Ferma de caprine

S-au epuizat fondurile pentru procesare, ferme de bovine, ovine-caprine si pasari de curte

Fonduri epuizate pentru procesare ferme de bovine ovine-caprine si pasari de curteAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale anunta epuizarea fondurilor disponibile pentru investitii in conditionarea, depozitarea si procesarea produselor agricole si pomicole, finantate prin interventia DR-22, dar si pentru componentele bovine, ovine-caprine si pasari de curte din cadrul interventiei DR-20 Investitii in sectorul zootehnic ale Planului Strategic pentru Politica Agricola Comuna 2023 – 2027 (PS PAC 2027).

Mai multe>>

Crescatorii de ovine si caprine s-au intalnit cu ministrul Agriculturii

Intalnirea ministrului Agriculturii cu reprezentantii sectorului ovinFermierii reprezentativi din sectorul ovine si caprine au participat luni, 15 ianuarie 2024, la intalnirea cu ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Florin Ionut BARBU, la sediul institutiei, organizata pentru prezentarea masurilor de sprijin aferente anului 2024 precum si pentru identificarea solutiilor la problemele pe care le intampina acest sector.

Mai multe>>

Din 20 dec. 2023 se lanseaza sesiunile pentru investitii in sectorul zootehnic si in procesare

DR 20 si DR22 - MADR anunta lansarea a doua sesiuni importante de finantareMADR va lansa in data de 20 decembrie 2023 doua sesiuni de finantare pentru interventii din cadrul PS PAC 2023-2027, astfel: Interventia DR 20 - „Investitii in sectorul zootehnic” si Interventia DR 22 - „Investitii in conditionarea, depozitarea si procesarea produselor agricole si pomicole”.

Mai multe>>

Avantajele cresterii caprelor

Avantajele cresterii caprelorDintre toate rumegatoarele care se cresc la noi in tara, capra a fost plasata pe unul dintre ultimele locuri in sfera interesului zootehnic. Considerata prin traditie "vaca saracului", acestei specii nu i s-a acordat niciodata importanta cuvenita. In tarile din vestul Europei, precum si in tari precum SUA si Australia cresterea caprelor este considerata de mult timp o ocupatie profitabila.

Mai multe>>

COP si RG: Aspecte pe care crescatorii de ovine si caprine trebuie sa le cunoasca

Aspecte legate de COP si RG care trebuie sa fie cunoscute de catre fermierii ce detin efective de ovine si caprineControlul Oficial al Performantelor de productie (COP) este realizat de Asociatii acreditate pentru prestarea acestui serviciu, in baza metodologiei de lucru, aprobata de Registrul Genealogic rasial (RG) si avizata de Agentia Nationala pentru Zootehnie, conform graficului de control asumat de asociatie. Aprobarea si avizare acestui document confirma respectarea cadrului legal de prestare a acestui serviciu.

Mai multe>>

Kaufland Romania sprijina programul Alege Oaia | Cel mai extins sortiment de carne de oaie romaneasca

Kaufland Romania sprijina programul Alege Oaia - Cel mai extins sortiment de carne de oaie romaneascaIncepand de astazi, Kaufland Romania devine primul punct de desfacere in care Cooperativa Agricola "Tara Mea" si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale implementeaza programul Alege Oaia, preluand astfel carnea de oaie autentic romaneasca provenita de la fermierii asociati in proiect - si care reprezinta 93% din productia totala interna a tarii.

Mai multe>>

Exportul romanesc de ovine, caprine si carne, o prioritate a Comisiei Mixte Emiratele Arabe Unite – Romania

Exportul romanesc de ovine caprine si carne este o prioritate a Comisiei Mixte Emiratele Arabe Unite - RomaniaDesfasurate in perioada 16 – 17 aprilie, la Palatul Parlamentului, lucrarile Comisiei Mixte Emiratele Arabe Unite – Romania si-au propus sa consolideze si sa diversifice cooperarea bilaterala in diverse domenii de interes comun. Unul dintre domeniile identificate ca fiind prioritare, este importul din Romania de ovine si caprine, carne si produse din carne.

Mai multe>>

Finantare pentru programe de informare si promovare acordata organizatiilor agroalimentare

Finantare pentru programe de informare si promovare acordata organizatiilor agroalimentarePentru anul 2018, Comisia Europeana a adoptat Programul de lucru cu privire la actiunile de informare si promovare ale produselor agricole puse in aplicare pe piata interna si in tarile terte, care prevede lista temelor prioritare, bugetele aferente si actiunile care pot fi puse in aplicare. Campania 2018 vine cu o noutate, reprezentata de programele de informare si promovare al productiei de carne de oaie si capra.

Mai multe>>

La o ferma ecologica caprele au gasit cel mai bun aliat pentru a scapa de parazitii nedoriti

Ferma ecologica - cresterea in comun a caprelor si a gainilor ouatoareParazitii la caprine sunt foarte obisnuiti, insa acestia pot avea efecte negative asupra animalelor, uneori acestia devenind o problema grava. Un agricultor ecologic din Italia a gasit o cale naturala de reducere a efectului acestora - aducerea gainilor ouatoare pentru a trai alaturi de caprine. Aceste gaini pastreaza parazitii la distanta prin consumarea larvelor de insecte!

Mai multe>>

Targul de animale de la Vaideeni

Targul de animale de la Vaideeni 2017In data de 14.09.2017 a avut loc Targul de animale unde zeci de crescatori de ovine, bovine si caprine din zece judete ale tarii au fost prezenti in Comuna Vaideeni. Acestia au avut la dispozitie standuri in care le-au prezentat vizitatorilor si oficialitatilor locale si nationale cele mai frumoase exemplare de animale.

Mai multe>>

Perspectivele productiei agricole din Romania si UE: cereale, oleaginoase, ovine si caprine

Perspectivele productiei agricole 2017 - 2018 la cereale oleaginoase ovine si caprineConform celor mai recente perspective economice pe termen scurt privind pietele agricole din UE, valurile de caldura si seceta din unele tari, va conduce, cel mai probabil, la o productia de cereale sub medie in perioada 2017-18. In schimb, productia oleaginoase si de sfecla de zahar se va redresa, iar productia la ovine si caprine se afla intr-o continua crestere.

Mai multe>>

Au scazut efectivele de bovine, porcine si pasari. Numarul ovinelor si caprinelor este in crestere

INS - Au scazut efectivele de bovine porcine si pasari - Numarul ovinelor si caprinelor este in crestereConform datelor furnizate de Institutul National de Statistica, in anul 2016, efectivele de ovine si caprine au crescut, ocupand locul patru in randul Statelor Membre ale Uniunii Europene, iar efectivele de bovine, porcine si pasari au scazut. Aflati in continuare care este starea efectivelor de animale in Romania si in Statele Membre ale Uniunii Europene, la sfarsitul anului 2016.

Mai multe>>

Conditii pentru fermierii care comercializeaza produse din lapte

Recomandari pentru comercializarea produselor din lapteProducatorii agricoli, crescatorii de bovine, ovine si caprine, isi pot valorifica laptele crud sau produsele din lapte (cas, telemea, urda, branza) numai in spatii autorizate sanitar veterinar. Legislatia in vigoare sprijina crescatorii de animale care doresc sa valorifice productia primara, sau produsele obtinute prin procesarea productiei primare, insa cu obligatia sa solicite D.S.V.S.A. judeteana, document de inregistrare pentru vanzare directa sau document de vanzare cu amanuntul.

Mai multe>>

Valorificarea caprelor

Valorificarea cresterii caprelor pentru lapte, carne, blana si pufObiectivul cresterii caprinelor din vremuri stravechi si pana astazi este productia de lapte si piei si apoi productia de iezi pentru carne. Caprele prezinta pentru om o sursa de hrana ieftina si nepoluanta, cu valoare biologica ridicata.

Mai multe>>

Control la exploatatiile de animale care au accesat subventii in 2016

Control sanitar-veterinar la crescatorii de animale care au accesat subventii in 2016Incepand din aceasta luna, centrele judetene APIA si inspectorii DSVSA, vor demara un amplu control la exploatatiile non-profesionale si comerciale, inclusiv asociatiile, care detin animale. Controlul face parte din masurile privind verificarea respectarii de catre agricultori a cerintelor de accesare a schemelor de plata in sector animalier si a cerintelor de gestionare a bunelor conditii agricole si de mediu pe anul 2016. Tematica controlului vizeaza aspecte ca:

Mai multe>>

Olympus si Tetra Pak au lansat noul lapte de capra de la ferme romanesti

Lapte de capra de la ferme romanestiInca de la intrarea pe piata din Romania in 1999, Olympus, unul dintre cei mai mari producatori locali de lactate, a investit permanent in inovatie, ceea ce s-a reflectat in dezvoltarea rapida a companiei in segmentele de iaurt si lapte. Recent, Olympus a adaugat un nou produs in portofoliul sau, prin introducerea laptelui de capra de inalta calitate, obtinut de la fermele din Romania, in ambalaj de carton Tetra Gemina® Aseptic.

Mai multe>>

Noi consultari ale ANSVSA cu reprezentatii crescatorilor de ovine si caprine

Consultari ANSVSA cu reprezentatii crescatorilor de ovine si caprineANSVSA continua seria de consultari cu membrii reprezentativi ai asociatiilor de crescatori de ovine si caprine, pentru finalizarea actului normativ privind procedura de inregistrare sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor a obiectivelor din domeniul alimentar care desfasoara activitati supuse controlului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor.

Mai multe>>

Asociatii acreditate pentru registrul genealogic si controlul productiei la ovine si caprine, in 2015

Asociatii acreditate pentru ovine si caprineAsociatiile acreditate pentru efectuarea controlului oficial al productiei la ovine si caprine si asociatiile acreditate pentru conducerea registrului genealogic, la ovine in anul 2015.

Mai multe>>

Cea mai mare ferma de capre din lume

large ferma capre 5Elcomex Agroindustrial controleaza intregul proces de obtinere a lactatelor de capra avand obiective majore in agricultura si zootehnie.

Mai multe>>

ZEFA, Expozitia Internationala de animale de rasa si echipamente pentru zootehnie, isi deschide portile

ZEFA Targul de zootehnie al Romaniei - iunie-2015In perioada 26 – 29 iunie 2015, pe Aerodorm Floreni la Dorna Candrenilor, Suceava va avea loc unul dintre cele mai importante targuri de zootehnie din Romania. Evenimentul este organizat ca un sprijin pentru fermierii care vor sa fie in tema cu ultimele tehnologii de crestere a animalelor, sisteme de furajare, genetica, echipamente tehnologice, ultimele inovatii de pe piata care ajuta crescatorii ANGUS sa isi desfasoare activitatile in mod profesionist, punand in aplicare in mod eficient aceste informatii pentru a se dezvolta. Acest eveniment specializat pe zootehnie atat prin Salonul de Animale cat si show-uri de animale de rasa, concursuri si licitatii de animale de rasa oferind oportunitatea de a stabili noi contacte cu parteneri din toate domeniile de interes.

Mai multe>>

Fundatia World Vision doneaza sute de capre in cinci comune din judetul Ialomita

Donatie de capre World VisionFundatia World Vision – birou zonal Ialomita a donat in ziua de sambata familiilor vulnerabile din Armasesti, judetul Ialomita 27 de iedute, aceasta fiind a doua etapa caritabila numita “Dar din dar” din cadrul unui proiect economic mai amplu, donatiile au drept scop securitatea alimentara si asigurarea de hrana sanatoasa pentru familiile din judet.

Mai multe>>

Inspectiile in exploatatiile cu animale pentru anul 2015

Inspectii in fermele de animale 2015Programul actiunilor obligatorii de supraveghere, prevenire, control si eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protectia animalelor si protectia mediului, de identificare si inregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor si caprinelor pentru anul 2015, cuprinde si actiuni privind inspectia animalelor din fiecare exploatatie nonprofesionala, actiune care este efectuata de catre medicii veterinari de libera practica imputerniciti si are termen de finalizare sfarsitul lunii mai.

Mai multe>>

ZEFA 2015 - Expozitia Internationala de animale de rasa si echipamente pentru zootehnie

ZEFA 2015 - Expozitie Internationala zootehnieExpozitia Internationala de animale de rasa si echipamente pentru zootehnie ZEFA este un eveniment de celebrare a fermierilor crescatori de animale de rasa din Romania, care se va desfasura in perioada 21 – 24 mai 2015, la Dorna Candrenilor, Suceava.

Mai multe>>

Constituirea producatorilor de lapte si produse lactate in organizatii sau asociatii de profil

organizatii asociatii producatori lapteIncepand cu data de 20 martie 2014, orice livrare de lapte crud pe teritoriul Romaniei, efectuata de un producator catre un prim cumparator de lapte crud, trebuie sa faca obiectul unui contract scris intre parti, sau prim cumparatorii trebuie sa faca o oferta scrisa de a contracta.

Mai multe>>

Asocierea crescatorilor de animale tulceni - O oportunitate necesara

Asociere crescatori animale TulceaReprezentantii Consiliului Judetean Tulcea au participat vineri la sedinta de lucru in care fermierii tulceni au aflat mai multe despre necesitatea asocierii astfel incat sa le fie reprezentate interesele la nivel local si national si mai departe, la nivel international.

Mai multe>>

45 de familii vasluiene devin apicultori si 60 de familii devin crescatori de capre

Apicultori si crescatori de capre VasluiFundatia World Vision Romania doneaza 225 de stupi de albine si echipamente tehnologice (39.000 dolari) si 300 de capre (38.500 dolari) in judetul Vaslui.

Mai multe>>

Capre angajate sa tunda iarba

ku-xlargeIn iulie 2013, compania Amazon din Japonia, timp de 3 luni, a inlocuit masinile de tuns iarba cu o turma de capre.

Mai multe>>

Se efectueaza lucrarile de bonitare, clasare si autorizare a reproducatorilor masculi utilizati la monta naturala autorizata

Bonitare  monta naturala autorizataIn baza reglementarilor in vigoare privind cresterea si ameliorarea genetica a animalelor, in perioada 15 mai - 20 iunie 2014, se vor efectua lucrarile de bonitare, clasare si autorizare a reproducatorilor masculi utilizati la monta naturala autorizata. Procedura este necesara mai ales crescatorilor care solicita sprijin financiar pentru produsii obtinuti.

Mai multe>>

Intalnire cu asociatiile crescatorilor de animale din Sibiu

Intalnire crescatori de animale Sibiu 2In cursul zilei de 4 noiembrie 2013, la sediul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu, s-a desfasurat o intalnire intre reprezentantii serviciilor sanitare veterinare si ai asociatilor crescatorilor ovine si caprine din judetul Sibiu.

Mai multe>>

Obligatia de identificare individuala electronica pentru ovine si caprine este valida

identificare ovine-caprineAceasta este concluzia la care a ajuns Curtea Europeana de Justitie. Prin adoptarea acestei masuri menite sa previna mai eficient epizootiile, legiuitorul nu a incalcat nici libertatea crescatorilor de animale de a desfasura o activitate comerciala, nici principiul egalitatii de tratament.

Mai multe>>

3 milioane de lei din vanzarea lactatelor bio de capra

lapte-bio-la-pukka-18337636 resizeStefan Poienaru, fondatorul Agrofam Holding, unul dintre cei mai mari producatori agricoli de pe piata locala, cu afaceri la nivel de grup de 27 milioane euro, spera sa incaseze 3 milioane de lei din vanzare de lapte si produse lactate bio de la cele 1.000 de capre din ferma sa de langa Fetesti.

Mai multe>>

Investitii in energie eoliana si ferma de capre

Turbine-eoliene-Dobrogea resizeElcomex, grup de firme specializat pe furnizarea de produse si servicii pentru sectorul energetic, va investi 30 de milioane de euro intr-o afacere integrata in agricultura, dorind sa deschida o ferma de capre, sustinuta de o fabrica de nutreturi, in judetul Constanta.

Mai multe>>

Noutati

'Cel mai priceput fermier in domeniul pasunatului!' - concurs national cu premii lansat de USAMV Cluj-Napoca

25-01-2024 Pajisti pasuni fanete

'Cel mai priceput fermier in domeniul pasunatului!' - concurs national cu premii lansat de USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca anunta lansarea unui concurs inedit, cu premii consistente, destinat fermierilor romani care integreaza pasunatul in cresterea animalelor (vaci, oi, capre, cai etc). Concursul are loc in cadrul Proiectului Grazing4Agroecology (G4AE), in care USAMV Cluj-Napoca reprezinta Romania, si in parteneriat cu UBM Feed Romania, fabrica de furaje din comuna Sanpaul (jud. Mures). Mai multe>>

Progrese importante in exportul de ovine romanesti catre Maroc si Iordania

14-05-2023 Ovine si caprine

Progrese importante in exportul de ovine romanesti catre Maroc si Iordania

Recastigarea pietelor externe de ovine in relatiile traditionale cu Iordania si deschiderea unei noi piete de export prin dezvoltarea relatiilor comerciale dintre Romania si Maroc, in domeniul ovin, reprezinta doua obiective atinse de MADR in prima jumatate a acestui an. Rezultatele s-au concretizat in urma vizitei efectuate in Romania de ministrul agriculturii din Iordania in luna martie 2023 si a vizitei delegatiei din Maroc din aceasta saptamana, dupa dialogul purtat de ministrul agricul... Mai multe>>

Cea mai mare fabrica de procesare a lanii din Europa va fi construita in Romania

12-04-2023 Ovine si caprine

Cea mai mare fabrica de procesare a lanii din Europa va fi construita in Romania

MADR saluta demersul unor investitori romani din judetul Olt, comuna Fagetelu, care au obtinut suma de 182.059.200 lei, in cadrul schemei de ajutor de stat instituita prin HG nr. 959/2022, prin finantare de la Ministerul Economiei. Fondurile vor fi folosite pentru infiintarea unei fabrici de procesare a lanii si la fabricarea de produse fono si termo izolante din lana, dar si pentru valorificarea unor produse secundare, precum lanolina, ingrasamintele organice sub forma de pelete sau compostul r... Mai multe>>

Proiectul Grazing4AgroEcology - solutii inovative pentru sistemele agricole bazate pe pasunat

07-03-2023 Pajisti pasuni fanete

Proiectul Grazing4AgroEcology - solutii inovative pentru sistemele agricole bazate pe pasunat

USAMV Cluj-Napoca reprezinta Romania, in calitate de partener, in cadrul Proiectului Grazing4AgroEcology (G4AE), care sustine fermierii prin promovarea unor solutii inovative, prin care sistemele agricole bazate pe pasunat sa devina viabile din punct de vedere economic, iar obiectivul principal este acela de a produce alimente mai sanatoase si cu un impact mai scazut asupra mediului. Mai multe>>

Masurile de protejare a sanatatii ovinelor pe durata unui an

01-02-2023 Ovine si caprine

Masurile de protejare a sanatatii ovinelor pe durata unui an

Ingrijirea ovinelor crescute in sistem traditional pe durata unui an este extrem de importanta din punct de vedere tehnologic, dar si pentru felul in care aceasta specie reuseste sa reziste unor boli nespecifice (tehnopatii) generate de nerespectarea conditiilor de crestere si exploatare, sau fata de boli cauzate de virusi, bacterii, sau paraziti. Mai multe>>

Masuri ANSVSA de protejare impotriva contaminarii cu variola ovinelor si caprinelor

02-10-2022 Ovine si caprine

Masuri ANSVSA de protejare impotriva contaminarii cu variola ovinelor si caprinelor

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a dispus aplicarea imediata de masuri menite sa protejeze efectivele de rumegatoare mici din tara noastra de contaminare cu variola ovinelor si caprinelor. Decizia a survenit in urma confirmarii bolii in 4 ferme de ovine din Spania, in regiunile Andaluzia si Castilia-La Mancha si de notificarea de alte noi suspiciuni. Mai multe>>

Fatarea la ovine

27-01-2022 Ovine si caprine

Fatarea la ovine

In decursul anilor, fatarea mieilor a evoluat natural, existand din ce in ce mai putine probleme la nastere. Si totusi in randurile urmatoare vom incerca sa ajutam prin explicarea intregului proces. Mai multe>>

Avantajele cresterii caprelor

28-06-2021 Ovine si caprine

Avantajele cresterii caprelor

Dintre toate rumegatoarele care se cresc la noi in tara, capra a fost plasata pe unul dintre ultimele locuri in sfera interesului zootehnic. Considerata prin traditie "vaca saracului", acestei specii nu i s-a acordat niciodata importanta cuvenita. In tarile din vestul Europei, precum si in tari precum SUA si Australia cresterea caprelor este considerata de mult timp o ocupatie profitabila. Mai multe>>

Recomandari privind producerea si valorificarea laptelui de oaie

26-05-2021 Ovine si caprine

Recomandari privind producerea si valorificarea laptelui de oaie

La aceasta data un procent insemnat de crescatori de ovine exploateaza aceasta specie pentru productia de lapte care este utilizat cu precadere la obtinerea branzeturilor, mai ales telemea, cas, branzeturi framantate, urda, sau cascaval, produse la care se realizeaza un randament foarte bun. Pentru imbunatatirea productiei de lapte si valorificarea acestuia se recomanda urmatoarele: Mai multe>>

Hipocalcemia oilor

12-04-2021 Ovine si caprine

Hipocalcemia oilor

Hipocalcemia oilor este o tulburare a metabolismului calciului, caracterizata prin manifestari depresive si convulsive. Este descrisa ca o entitate morbida in Anglia, Austria, precum si in alte tari si credem ca exista si la noi in tara, fiind insa confundata cu tetania de iarba (hipomagneziemia). Tulburarea apare la oile in gestatie avansata sau lactatie, mai ales in lunile februarie-aprilie, cand in mod normal calcemia este mai scazuta, fiind citata si la mieii tinuti exclusiv in adaposturi ma... Mai multe>>

De unde se poate cumpara carne de miel controlata sanitar veterinar, sigura pentru consum?

07-04-2021 Ovine si caprine

De unde se poate cumpara carne de miel controlata sanitar veterinar, sigura pentru consum?

ANSVSA vine in intampinarea consumatorilor care doresc sa isi achizitioneze carne de miel pentru prepararea bucatelor traditionale si informeaza despre masurile luate pentru a pune la dispozitie mai multe surse de unde se poate achizitiona carne de miel controlata sanitar veterinar, sigura pentru consum. Mai multe>>