate pentru efectuarea controlului oficial al productiei la ovine si caprine si asociatiile acreditate pentru conducerea registrului genealogic, la ovine in anul 2015.

Mai multe>>

Virsli de Salasu

24432 492419374139330 187418469 n"Virsli de Salasu" se produc dupa o reteta veche de sute de ani din carne de capra combinata cu cea de oaie.

Mai multe>>

Sisteme de producere a laptelui in estul Europei – Workshop 15-16 Octombrie 2015 – Balotesti

Producerea laptelui de ovine caprine si bovineConsortiul proiectului european FP7 SOLID si Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Biologie si Nutritie Animala, va invita sa participati la un workshop international cu tema “Sisteme de producere a laptelui in estul Europei” care va aborda noutatile si provocarile in domeniul animalelor producatoare de lapte (oi, capre, taurine) in cadrul unei abordari multidisciplinare, pentru a defini strategiile de imbunatatire a profitabilitatii sistemelor de producere a laptelui.

Mai multe>>

Cea mai mare ferma de capre din lume

large ferma capre 5Elcomex Agroindustrial controleaza intregul proces de obtinere a lactatelor de capra avand obiective majore in agricultura si zootehnie.

Mai multe>>

Cele mai valoroase animale de rasa din intreaga tara, premiate la Targul de zootehnie al Romaniei - ZEFA

animale de rasa premiate la Targul de zootehnie  ZEFALuni, 29 iunie, in cadrul primului targ de zootehnie al Romaniei – ZEFA, Expozitia Internationala de Animale de Rasa si Echipamente pentru Zootehnie, au fost decernate premiile pentru cele mai valoroase exemplare de animale de rasa. Un numar de 50 de crescatori de animale din intreaga tara au inscris in competitie peste 200 de animale de rasa prezentate la eveniment. In cadrul festivitatii de premiere au fost acordate 23 de premii la cele 6 categorii principale din concurs: categoria „Tauri”, categoria „Vaci de lapte”, categoria „Vaci pentru carne”, categoria „Ovine”, categoria „Caprine”, categoria „Cabaline”.

Mai multe>>

Deputatii europeni vor sa interzica atat clonarea animalelor, cat si alimentele si importurile derivate din acestea

Interzicerea clonarii animalelor in fermele UEUn proiect de lege prin care se interzice clonarea in UE a tuturor animalelor de ferma, descendentii acestora si a produselor derivate din acestea, inclusiv importurile, a fost votat de comisiile de mediu si agricultura miercuri. Deputatii au invocat ratele ridicate de mortalitate in toate etapele de dezvoltare ale clonarii, precum si bunastarea animalelor, a cetatenilor UE si preocuparile etice legate de acest proces.

Mai multe>>

Cresc efectivele de bovine, ovine si caprine. Tot mai putini porci si pasari in Romania

Efective de animale 2014Potrivit rezultatelor cercetarii statistice „Efectivele de animale si productia animala, in anul 2014”, efectivele de bovine, ovine si caprine au crescut, iar efectivele de porcine si pasari au scazut.

Mai multe>>

Tehnologii moderne pentru cresterea ovinelor si caprinelor

Tehnologii moderne crestere ovine si caprineAplicarea tehnologiilor moderne si performante in cresterea ovinelor si caprinelor trebuie sa tina seama de imbinarea tehnicii de varf cu cerintele fiziologice ale animalelor si sa permita valorificarea in cele mai bune conditii a potentialului biologic productiv al animalelor, avand in vedere progresele din domeniul bioeticii animale si asigurand atingerea dezideratelor privind productivitatea si calitatea produselor animaliere.

Mai multe>>

Capra Bodie realizeaza venituri din tablouri

ht goat 1 kab 150414 16x9 992In varsta de patru ani Bodie, o capra de la Gradina Botanica Albuquerque, SUA, are ceva din talentul lui Van Gogh.

Mai multe>>

Clasificarea raselor de capre

rase capre - ClasificareCaprele domestice existente in ziua de astazi provin din trei forme salbatice si anume: capra Bezoar, capra Prisca si capra Falconeri. Domesticirea caprelor s-a facut acum 7-8 mii de ani in doua centre: in sudul Europei si in sud-vestul Asiei. In urma domesticirii, ele au suferit modificari esentiale, morfologice si fiziologice: talia si greutatea vie s-au micsorat, au disparut coarnele la unele rase, s-a dezvoltat ugerul si s-a marit productia de lapte.

Mai multe>>

Reproductia caprinelor

Reproductia caprelorMaturitatea sexuala la caprine se instaleaza la varsta de 6-7 luni la rasele perfectionate si la 7-8 luni la cele tardive. Cu toate acestea prima imperechere are loc in mod obisnuit la varsta de 15-18 luni, exceptie facand femelele cu o buna dezvoltare corporala si anume 75% din cele adulte ce pot fi montate mai devreme la 10-12 luni.

Mai multe>>

Program sanitar veterinar, profilactic pentru capre si oi

Deparazitare si vaccinare oi capreSchema de deparazitare si vaccinare la oi si capre

Mai multe>>

Calatorie pe jos prin America alaturi de o capra

AR-141229451Un barbat merge pe jos alaturi de o capra prin America pentru a ajunge in cele din urma la un spectacol din New York.

Mai multe>>

Capra salbatica Markhor

9a88501f7c3b6f7bdee7ad1c0276edafCapra Markhor, traieste in muntii din Asia Centrala, in zona stancilor alpine deplasandu-se cu usurinta peste rocile abrupte.

Mai multe>>

Factori importanti in productia de lapte la capre

Productia de lapte la capreIn general, randamentul productiei de lapte se atinge la sase - noua saptamani de la debutul lactatiei, dar cresterea consumului de hrana va fi mult mai tarziu. Astfel, exista o perioada spre sfarsitul lactatiei timpurii - inceputul lactatiei de mijloc, in care animalul se afla intr-o stare de echilibru energetic negativ. Prin urmare, rezervele corpului - grasimile si proteinele - trebuie sa fie folosite pentru a compensa acest deficit de energie.

Mai multe>>

Ameliorarea raselor de animale: Guvernul aproba ajutoarele de stat pentru perioada ramasa din 2014

Ajutor Ameliorarea raselorActul normativ adoptat de Guvern reglementeaza ca schemele de ajutor de stat pentru ameliorarea raselor de animale, instituite prin HG nr. 756/2010, prin HG nr. 920/2010 si prin HG nr. 207/2011, sa se aplice pana la 31 decembrie 2014.

Mai multe>>

S-a efectuat plata ajutoarelor pentru conservarea raselor locale de animale in pericol de abandon

Ajutoare rase locale de animaleAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca in 27.06.2014 a efectuat plata aferenta ajutoarelor de minimis pentru conservarea raselor locale de animale in pericol de abandon.

Mai multe>>

Capre angajate sa tunda iarba

ku-xlargeIn iulie 2013, compania Amazon din Japonia, timp de 3 luni, a inlocuit masinile de tuns iarba cu o turma de capre.

Mai multe>>

Scaun cu rotile pentru iezi

article-2635754-1E17027600000578-80 634x356Iedul FROSTY, din Australia, are o infectie, insotita de debilitate la membrele din spate, din care cauza nu poate sa mearga.

Mai multe>>

Au crescut efectivele de bovine, ovine si caprine in 2013, iar efectivele de porcine si pasari au scazut

Efective de animale 2013Potrivit rezultatelor cercetarii statistice realizate de Institutul National de Statistica, in anul 2013 fata de anul 2012, efectivele de bovine, ovine si caprine au crescut, iar efectivele de porcine si pasari au scazut.

Mai multe>>

Despre avantajele cresterii caprelor

cresterea caprelorIn tara noastra cresterea caprelor este cunoscuta din timpuri stravechi, fiind practicata mai mult de crescatorii de deal si de munte. Obiectivul cresterii l-a constituit productia de lapte si productia de piei si apoi producerea iezilor pentru carne.

Mai multe>>

Obligatia de identificare individuala electronica pentru ovine si caprine este valida

identificare ovine-caprineAceasta este concluzia la care a ajuns Curtea Europeana de Justitie. Prin adoptarea acestei masuri menite sa previna mai eficient epizootiile, legiuitorul nu a incalcat nici libertatea crescatorilor de animale de a desfasura o activitate comerciala, nici principiul egalitatii de tratament.

Mai multe>>

Cresterea Caprelor - Ghid de Crestere, Reproductie si Hranire a Caprinelor

Cresterea Caprelor - Ghid de Crestere Reproductie si Hranire a CaprinelorIn ultimul timp, cresterea caprelor a devenit o activitate productiva rentabila, productia de lapte si de branza de capra devenind specialitati apreciate de consumatori. La noi, cresterea caprelor este cunoscuta din timpuri stravechi, fiind practicata mai mult de crescatori din zonele de deal si de munte. Obiectivul cresterii il reprezinta productia de lapte si productia de piei si apoi producerea iezilor pentru carne.

Mai multe>>

Fabrica de rase de oi si capre, din Palas

NOI-RASE-PALASDupa 1990, Institutului de Cercetare - Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor Palas Constanta a realizat sau are in curs de realizare rase si linii noi de ovine si caprine.

Mai multe>>

Caprele Boer

Rasa de capre Boer a fost creata pentru prima oara in Africa de Sud la inceputul anilor 1900 de catre unii fermieri olandezi.

Mai multe>>

Rasele de capre

Caprinele reprezinta o oportunitate economica, datorita numarului lor si proprietatii de a se inmulti repede, potentialului productiv superior si cheltuielilor reduse de investitie, de intretinere, furajare si comercializare a produselor.

.

Mai multe>>

Crescatorie de capre intr-o ferma mixta

Crescatoria de capre are un adapost, in suprafata de 1500 m.p. pentru 300 de capre adulte si 100 iedute toate din rasa Saanen.

Mai multe>>

Cresterea caprelor

Se numea odinioara, vaca saracului. Iata, insa, cum timpul demonstreaza, fara drept de tagada, ca vietuitoarele au fost create nu conform unei fantezii pe care sa nu ne-o putem explica, ci tocmai pentru a nu ne lipsi nimic din ceea ce avem nevoie. Asta cu o conditie: sa ne aplecam cu rabdare asupra comportamentului, uneori cam prea zglobiu, al animalelor dar si al plantelor ce ne stau la indemana pentru a umple golul mare, mic al spatiului in care ne petrecem zilele.  

Mai multe>>

Capra - lapte, carne, piele, par

RASE DE CAPRE, INFIINTAREA FERMEI, METODE DE CRESTERE, INTRETINERE SI HRANIRE

 

Lucrarea este elaborata intr-un mod concis, la obiect, prin conceptie, urmarind sa se constituie intr-un ghid care sa-l ajute pe incepator sa aleaga si sa cumpere una sau mai multe capre, pe care apoi sa le poata creste in conditii optime pentru obtinerea unor rezultate bune.

Mai multe>>

Anatomia Caprei - Atlas

Importanta unei lucrari despre anatomia caprinelor este generata de nevoia cunoasterii in detaliu a particularitatilor de specie atunci cand diversi specialisti (medici veterinari, biologi, ingineri zootehnisti) sunt pusi in situatia sa clarifice unele aspecte de medicina legala veterinara (furt, braconaj, apartenenta de specie etc.) sau sa rezolve probleme de crestere, exploatare si ameliorare a speciei. Din aceste motive, lucrarea a fost conceputa cu intentia de a oferi celor interesati un instrument util, usor de consultat.

Mai multe>>

Traditia cresterii caprelor in Dobrogea

In Dobrogea, cresterea caprelor a reprezentat o activitate cu traditii bogate.

Mai multe>>

Alegerea caprelor de prasila


Mai multe>>

Rasa Alpina Franceza


.

Mai multe>>

Alte rase de capre


.

Mai multe>>

Cooperare cu crescatorii francezi de capre

-Rasa Saanen 

 Recent, un grup de specialisti ai OJCA Brasov, OJCA Covasna, reprezentanti ai Colegiului Agricol "Tara Barsei", ai Institutiei Prefectului judetului Brasov, alaturi de fermieri profilati pe cresterea animalelor (caprelor), reprezentanti ai firmelor de procesare a laptelui, ai asociatiilor de producatori, ai firmelor de fabricare ambalaje etc. au participat in Franta la vizitarea anumitor obiective cu profil agricol si de industrializare a laptelui.

.

Mai multe>>