Distributie / procesare fructe

BASF continua cu o noua editie a concursului „Povesti cu vinuri romanesti”

BASF a IX-a editie concursul Povesti cu vinuri romanestiBASF gazduieste a IX-a editie a concursului „Povesti cu vinuri romanesti”. In fiecare an, BASF colaboreaza cu ADAR (Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania) pentru a organiza acest concurs, care aduce la lumina vinuri exceptionale. Participa viticultori mici si mijlocii din toate regiunile tarii, iar cele mai bune sunt selectate de catre expertii juriului.

Mai multe>>

Vinul romanesc castiga 71 de medalii la MUNDUS VINI. Romania, pe locul 11 din cele 42 de tari participante

Vinul romanesc castiga 71 de medalii la MUNDUS VINI una dintre cele mai mari competitii de profil din lume - Romania pe locul 11 din cele 42 de tari participanteSesiunea de primavara a concursului international de vin MUNDUS VINI Grand International Wine Award, desfasurata saptamana trecuta in Germania, a adus vinurilor romanesti un total de 71 de medalii, intre care 46 de aur si 25 de argint. Producatorii nostri au inscris in competitie 183 de etichete de vin. Aceste recunoasteri au plasat Romania pe locul 11 dintr-un total de 42 de tari participante.

Mai multe>>

Industria viticola romaneasca s-a dezvoltat in 2023. Numarul cramelor autohtone a crescut cu peste 10%

Industria viticola romaneasca s-a dezvoltat in 2023 - Numarul cramelor autohtone a crescut - Wines of RomaniaIndustria viticola din Romania isi continua ascensiunea, peste 50 de crame noi fiind autorizate in ultimele 10 luni, arata datele ONVPV, analizate de Wines of Romania. De asemenea, productia de vin a fost mai mare cu 15% comparativ cu 2022, desi a provenit de pe o suprafata totala de vita-de-vie usor redusa fata de anii trecuti.

Mai multe>>

S-au epuizat fondurile pentru procesare, ferme de bovine, ovine-caprine si pasari de curte

Fonduri epuizate pentru procesare ferme de bovine ovine-caprine si pasari de curteAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale anunta epuizarea fondurilor disponibile pentru investitii in conditionarea, depozitarea si procesarea produselor agricole si pomicole, finantate prin interventia DR-22, dar si pentru componentele bovine, ovine-caprine si pasari de curte din cadrul interventiei DR-20 Investitii in sectorul zootehnic ale Planului Strategic pentru Politica Agricola Comuna 2023 – 2027 (PS PAC 2027).

Mai multe>>

Investitii in procesare: s-au depus solicitari de finantare de peste 1 miliard de euro

Interes major pentru investitiile in procesare - Solicitari de finantare din fonduri europene de peste 1 miliardFondurile disponibile pentru investitii in conditionarea, depozitarea si procesarea produselor agricole si pomicole, finantate prin interventia DR-22 a Planului Strategic pentru Politica Agricola Comuna 2023 – 2027 (PS PAC 2027), au fost consumate integral prin solicitarile depuse on-line pe site-ul oficial al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale in aceasta perioada.

Mai multe>>

„La cules pe Taramul Craitei” un proiect educational si interactiv in livada de mere

Craita Merelor infloreste in afaceri cu Corteva AgriscienceProiectul Corinei Oprea s-a dezvoltat ca un plan strategic pentru imbunatatirea dinamicii afacerii de familie, introducand o linie de mere deshidratate in facilitatea lor de procesare de la nivelul laboratorului. Grantul primit de la Corteva Agriscience, precum si cunostintele dobandite in cadrul modulelor programului TalentA, i-au permis sa implementeze initiativa „La cules pe Taramul Craitei”.

Mai multe>>

SELO - linia de produse alimentare artizanale dezvoltata de Corina Hodorogea si sustinuta de Corteva Agriscience

SELO - Agricultura sustenabila - Calatoria de success a Corinei Hodorogea cu Corteva AgriscienceCorina Hodorogea, o femeie fermier dedicata activitatii sale, din satul Baleni-Sarbi din judetul Dambovita, se pozitioneaza in fruntea inovatiei agricole cu proiectul sau SELO - o marca locala de produse alimentare artizanale - sustinut de Corteva Agriscience, compania internationala de cercetare si dezvoltare agricola. Aceasta initiativa cu un potential de transformare a comunitatii locale a fost sustinuta printr-o bursa acordata in cadrul proiectului de granturi educationale TalentA, unde Corina a obtinut locul doi in editia din 2022, ducand mai departe viziunea sa de a ridica agricultura locala.

Mai multe>>

Vinurile romanesti, in topurile mondiale in 2023. Peste 500 de medalii obtinute la concursurile internationale

Vinurile romanesti in topurile mondiale - Peste 500 de medalii obtinute de producatori in 2023 la concursurile internationale de profilConform datelor colectate de Wines of Romania, platforma dedicata in exclusivitate promovarii vinului romanesc, vinurile autohtone au obtinut la concursurile internationale desfasurate anul acesta peste 500 de medalii, dintre care mai mult de 300 de aur, dublu aur sau diamant. Producatorii romani si-au inscris vinurile si au reusit sa impresioneze juratii din peste 40 de competitii din Europa, America de Nord si Asia.

Mai multe>>

Raport Vinul.ro: Ce factori influenteaza major piata de vin a Romaniei?

Raport Vinul-ro 2022 - piata de vin a Romaniei - industria de vin din RomaniaComparativ cu alte tari cu suprafete similare, Romania a produs, in 2022, o treime din cat a produs Chile si putin mai mult de jumatate din cat a produs Portugalia. Portugalia a exportat de 18 ori mai mult, iar Chile de 50 de ori. Cu o productie de numai 37% fata de cea a Romaniei, Republica Moldova a exportat de 5 ori mai mult decat tara noastra.

Mai multe>>

Din 8 ianuarie 2024 se lanseaza sesiunea DR 15 – 'Investitii in exploatatii pomicole' (PS PAC 2027)

MADR lanseaza sesiunea de depunere a proiectelor pentru DR 15 Investitii in exploatatii pomicole din cadrul Planului Strategic PAC 2023  2027Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va lansa sesiunea de depunere a proiectelor pentru DR-15 - Investitii in exploatatii pomicole, o interventie esentiala din Planul Strategic PAC 2023 – 2027. Aceasta initiativa contribuie la realizarea obiectivelor specifice PAC, respectiv la cresterea competitivitatii exploatatiilor pomicole prin dotarea cu utilaje si echipamente, infiintarea, modernizarea si/sau extinderea unitatilor de procesare, infiintarea de plantatii pomicole, reconversia plantatiilor existente si cresterea suprafetelor ocupate de pepinierele pomicole.

Mai multe>>

Din 20 dec. 2023 se lanseaza sesiunile pentru investitii in sectorul zootehnic si in procesare

DR 20 si DR22 - MADR anunta lansarea a doua sesiuni importante de finantareMADR va lansa in data de 20 decembrie 2023 doua sesiuni de finantare pentru interventii din cadrul PS PAC 2023-2027, astfel: Interventia DR 20 - „Investitii in sectorul zootehnic” si Interventia DR 22 - „Investitii in conditionarea, depozitarea si procesarea produselor agricole si pomicole”.

Mai multe>>

Peelhy, start-up-ul romanesc care dezvolta bio-stickere pentru decontaminarea fructelor si legumelor, printre castigatorii BASF Innovation Hub 2023

Un start-up romanesc este printre cele mai bune din Europa Centrala si de Sud-Est la BASF Innovation HubStart-up-ul romanesc Peelhy a castigat faza regionala a competitiei BASF Innovation Hub pentru un viitor sustenabil, organizata pentru Europa Centrala si de Sud-Est. Fondatorul Peelhy, Marius Pasculea, dezvolta o idee de decontaminare a fructelor si legumelor proaspete cu coaja comestibila, folosind un bio-sticker antimicrobian care se dizolva prin spalare.

Mai multe>>

O poveste de succes de la Livada de Poveste

Corteva sustine femeile din agricultura romaneasca - O poveste de succes de la Livada de PovesteIn peisajul fertil din Bratesti, Albesii de Arges, Livada de Poveste, in viziunea Dianei Georgescu, in varsta de 34 de ani, castigatoare a primului loc in editia TalentA 2022, un program de granturi educationale lansat de Corteva Agriscience, a devenit un exemplu stralucitor de succes in sectorul agricol al Romaniei. Livada de Poveste, intinzandu-se pe aproximativ 8 hectare, este specializata in cultivarea unei game variate de fructe.

Mai multe>>

Romania – a patra din lume la cresterea productiei de vin

Romania - a patra din lume la cresterea productiei de vinPotrivit celor mai recente estimari oficiale ale Oficiului International al Viei si Vinului (OIV), 2023 a fost un an dificil pentru industria vinului cu o scadere a productiei pana la un nivel nemaiintalnit in ultimii 60 de ani. Conform datelor colectate de OIV si analizate de Wines of Romania, platforma dedicata in exclusivitate promovarii vinului romanesc, printre putinele tari care au produs mai mult vin decat anul trecut se numara si Romania, aceasta inregistrand a patra cea mai mare crestere a volumului.

Mai multe>>

F-label: solutie pentru etichetarea electronica a vinurilor si vinurilor spumante, conform noilor cerinte UE

O noua lege pentru producatorii de vinuri si vinuri spumante intra in vigoare pe data de 08 decembrie 2023 - Eticheta digitala - e-label qr code pentru vinuri si vinuri spumanteNoua lege impune ca, incepand cu data de 08 decembrie 2023, toti producatorii, distribuitorii si importatorii oricarui tip de vin sau bautura pe baza de vin sa ofere consumatorilor informatii despre ingredientele, valorile nutritionale, alergenii si continutul energetic al produselor. F-label, reprezentat de pahardevin.ro in Romania, este un produs al Euvino Gmbh, oferind o solutie inovatoare pentru etichetarea electronica a vinurilor si vinurilor spumante.

Mai multe>>

Cele mai importante repere ale targului SITEVI 2023 | 28>30 Noiembrie | Montpellier, Franta

Cele mai importante repere ale targului SITEVI 2023Concentreaza-te pe cele mai importante momente care nu trebuie ratate la SITEVI 2023 - Targul international pentru sectorele vinului, vitei de vie, fructelor si maslinelor . In fata unor piete aflate in schimbare profunda, SITEVI se pozitioneaza cu hotarare ca un deschizator de drumuri, un decriptator... pentru a va sprijini si a va oferi raspunsuri concrete. SITEVI 2023 va fi plin de evenimente si de momente importante!

Mai multe>>

Carrefour Romania lanseaza parteneriate cu sase noi cooperative agricole

Carrefour Romania isi extinde amprenta locala prin parteneriate cu sase noi cooperative agricoleCarrefour Romania continua investitiile in dezvoltarea sortimentului de produse locale si incheie parteneriate cu sase noi cooperative agricole din mai multe regiuni ale tarii: Fierbinti, Beius, Ostrov, Targu Secuiesc, Husi si Voinesti. Odata cu extinderea portofoliului de produse din Romania, retailerul atinge pragul de zece furnizori strategici de legume si fructe de provenienta locala, ce pot fi regasite in toate magazinele Carrefour sub eticheta „Gradina Noastra”, personalizata in functie de origine. Aceasta masura se afiliaza misiunii globale Act for Food de promovare a unei alimentatii curate.

Mai multe>>

Care sunt conditiile necesare accesarii finantarii prin INVESTALIM ?

AFIR a publicat conditiile accesarii fondurilor disponibile prin INVESTALIMAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat conditiile accesarii fondurilor disponibile pentru procesatori agroalimentari privind finantarea acordata prin Programul national de dezvoltare si sustinere a industriei alimentare INVESTALIM.

Mai multe>>

Pana la 1 Octombrie 2023 se desfasoara autorizarea producatorilor de vinuri DOC/IG/varietale

Autorizarea plantatiilor producatoare de struguri destinati obtinerii vinurilor DOC-IG-varietale - activitate in derulare pana la data de 1 Octombrie 2023La nivelul Inspectoratelor teritoriale ale Oficiului National al Viei si Produselor Vitivinicole prin personalul tehnic de specialitate se desfasoara activitatea specifica reglementata de legislatia in vigoare de autorizare anuala a a plantatiilor producatoare de struguri destinati obtinerii de vinuri cu denumire de origine controlata, indicatie geografica sau varietale, prin care se realizeaza emiterea pana la data de 1 Octombrie 2023 a Autorizatiei de producator de struguri destinati obtinerii de vinuri cu DOC/IG/varietale.

Mai multe>>

Ajutor de stat pentru procesare agro-alimentara: s-a aprobat procedura de implementare a Programului INVESTALIM

A fost aprobata procedura de implementare a Programului INVESTALIMIn Sedinta de Guvern din data de 14 septembrie 2023 a fost aprobata procedura de implementare a Programului INVESTALIM prin care se stabilesc regulile generale aplicabile intreprinderilor care solicita ajutor de stat in baza Programului prevazut de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.65/2023 pentru aprobarea Programului national de dezvoltare si sustinere a industriei alimentare INVESTALIM aferent perioadei 2023-2026.

Mai multe>>

Vinea Apoldia Maior Fest 2023, la Apoldu de Sus - bucate aromate, vinuri si concert

USAMV Cluj-Napoca organizeaza a doua editie a Vinea Apoldia Maior Fest la Apoldu de Sus - Oaspetii sunt asteptati cu bucate aromate vinuri din podgoria proprie si concert Paula SelingUniversitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca va organiza, in 30 septembrie 2023, la Apoldu de Sus (jud. Sibiu), a doua editie a Vinea Apoldia Maior Fest, un eveniment care va reuni muzica de calitate cu vinurile albe savuroase si mancare delicioasa preparata cu ingrediente provenite din fermele si statiunile universitatii.

Mai multe>>

Lidl Romania sustine productia agricola locala prin extinderea parteneriatelor cu furnizorii romani

Lidl Romania sustine productia agricola locala prin extinderea anuala a parteneriatelor cu furnizorii romani si cresterea cantitatii de fructe si legume romanesti din Piata LidlIn primele trei saptamani din iulie 2023, pe rafturile magazinelor Lidl, retailerul a avut o prezenta de 99% cartofi si ceapa romanesti, peste 98% leguminoase de provenienta locala, peste 95% rosii romanesti si peste 91% pepeni romanesti. In plus, in 2022, Lidl a colaborat cu 450 de producatori romani inregistrand o crestere de 20% fata de anul precedent.

Mai multe>>

SITEVI 2023: Targul este complet rezervat cu 5 luni inainte de inceperea evenimentului

SITEVI 2023 - Targul este complet rezervat 5 luni inainte de inceperea evenimentuluiSITEVI, cel mai important targ pentru sectoarele vinului, vitei-de-vie, fructelor si maslinelor (28-30 noiembrie 2023 la Parc des Expositions din Montpellier), este complet rezervat cu 5 luni inainte de inceperea evenimentului. Acesta anunta deja performante exceptionale si istorice atat in ceea ce priveste vanzarile, cat si diversitatea expozantilor sai. De fapt, editia din acest an a SITEVI va prezenta o gama extinsa de produse si servicii, cu aproape 200 de expozanti noi din toate sectoarele.

Mai multe>>

Programul INVESTALIM finanteaza constructia unitatilor de procesare agroalimentara

Programul INVESTALIM - 600 milioane euro pentru finantarea unitatilor de procesare agroalimentaraAstazi a fost aprobata schema de ajutor de stat pentru aplicarea unui program national multianual, INVESTALIM, aferent perioadei 2023-2026 de dezvoltare si modernizare a industriei alimentare, avand ca obiectiv sustinerea financiara in vederea stimularii productiei interne de bunuri alimentare. Prin aceasta schema vor fi construite unitati de procesare pentru carne, peste, cartofi, fructe/legume, uleiuri/grasimi, lactate/branzeturi, produse de morarit, paine, zahar, hrana animale de ferma si animale de companie.

Mai multe>>

Competitia BASF „Povesti cu vinuri romanesti” - Editia a 8-a, dedicata cramelor mici si mijlocii si-a desemnat castigatorii

BASF Romania prezinta castigatorii competitiei Povesti cu vinuri romanesti - Editia a 8-a dedicata cramelor mici si mijlocii - 2820 de vinuri inscrise in cele opt editii ale concursului - crestere cu 25 la suta a numarului de vinuri inscrise in 2023BASF Agricultural Solutions Romania, unul din cei mai mari furnizori ai pietei locale de produse pentru protectia plantelor, anunta castigatorii celei de-a 8-a editii a concursului „Povesti cu vinuri romanesti”, desfasurat in perioada 8 martie – 25 mai 2023, la nivel national. Competitia a vizat viticultorii mici si mijlocii din toata tara, cu suprafete cultivate de pana la 100 de hectare, si a inclus, in premiera, doua sectiuni – una dedicata vinurilor spumante si una destinata tinerilor artisti dornici sa ilustreze coperta noului catalog.

Mai multe>>

SITEVI 2023: O expozitie aproape completa, cu 6 luni inainte de termen

SITEVI 2023 - O expozitie aproape completa cu 6 luni inainte de termenSITEVI, cel mai important targ comercial pentru industria viticola, pomicola si a uleiului de masline (28-30 noiembrie 2023 la Parc des Expositions din Montpellier - 34), raporteaza deja performante exceptionale atat in ceea ce priveste marketingul, cat si expozantii sai. Cu mai mult de 90% din spatiul rezervat, aceasta noua editie a SITEVI va prezenta o oferta imbogatita cu peste 140 de expozanti noi din toate sectoarele.

Mai multe>>

SITEVI 2023 - Cel mai important eveniment pentru sectoarele vinului, vitei de vie, fructelor si maslinelor

SITEVI 2023 - sectorul viticol si vitivinicol in centrul atentieiDupa o editie de succes in 2021, care a reunit 51.000 de vizitatori si 935 de expozanti, SITEVI - cel mai important targ pentru industria vinului - se va intoarce la Centrul Expozitional din Montpellier intre 28 si 30 noiembrie 2023. Cel mai important eveniment pentru sectoarele vinului, vitei de vie, fructelor si maslinelor anunta deja o noua strategie si perspective stralucitoare.

Mai multe>>

Piata globala de Aronia se asteapta sa continue trendul de crestere in 2023

Piata globala de Aronia se asteapta sa continue trendul de crestere in 2023Cresterea cererii pentru produse naturale si nutritive conduce extinderea pietei de Aronia. Piata de fructe Aronia este pregatita sa-si mentina traiectoria ascendenta in 2023 si anii ce urmeaza, conform unui raport recent de piata. Raportul prognozeaza o crestere anuala compusa (CAGR) de 5,5% intre 2018 si 2030, indicand un viitor stralucit pentru industrie.

Mai multe>>

A 8-a editie a concursului BASF 'Povesti cu Vinuri Romanesti', destinat viticultorilor mici si mijlocii

BASF Romania lanseaza editia 8 a competitiei Povesti cu Vinuri Romanesti - Premii in valoare totala de 20000 euroBASF Agricultural Solutions Romania, unul din cei mai mari furnizori ai pietei locale de produse pentru protectia plantelor, continua traditia si lanseaza cea de-a 8-a editie a concursului Povesti cu Vinuri Romanesti, destinat viticultorilor mici si mijlocii din Romania. Prima editie a competitiei a avut loc in 2016 si, inca de atunci, anual, tot mai multi viticultori mici si mijlocii se alatura concursului Povesti cu Vinuri Romanesti.

Mai multe>>

“Crame Romanesti” - seria video lansata de Corteva Agriscience

Corteva Agriscience lanseaza seria video Crame RomanestiCompania internationala de cercetare si dezvoltare agricola, Corteva Agriscience a anuntat inceperea proiectului „Crame Romanesti”, proiect ce incearca sa promoveze cramele de pe teritoriul Romaniei.

Mai multe>>

Noutati

Lansarea platformei robotice ROBO-FERMIER

13-03-2024 Pomi fructiferi

Lansarea platformei robotice ROBO-FERMIER

Platforma modulara robotica autonoma Robo Fermier este o solutie autonoma destinata pomicultorilor. Sistemul modular poate fi adaptat pentru executarea unei game largi de lucrari in plantatiile pomicole. Sistemul este conceput special pentru fermele ecologice, dar poate fi folosit si in fermele conventionale. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Directia Generala Dezvoltare Rurala – Autoritate de Management pentru PNDR, a participat la Conferinta de inchidere a proiectului Robo-Fe... Mai multe>>

Castigatorii concursului „Cel Mai Bun Viticultor din Romania – 2024”

05-03-2024 Struguri / vita de vie

Castigatorii concursului „Cel Mai Bun Viticultor din Romania – 2024”

Consultantul Paul Huiet si studenta USAMV Bucuresti Bardos Alexandra sunt marii castigatori ai celei de-a doua editii a concursului „Cel mai bun viticultor din Romania”, organizat de Wines of Romania, in colaborare cu Statiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru Viticultura si Pomicultura Pietroasa-Istrita. Mai multe>>

BASF continua cu o noua editie a concursului „Povesti cu vinuri romanesti”

29-02-2024 Vinuri

BASF continua cu o noua editie a concursului „Povesti cu vinuri romanesti”

BASF gazduieste a IX-a editie a concursului „Povesti cu vinuri romanesti”. In fiecare an, BASF colaboreaza cu ADAR (Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania) pentru a organiza acest concurs, care aduce la lumina vinuri exceptionale. Participa viticultori mici si mijlocii din toate regiunile tarii, iar cele mai bune sunt selectate de catre expertii juriului. Mai multe>>

Vinul romanesc castiga 71 de medalii la MUNDUS VINI. Romania, pe locul 11 din cele 42 de tari participante

29-02-2024 Vinuri

Vinul romanesc castiga 71 de medalii la MUNDUS VINI. Romania, pe locul 11 din cele 42 de tari participante

Sesiunea de primavara a concursului international de vin MUNDUS VINI Grand International Wine Award, desfasurata saptamana trecuta in Germania, a adus vinurilor romanesti un total de 71 de medalii, intre care 46 de aur si 25 de argint. Producatorii nostri au inscris in competitie 183 de etichete de vin. Aceste recunoasteri au plasat Romania pe locul 11 dintr-un total de 42 de tari participante. Mai multe>>

Descopera Smart Technology de la BASF - solutia pentru protectia vitei de vie

27-02-2024 Struguri / vita de vie

Descopera Smart Technology de la BASF - solutia pentru protectia vitei de vie

Vita de vie reprezinta o parte vitala a agriculturii. In acest context, BASF vine in intampinarea fermierilor cu o inovatie de varf: Smart Technology, o solutie revolutionara pentru protectia culturilor de vita de vie. Aceasta tehnologie de ultima generatie este conceputa pentru a combate eficient o gama larga de boli, cum ar fi mana si fainarea, oferind fermierilor un control sporit asupra productiei de struguri de calitate. Mai multe>>

Industria viticola romaneasca s-a dezvoltat in 2023. Numarul cramelor autohtone a crescut cu peste 10%

16-02-2024 Struguri / vita de vie

Industria viticola romaneasca s-a dezvoltat in 2023. Numarul cramelor autohtone a crescut cu peste 10%

Industria viticola din Romania isi continua ascensiunea, peste 50 de crame noi fiind autorizate in ultimele 10 luni, arata datele ONVPV, analizate de Wines of Romania. De asemenea, productia de vin a fost mai mare cu 15% comparativ cu 2022, desi a provenit de pe o suprafata totala de vita-de-vie usor redusa fata de anii trecuti. Mai multe>>

Karathane™ Gold 350 EC - protectie sigura impotriva fainarii la vita de vie si castraveti

26-01-2024 Struguri / vita de vie

Karathane™ Gold 350 EC - protectie sigura impotriva fainarii la vita de vie si castraveti

Fainarea vitei de vie este produsa de agentul patogen Uncinula necator care a fost observat prima data in tara noastra in anul 1851, iar de atunci s-a extins continuu, ajungand astazi sa fie prezent in orice plantatie de vita de vie, din orice colt al tarii noastre. Ciuperca ierneaza sub forma de miceliu de rezistenta in scoarta si mai ales in mugurii lastarilor infectati, dar si sub forma de peritecii pe corzile si resturile vegetative. Mai multe>>

Tehnologie inteligenta pentru struguri de calitate

25-01-2024 Struguri / vita de vie

Tehnologie inteligenta pentru struguri de calitate

Smart Technology de la BASF este noua tehnologie pentru protectia culturilor de vita de vie care ii ajuta pe fermieri sa scape de pierderile de productie si infectiile greu de controlat. Mai multe>>

„La cules pe Taramul Craitei” un proiect educational si interactiv in livada de mere

24-01-2024 Pomi fructiferi

„La cules pe Taramul Craitei” un proiect educational si interactiv in livada de mere

Proiectul Corinei Oprea s-a dezvoltat ca un plan strategic pentru imbunatatirea dinamicii afacerii de familie, introducand o linie de mere deshidratate in facilitatea lor de procesare de la nivelul laboratorului. Grantul primit de la Corteva Agriscience, precum si cunostintele dobandite in cadrul modulelor programului TalentA, i-au permis sa implementeze initiativa „La cules pe Taramul Craitei”. Mai multe>>

Solutii de top pentru protectia culturii tale de mar

23-01-2024 Pomi fructiferi

Solutii de top pentru protectia culturii tale de mar

Descopera noul tau aliat pentru culturile de mar: Smart Technology de la BASF! Fermierii se confrunta des cu pierderi de productie, aparitia formelor de rezistenta la fungicide sau calitatea scazuta a fructelor. Ei bine, cu Smart Technology pentru culturile de mar aceste probleme sunt mai usor de rezolvat. Mai multe>>

Vinurile romanesti, in topurile mondiale in 2023. Peste 500 de medalii obtinute la concursurile internationale

23-12-2023 Vinuri

Vinurile romanesti, in topurile mondiale in 2023. Peste 500 de medalii obtinute la concursurile internationale

Conform datelor colectate de Wines of Romania, platforma dedicata in exclusivitate promovarii vinului romanesc, vinurile autohtone au obtinut la concursurile internationale desfasurate anul acesta peste 500 de medalii, dintre care mai mult de 300 de aur, dublu aur sau diamant. Producatorii romani si-au inscris vinurile si au reusit sa impresioneze juratii din peste 40 de competitii din Europa, America de Nord si Asia. Mai multe>>